Bombilla i reszta - PUMCI JUŻ NIE MA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 01, 2008 20:13

kasia86 pisze:Kotki karmione buteleczką, tak jak dzieci. :love:

Dokładnie :lol:
I ja tak trzymam Mruśkę na rękach przy karmieniu, jak małe dziecko :lol: Z pewnością wygląda to dość zabawnie, zwłaszcza jeśli się weźmie pod uwagę dość zaawansowany wiek Mrusi.
A convalescence musi być bardzo smaczne, bo Mrusia przy karmieniu nie protestuje ani słowem :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob lis 01, 2008 20:32

Grunt, że problem z dziąsełkami namierzony - znaczy się, wróg rozpracowany 8)

Ciągotki do butelki ma Klunia: kiedy odkarmiałam Tośkę i Szalone Trio musiałam pilnować smoka jak oka w głowie, w innym wypadku "dostawał nóg" :twisted:

Głaski dla dziewczynek :D

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob lis 01, 2008 20:46

No tak, jesień, to pora, kiedy koty są tymi szczęściarzami, które MOGĄ sobie więcej pospać :D Ja też bym chciała :oops:

Mb, dobrze, że w końcu jednak odkryłaś prawdziwą przyczynę zmiejszonego apetytu Mrusi. Teraz już wszystko jest na dobrej drodze do podtuczenia koteczki :D Jak wiesz, Baks miał zapalenie dziąseł, ale ani przez chwilę jego apetyt nie odbiegał od normy i jadł chętnie suche.
Koniecznie postaraj się uwiecznić Mrusię jedzącą z buteleczki (i zamieść zdjęcia na forum :D ). To musi być cudny widok :D

Pozdrawiamy Was serdecznie w ten jesienny wieczór i przesyłamy mizianki i buziaki dziewczynkom :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob lis 01, 2008 21:03

EwKo pisze:Grunt, że problem z dziąsełkami namierzony - znaczy się, wróg rozpracowany 8)

No, właśnie :D
Wet powiedział, że operacja może poczekać, a Mrusia niech na razie nabiera ciałka :D

Dziewczyny dziękują za głaski :D

mb

Post » Sob lis 01, 2008 21:11

anna09 pisze: Jak wiesz, Baks miał zapalenie dziąseł, ale ani przez chwilę jego apetyt nie odbiegał od normy i jadł chętnie suche.
Koniecznie postaraj się uwiecznić Mrusię jedzącą z buteleczki (i zamieść zdjęcia na forum :D ). To musi być cudny widok :D

Dziewczyny dziękują za mizianki i buziaki :D

Mrusia ma nie tyle zapalenie dziąseł, co pyszczka, czyli całej powierzchni buzi w środku, dlatego miała problem z jedzeniem i piciem.
A karmienia niestety nie da się uwiecznić, bo mam wtedy obie ręce zajęte: w jednej mam buteleczkę, a drugą przytrzymuję śliniaczek pod bródką Mruśki :ryk:

mb

Post » Sob lis 01, 2008 22:17

mb pisze:A karmienia niestety nie da się uwiecznić, bo mam wtedy obie ręce zajęte: w jednej mam buteleczkę, a drugą przytrzymuję śliniaczek pod bródką Mruśki :ryk:

Poproś kogoś z sąsiadów o przyjście i zrobienie zdjęcia w porze karmienia Mrusi :mrgreen:
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Post » Nie lis 02, 2008 19:19

anna09 pisze:
mb pisze:A karmienia niestety nie da się uwiecznić, bo mam wtedy obie ręce zajęte: w jednej mam buteleczkę, a drugą przytrzymuję śliniaczek pod bródką Mruśki :ryk:

Poproś kogoś z sąsiadów o przyjście i zrobienie zdjęcia w porze karmienia Mrusi :mrgreen:

Świetny pomysł :!: Ale raczej nie wprowadzę go czyn :lol:

Dzisiaj (w nagłym olśnieniu) zrozumiałam :idea: dlaczego - w odróżnieniu od wielkiej liczby ludzi - wolę koty dorosłe od malutkich kociątek.

