WYSPOWCE - Prosimy o pomoc w przewiezieniu bud dla kotów_Wwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 01, 2008 2:06

puszeczki przywiezione przez Dellfin ładnie zawalają mi miejsce w pokoju :P

jest to spory zapas (ponad 70 puszek)
Anika w razie jak Ci się skończy jedzenie dla Wyspowców, w każdej chwili możemy sie umówić i trochę sobie ode mnie zabierzesz :)

jeśli ktoś będzie mógł pomóc w dokarmianiu (chociaż raz na 2-3 tyg :roll: na zmiany... cokolwiek :( najbardziej zależało by mi na WTORKACH bym miała pewność że koty wytrzymają od weekendu do czwartku, kiedy ja przychodze)

jeszcze raz dziękuję Basiu za dowózkę jedzenia :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob lis 01, 2008 12:06

Cz dobrze mi się zdaje, że ktoś obstawia najbliższy wtorek?
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob lis 01, 2008 17:45

To bardzo niesprawiedliwe.Dziewczyny tak się napracowały,żeby zapewnić kotom godziwe warunki,żeby w ogóle przeżyły i było już tak dobrze.Co kieruje człowiekiem,który tak traktuje słabszych od siebie?Kto dał mu prawo tak postępować?Pozostaje mi tylko wierzyć,że "ludzi dobrej woli jest więcej".Podniosę wątek,może znajdą się tacy właśnie,aby Wam pomóc.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 01, 2008 21:52

dellfin612 pisze:Cz dobrze mi się zdaje, że ktoś obstawia najbliższy wtorek?

ja :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob lis 01, 2008 21:59

Ja dzisiaj dla Syjamka zapalę świeczkę..
[*]
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Sob lis 01, 2008 22:36

Satoru pisze:Ja dzisiaj dla Syjamka zapalę świeczkę..
[*]

[']

Aia

Post » Sob lis 01, 2008 22:54

dziś co prawda dzień zadumy, powagi, smutku...

ale właśnie dlatego chciałam pokazać coś pięknego...

jesień skąpana w popołudniowym słońcu
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

mój aparat nie robi panoramicznych zdjeć, więc dlatego są posklejane pojedyncze kadry :)
jest to malowniczy krajobraz jaki mozna ogladać siedząc sobie na ganku domku nr 2
jaki to wielki kontrast ze wszystkimi tragediami jakie sie w tam rozgrywają...

Aia

Post » Pon lis 03, 2008 18:30

*anika* pisze:
dellfin612 pisze:Cz dobrze mi się zdaje, że ktoś obstawia najbliższy wtorek?

ja :)

dziękuję Anika
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pon lis 03, 2008 18:47

ewar pisze:To bardzo niesprawiedliwe.Dziewczyny tak się napracowały,żeby zapewnić kotom godziwe warunki,żeby w ogóle przeżyły i było już tak dobrze.Co kieruje człowiekiem,który tak traktuje słabszych od siebie?Kto dał mu prawo tak postępować?Pozostaje mi tylko wierzyć,że "ludzi dobrej woli jest więcej".Podniosę wątek,może znajdą się tacy właśnie,aby Wam pomóc.

Ewar, czuję to samo co Ty.
I też uważam, że "ludzie dobrej woli" powinni się jednoczyć we wspólny front przeciwko przemocy, przemocy wobec bezbronnych
I powinien to być front silny i głośny, gdyż zwyrodnialstwa jest coraz więcej.

Nie rozumiem dlaczego natura nie pozwala na rozwinięcie się mózgu i uczuć wyższych coraz większej ilości "ludzi"
A może to rodzice powołując na świat swoje dzieci zapominają im pokazać świat inny od ludzkiego - świat zwierząt z całą jego cudownością i nieszczęściami.
Eh...
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon lis 03, 2008 19:34

Może nie jest tych łobuzów więcej,ale są bardziej widoczni.Pracowałyście ciężko kilka miesięcy,a wystarczyła chwila,aby dokonać takich zniszczeń,żeby zmarnować Waszą ciężką pracę.Ci którzy to zrobili to bardzo biedni ludzie,pozbawieni uczuć wyższych,nie akceptowani,odrzuceni przez bliskich,zfrustrowani,bez przyszłości.Słabi,bo tylko słaby człowiek stosuje przemoc wobec bezbronych.Masz rację,trzeba się zjednoczyć i przeciwstawiać bezstialstwu na różne sposoby.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lis 03, 2008 19:44

ewar pisze:Może nie jest tych łobuzów więcej,ale są bardziej widoczni.Pracowałyście ciężko kilka miesięcy,a wystarczyła chwila,aby dokonać takich zniszczeń,żeby zmarnować Waszą ciężką pracę.Ci którzy to zrobili to bardzo biedni ludzie,pozbawieni uczuć wyższych,nie akceptowani,odrzuceni przez bliskich,zfrustrowani,bez przyszłości.Słabi,bo tylko słaby człowiek stosuje przemoc wobec bezbronych.Masz rację,trzeba się zjednoczyć i przeciwstawiać bezstialstwu na różne sposoby.

