Maly Lesio trafil do schroniska jako bezdomny, porzucony kotek w sierpniu tego roku. Byl bardzo wychudzonym 3 miesiecznym szkielecikiem z ogromnym brzuszkiem. Zasmarkany, z ropa przyklejona do noska, potworna biegunka zostal umieszczony w szpitaliku.
Jak zawsze pierwsze dzialania to odrobaczenie i odpchlenie kotka. Pozniej wizyta u weta i antybiotyk na uporczywy katar.
Leczenie kataru strasznie sie przeciagalo, kolejne zmiany antybiotyku pomagaly. Lesio zostal umieszczony w pokoju adopcyjnym.
Siedzial w kroliczej klateczce i z ogromnym apetytem wciagal jedzonko. Kiedy przychodzili ludzie chcacy adoptowac jakies kocie nieszczescie Lesio ozywial sie w klateczce, prezyl swoj koci grzbiecik, gruchal, przywolywal ale nikogo niestety nie potrafil oczarowac

Malutki, srebrny kocurek nie powinien dlugo czekac na dom jednak Lesio nadal go szuka.
Lesio-Moherek nie ma slicznej lsniacej siersci tylko rzadkie srebrne klaczki. Nie ma tez prawdziwych wasow tylko polamane, smutne kikutki.
Ma ogromny brzusio, ktory nosi na swoich malutkich, chudych lapkach.
I ogromne serduszko, ktore chcialoby pokochac swojego czlowieka.
Istnieje podejrzenie, ze Lesio cierpi na schorzenie karlowatosci przysadkowej.
On praktycznie nie rosnie. Kocurki w wieku 6 miesiecy sa od niego 2 razy wieksze, maja normalnie na swoj wiek rozwiniete narzady plciowe a Lesio jest malutki, z ogromnym brzusiem, zmechaconym wlosem i wasiskami.
Takie koty nie dozywaja pozniej starosci

Czy jedynym domem, ktory bedzie znal ma byc schronisko?

Czy znajdzie sie osoba o zlotym sercu, ktora pokaze Lesiowi co to znaczy miec prawdziwy dom, swoje kolana, dlonie ktore glaszcza... ?
Czy tez ma spedzic cale swoje kocie zycie w bidulu, nie doznajac milosci?
Tak bardzo prosze o dom dla Lesia

Diagnoza nie jest potwierdzona badaniami klinicznymi. Tak naprawde malo wiem o hormonie wzrostu i badaniach jakie powinno mu sie wykonac. Pomijajac fakt, ze schronisko nie stac na specjalistyczne badania

Mialam wziasc Lesia na tymczas.
Jesli diagnoza potwierdzi sie, nie bede potrafila go oddac, chyba ze znajdzie sie ktos kto go pokocha calym sercem i nie straszne mu bedzie rozstanie z nim za jakis czas, oby jak najdluzszy...
Moja sytuacja domowa nie jest za ciekawa, tak naprawde nie wiem co bedzie za pol roku i czy nie bede musiala z moja 5 przeprowadzic sie na male mieszkanie. Sama nie dam rady z 6 kotow i malolatem.
Tak bardzo prosze o dom dla Lesia. Niech nie spedzi swojego krotkiego zycia tylko w pokoju adopcyjnym

ROZLICZENIE: wtawiam w pierwszy post, zeby sie nie zagubilo w watkowych stronach.
Chcialabym rowniez podziekowac innym osobom, ktore zalozyly bazarki dla Lesia i przelaly pieniazki do mnie. Bez tej pomocy nie mialabym mozliwosci na dalsze diagnozy, dziekuje!!!
Ewa P.- 30 zł
Jowita M. - 70 zł
hydra_pl - 30 zł
Lewtak Magda - 30 zł
Ewa J. - 50 zł
Szura - 25 zł
ruru - 50 zł
Anna K. - 70 zł
Katarzyna P. - 50 zł
fundusz Puchatków - 60 zł
Elaszka - 100 zł
myszi - 100 zł
Irena W. - 50 zł
Ewik - 60 zł
-----------
na konto Anki 675zl
Na moje konto wplynelo z datkow i bazarkow:
Aneta Marzena C. 60zl
kropka XL 100zl
jerzykowka 30zl
sarra 73zl
fresto 110zl
joako 38zl
Theodora 20zl
raptorek 200zl
agiag 150zl
kwiatkowa 25zl
hydra_pl 50zl
elizaab 26zl
cos_tam82 11zl
Elwirka 12zl
magicmada 31zl
Bonia7 45zl
Magd@ 20zl
agiag 25zl
MagdaGdynia 36zl
dagmara-olga 20zl
Anna G-R 19zl
MariaD 20zl
Orleanna 20zl
Magd@ 20zl
Magda Backowska 60zl
catani 80zl
-----------
Wszystkim z calego serca dziekuje!
WYDALAM:
Wet 200zl ( 2x RTG, USG, pobranie krwi, antybiotyki)
Badania krwi 81,50zl
Karma Royal Intestinal 2,5kg 74zl
12.11.08-Puszki Hillsa I/D 10szt 45zl
Stronghold 25zl
Braunovidon masc 42zl
Zylexis 3 zastrzyki 90zl
Synergal w tab. 45zl
26.11.08 Puszki Hillsa I/D 10szt 45zl
Lamisilat krem 26zl
pobranie i badanie krwi 80zl
Letrox 7,40zl
29.12.08 Royal Intestinal 5kg 140zl
14.01.09 badanie krwi 75 zl + wizyta u weta 30 zl
------------
W koszta nie wrzucalam dojazdow, strzykawek, igiel, betaglukanu, zwirku, imaverolu, pobranego i zbadanego wymazu z antybiogramem oraz wizyt, gdzie podawany byl antybiotyk-zastrzyki robie sama wiec odpadaja koszty odwiedzania weta w lecznicy.
No i takie drobiazgi jak popychacze do diety: otreby, siemie lniane, parafina, lakcid, wapno itd