Otóż powód jest zupełnie prozaiczny;
powiem więcej - wręcz prostacko materialistyczny :oops:

Mianowicie, dla mnie najważniejsze są właściwości użytkowe kota.
A wśród tych właściwości największą rolę odgrywają 2 parametry. Pierwszy z nich nazwałam powierzchnią głaskania S, a drugi - to kubatura (objętość) kota V.
Im objętość kota V oraz powierzchnia głaskania S są większe, tym kot jest dla mnie bardziej atrakcyjny :lol:

Po prostu uwielbiam uczucie, że mam dłonie i ramiona kota pełne :ryk:
(Że pozwolę sobie skorzystać z prozy Sienkiewicza.)

mb

Post » Nie lis 02, 2008 20:42

mb pisze:Dzisiaj (w nagłym olśnieniu) zrozumiałam :idea: dlaczego - w odróżnieniu od wielkiej liczby ludzi - wolę koty dorosłe od malutkich kociątek.

Otóż powód jest zupełnie prozaiczny;
powiem więcej - wręcz prostacko materialistyczny :oops:

Mianowicie, dla mnie najważniejsze są właściwości użytkowe kota.
A wśród tych właściwości największą rolę odgrywają 2 parametry. Pierwszy z nich nazwałam powierzchnią głaskania S, a drugi - to kubatura (objętość) kota V.
Im objętość kota V oraz powierzchnia głaskania S są większe, tym kot jest dla mnie bardziej atrakcyjny :lol:

Po prostu uwielbiam uczucie, że mam dłonie i ramiona kota pełne :ryk:
(Że pozwolę sobie skorzystać z prozy Sienkiewicza.)

Bardzo interesujące naukowe przemyślenia :lol: Koniecznie powinnaś popełnić na ten temat jakiś artykuł :wink:
Teraz już wiem dlaczego Baksiu tak bardzo się Tobie podoba :lol:

Jak dziewczynkom minęła ta słoneczna i ciepła niedziela? Wygrzewały się w ogródku korzystając z jesiennych promieni słońca?

Przesyłamy pozdrowienia Waszej piątce, a dziewczynkom jeszcze mizianki i całuski :D

anna09

Post » Nie lis 02, 2008 20:54

No proszę.
Takie teorie naukowe na koniec weekendu :lol:

EwKo

Post » Nie lis 02, 2008 21:00

EwKo pisze:No proszę.
Takie teorie naukowe na koniec weekendu :lol:

To ten jesienny czas tak sprzyja mojemu myśleniu :smiech3:
Ostatnio edytowano Nie lis 02, 2008 21:05 przez mb, łącznie edytowano 1 raz

mb

Post » Nie lis 02, 2008 21:02

Tosia i Mela spełniają warunki.
Oba.
Słać?

8)

EwKo

Post » Nie lis 02, 2008 21:04

anna09 pisze:Jak dziewczynkom minęła ta słoneczna i ciepła niedziela? Wygrzewały się w ogródku korzystając z jesiennych promieni słońca?

Tylko Kropcia i Mruśka, która nabrała energii po odżywieniuConvalescence, wyszły na króciutki spacerek. A tak to głównie odchodziło spanie.
Inna sprawa, że nasze mieszkanie i cały budynek są tak usytuowane, że o tej porze roku jest mało słonka i w ogródku i w mieszkaniu, bo słonko szybko chowa się za sąsiedni budynek i już zza niego nie wyłazi :(
Trzeba poczekać do wiosny na słonko w ogródku.

mb

Post » Nie lis 02, 2008 21:06

EwKo pisze:Tosia i Mela spełniają warunki.
Oba.
Słać?

8)

Nie powiem, kusząca propozycja :ryk:

mb

Post » Wto lis 04, 2008 17:03

Pozdrawiamy razem z Madzią :D

nie chce mi sie już pracować . Od 7 do 20- dziś :(

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Wto lis 04, 2008 20:09

kciuk pisze:Pozdrawiamy razem z Madzią :D

nie chce mi sie już pracować . Od 7 do 20- dziś :(

Dziękujemy :D

13 godzin pracy :strach:
Rzeczywiście można mieć dość :(

Ostatnio nasza pańcia, zamiast zajmować się sprawami bezsensownymi, jak na przykład praca lub sprzątanie, pomyślała trochę o swoich biednych kotach, czyli o nas, i postarała się o uprzyjemnienie nam długich, jesiennych wieczorów.
Otóż wymieniła stary kocyk na szafie - moim i Kaśki ulubionym miejscu do spania i odpoczynku - na dwa super legowiska :!:
Jesteśmy z Kaśką bardzo zadowolone, bo legowiska są 2 i nie musimy się o nie kłócić.
A Mruśka i Biśka to stare nudziary, które nie lubią nowości i zmian i nawet nie zwróciły uwagi na nasze nowe leżanki :D
Liżę serdecznie wszystkich naszych przyjaciół
Kropcia

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

[poprzednia][następna]