Ślepaczek Maruś już w DOMU u Flourish!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 02, 2008 7:22

Ojej, jakie cudeńko barba50!! Dymne małe cudeńko :1luvu: chyba chłopaczek też, co? bo dymniaki to raczej faceci.......
Mam nadzieję, że on także znajdzie domek, równie cudny jak taki u Flourish!! :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lis 03, 2008 9:43

magdaradek pisze:Ojej, jakie cudeńko barba50!! Dymne małe cudeńko :1luvu: chyba chłopaczek też, co? bo dymniaki to raczej faceci.......
Mam nadzieję, że on także znajdzie domek, równie cudny jak taki u Flourish!! :ok:

A nie nie nie - to dziewczyneczka :wink: Bardzo chciałabym znaleźć jej domek. Założę jej oczywiście wątek, ale wpierw musi dostać imię, a ja jakoś nie mam weny :? Przy Mareczku wiedziałam, że on jest Marek :twisted: Chodzi mi po głowie Flora :) - sama nie wiem...
Może coś podpowiecie :?:

Taaak - wczoraj minął rok jak sama zgarnęłam z jezdni i przytargałam do domu miot moich pierwszych tymczasów. To czwórka maluchów, która dość szybko znalazła domy i od nich się zaczęło :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Balbina, Felutek, Tadzinek i Gostek /bardzo mało brakowało a Gostek zostałby rezydentem - kiedy prawie przestaliśmy mu szukać domu zjawili się sąsiedzi :D no i ma swój dom, jest szczęśliwy :roll: /
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pon lis 03, 2008 10:33

czyli tymczasowanie Cię wciągnęło Barba50, co? ;)

Ja póki co jeszcze nie tymczasuję, przede wszystkim ze względów finansowych niestety, choć troszkę udzielam się jako wolontariusz w łódzkim schronisku...
może kiedyś uda mi się wyciągnąć jakąś bidę, odchuchać i wyprawić do własnego domku :)

Tymczasem szukamy domku pięknej, dymnej panience :) Moze ona jest Szuszu? ;)
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lis 03, 2008 12:36

magdaradek pisze: Moze ona jest Szuszu? ;)

Ładnie, ale chyba Obrazek
Określeniem "szuszu" znajomi nazywali wyjazd na narty i nic teraz tego nie zmieni :oops:
Szukamy dalej Obrazek

barba50

Post » Pon lis 03, 2008 13:15

hihihihiih......no tak, jak się coś skojarzy czasem to na zawsze ;)

Figa? Migotka? Megan? Nie wiem......
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lis 04, 2008 11:29

myslę, ze imię Flora byłoby ok. na cześć Flourish, wspaniałej opiekunki Mareczka :ok: A może byłby to dobry znak dla niewidomej koteczki? i szybko znalazłaby swój domek...bardzo jej tego życzę!!!!!!

majka2006

Od: Śro paź 15, 2008 8:19

Post » Wto lis 04, 2008 11:46

majka2006 pisze:myslę, ze imię Flora byłoby ok. na cześć Flourish, wspaniałej opiekunki Mareczka :ok: A może byłby to dobry znak dla niewidomej koteczki? i szybko znalazłaby swój domek...bardzo jej tego życzę!!!!!!

Nie da się ukryć, że tak właśnie kombinowałam :D Poza tym miałam w dzieciństwie ukochaną przyszywaną cioteczkę o imieniu Florcia /znaczy była Florentyna, ale wszyscy mówili Florcia, nikt nie mówił Flora 8O - dopiero w tej chwili do mnie to dotarło 8) /
Biorę pod uwagę jeszcze Tunia, Tina, Tonia :roll: Ciężko idzie mi wybór, bo i kontakty ze ślepinką mam mocno utrudnione :cry: Do południa nie mam samochodu, po południu rzadko można do Azylu wejść :(
Mareczek miał dużo więcej szczęścia pod tym względem :roll: Odwiedzany był prawie codziennie :twisted:

barba50

Post » Wto lis 04, 2008 13:37

A malutka ma już swój wątek?
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lis 05, 2008 9:20

chyba jeszcze niewczesniej Barba50 pisała, ze chce najpierw znaleźć dla niej imię

majka2006

Post » Śro lis 05, 2008 10:25

magdaradek pisze:A malutka ma już swój wątek?

Nie wiem zupełnie czy zakładanie wątku ma sens :cry: bo

barba50 pisze:..... kontakty ze ślepinką mam mocno utrudnione :cry: Do południa nie mam samochodu, po południu rzadko można do Azylu wejść :(
Mareczek miał dużo więcej szczęścia pod tym względem :roll: Odwiedzany był prawie codziennie :twisted:

Pojechałam wczoraj po południu do Azylu. Nawet udało mi się wejść, chwilę rozmawiałam z p.Ireną, ale małej nie widziałam, bo p. Irena spieszyła się na interwencję ratować jakąś kocinę z cmentarza. Jak znaleźć dom kotuńce jak się jej nie widuje, jak nie ma nowych informacji i fotek :?: :?: :?:
Jedynie dowiedziałam się że mała została umieszczona ponownie w klatce, ma podawany znowu antybiotyk, ma infekcję dróg oddechowych :(
Uszło ze mnie wczoraj powietrze :placz: zupełnie nie wiem co robić, wziąć jej do domu z różnych względów nie mogę, a koteczka leży mi bardzo na sercu :evil:

Dobrze chociaż, że u Mareczka wspaniale :) Dla takich wieści warto się starać :roll:

A mała chyba jest Florcia :wink:

barba50

Post » Śro lis 05, 2008 10:35

Może i Florcia będzie miała szczęście?? Tak jak Maruś??

Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lis 05, 2008 12:34

nie poddawaj się Barba50. robisz niesamowicie wielką rzecz dla tych kociaków. uratowałaś Mareczka, czytałam o Gałeczce, pięknie ja odchowałaś. trzeba i tej biduli dać szansę. wiem, ze łatwo się pisze. ale na razie naprawde tylko tyle mogę.mam nadzieje, ze moja sytuacja zyciowa wkrotce sie zmieni i takze ja bede mogla wesprzec pomoca, chocby jako dt. sprawa Mareczka tez wydawała sie beznadzieja, a jak pieknie sie skonczyła?! pozdrawiam Cie serdecznie.

majka2006

Post » Śro lis 05, 2008 14:54

Wiec zaczynamy trzymać kciuki za Florcię :ok: .

Barbra- wiem, że wsparcie duchowe to nie wszystko, ale jestesmy z Tobą.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro lis 05, 2008 18:25

wiem że na razie wątku Florci nie ma ale gdyby...

Obrazek

wystarczy linka dać do wątku...

a zresztą jakby co to kod z linkiem do tego wątku

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/s4zl][img]http://efkadesign.com/fl.jpg[/img][/url]

Obrazek

a jak coś to podlinkuję nowy wątek...

Flourish - zdjęcia cudne!

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro lis 05, 2008 20:04

Dziękuję Ewung za banerek :wink: Jutro założę Florci wątek, chociaż zbieram się do tego jak do jeża :oops:
Ale nie będzie wątku to nie będzie domku :evil:

A dzisiaj nawet nie jechałam po południu do Azylu, z rozmowy telefonicznej wiedziałam, że będzie zamknięty na cztery spusty :(

barba50

[poprzednia][następna]