:ok: tak , Ewar
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto lis 04, 2008 0:56

Dziewczyny - ja dopiero teraz doczytałam i jestem przerażona tą całą sytuacją.
Mam straszy mętlik w głowie, no bo jak to Sjam nie żyje :?: :cry: Połowy kotów nie ma :?: :cry:

Jakiś czas temu - w ciągu dnia jak jechałam na spotkanie mijałam wejście na wyspę i widziałam policjantów. I pomyślałam sobie - to dobrze, że policja tam jest, bo dziewczyny będą miały wsparcie jak będą chodziły karmić koty. Okazuje się, że bardzo naiwna jestem :twisted:

To co mi teraz przychodzi do głowy - to Eko Patrol ze Straży Miejskiej, ale na spokojnie bo wiem że miau podobno nie ma z nimi dobrych doświadczeń, ale podkreślam podobno. To pierwsze. Drugie - media, mogę się popytać, bo przy wątku Skierki (kici pozbawionej przez "człowieka" języczka) miałam informacje o możliwości "nagłośnienia" sprawy.
A tego co spotkało wyspowców nie wolno pozostawić bez reakcji, bo znowu w mojej ocenie "człowiek" "zadziałał" :cry:

Aia - brak mi teraz czasu na wszystko, ale nie na zrobienie przelewu - proszę podaj mi numer konta to wesprę Wasze dzialania, chociaż tylko tak bo inaczej nie mogę :oops:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lis 04, 2008 1:28

Aleksandra59 pisze:To co mi teraz przychodzi do głowy - to Eko Patrol ze Straży Miejskiej, ale na spokojnie bo wiem że miau podobno nie ma z nimi dobrych doświadczeń, ale podkreślam podobno.

Ja miałam z nimi tylko raz do czynienia i... "nigdy więcej!" :roll: :?

Moja koleżanka jest tam wolontariuszką (tylko zajmuje się zwierzętami) a ja przy okazji kiedyś poszłam, coby się zapytać czy nie mają możliwości przetymczasowania dwóch kociaków, bo trzeba było zabrać z piwnicy a nie miałam gdzie. Odpowiedź: dzikie/wolnożyjące koty mamy zostawić w ich naturalnym środowisku i nie ruszać bo to zabronione :strach: aha, jasssne... :? próbowałam im przemówić go ich łebków ale niewiele to dało i tylko nerwy straciłam...

a koty działkowe to, o zgrozo, tym bardziej wolnożyjące stworzenia!
a jakie warunki mają dobre! :roll: tyle miejsc do schowania, zero bloków, samochodów, ludzi. Raj normalnie! :twisted:

To byś prawdopodobnie od nich usłyszała :roll:

Albo to ja tylko trafiłam na jakiegoś... że się o nim nie wyrażę...
chciałabym wierzyć, że pracuje tam ktoś bardziej sensowny niż on...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto lis 04, 2008 8:07

Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Wto lis 04, 2008 17:04

Migota pisze:A straż dla zwierząt :?:
http://www.strazdlazwierzat.com.pl/

no to wpadka :oops:

wczoraj pisząc posta byłam święcie przekonana, że piszę o straży dla zwierząt :twisted:

więc Eko Patrol ze Straży Miejskiej bardzo przepraszam, bo ja z nimi absolutnie nie miałam do czynienia :!:

wracając do głównego tematu wątku:

Byłam dziś na działkach, zostawiłam jedzenie, ale w miskach w obu domkach było jeszcze sporo żarcia puszkowego - nie wiem z którego to dnia, czy wczoraj też ktoś był np. "poniedziałkowa karmicielka". W pierwszym domku wyszła do mnie tylko Zołza... i rzeczywiście ona coraz bardziej oswojona jest :? bez problemu podsunęłam jej tackę pod sam nos :roll: W drugim domku była Rusti (na 99% to ona) i jakieś czarne z białym przypominające Pyzę (ale ni mam pojęcia które to było z nich...) no i oczywiście Tusia. Zwiała z domku jak tylko mnie usłyszała, potem mogłam jej się poprzyglądać zza krzaków (tzn. ona była w krzakach, a ja obok ;) ) nie bardzo dało się zobaczyć w jakiej jest formie. Wiem tylko że chuda i że bardzo sprawnie przede mną ucieka :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]