Quazimodo-w krainie niebieskiego kocyka. Zaklinamy los!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 29, 2008 11:54

Jeszcze trochę zdjęć psiego stada

Pampa i Mała Di, czyli odpoczynek po leniwym poranku:
ObrazekObrazek

Idealnie pomiędzy:
ObrazekObrazek

Niedospane:
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Rzut na sylwetkę, Małą coś przerażą robienie zdjęć. (Zresztą i tak Qua jest najlepszym modelem)
ObrazekObrazek Obrazek

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro paź 29, 2008 12:47

Prześliczna jest :love:
Ty, Zu, to chyba oczu nie masz pisząc o niej rzeczy w stylu "nie jest może zbyt piękna, ale ma wspaniały charakter" :!: :lol:

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Śro paź 29, 2008 13:23

dokładnie :twisted: śliczna, złota sunia :love: ale zdjęcie Pana i Władcy w pełnej krasie mnie rozwaliło :D co on ma pod szyją? fryzowałaś mu tę kryzę? wygląda jak pelikan :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 29, 2008 13:45

Taa Inga codziennie wstaję 4 godziny wcześniej, żeby mu natapirować futerko :D
A poważniej to Pan i Władca ma takie futro, które uniemożliwia dotarcie do kości. Ja nawet nie umiem tego opisać :oops: Poważnie jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałam, taki sztywny puch, nie jak u brytyjczyków, nie jak u persów, nie jak u normalnych dachowców, no takie całkowite dziwactwo... no i on tak wygląda, bo Qua chyba nie ma tłuszczu pod brodą. Wszystko jest na brzuniu :twisted: W ogóle to On mnie trochę irytuje. Ostatnio wstawałam do pracy o 6.15... od 5.45 zaczęły się miauki, wściekła byłam jak sto diabłów, bo chciałam się dospać. Wiecie takie pół godziny to bardzo dużo. A Qua jękolił i jękolił pod drzwiami. Tak się na niego zezłościłam, że wrzasnęłam. Spojrzał na mnie o tak 8O uciekł, znowu zaczął miauczeć. Znowu krzyknęłam (tzn no uściślijmy syknęłam cicho bądź), napuszył się, spojrzał na mnie jak na wariatkę wyraźnie nie rozumiejąc. Podszedł pod drzwi i takim żałośnie cienkim i cichym głosikiem robił "miaau, miau, miau" tak też krótko. Zwyczajnie przechytrzył mnie. Następnym razem będę mówić "absolutna cisza ma być". Oj złości mnie czasem to moje kocisko.

A dziewczynką ekhm... no miło, że tak o niej mówicie to znaczy no Ona jest takim typem no wiecie, nie przyciągającym uwagi.... no poważnie, ale wiem, że dla kogoś może być najpiękniejsza. Próbowałam zrobić jakieś lepsiejsze zdjęcie no i nie wyszły. Ona na spacerze była taka bardziej przestraszona. Chodzenie na smyczce też jej nie służy ale z wiadomych powodów nie zostanie spuszczona. W zasadzie to jestem niemal pewna, że by się słuchała i nie uciekała ale jednak psuni po sterylce nie spuścimy. Po zdjeciu szwów będziemy próbować. No i imię, pilne imię może macie jakieś pomysły? Czy Ona Wam się nie kojarzy z czymś cukierniczym?:

Dupinka i widoczny ogonek:
ObrazekObrazek

Pełna krasa:
ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Stado rozbiegnięte. Tutak nie widać ale Ona jest najmniejsza ze wszystkich dziewczyn:
ObrazekObrazek

Nic nie widać ale podoba mi się foto:
ObrazekObrazek

A to złe zdjęcie ale widać różnicę rozmiarową. Wezmę mamę lub brata w weekend na spacer i porobię dobre zdjęcia:
ObrazekObrazek

A to moje baby, Pampa ta ciemna z białymi cosiami nie jest efektem zaniedbania... ona ma chore serce i panikuje na widok grzebienia albo szczotki. Leki słabo działają :roll: Trochę też pomysłów na nią brak:

ObrazekObrazek

Malati

Post » Śro paź 29, 2008 13:55

Melasa 8)

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Śro paź 29, 2008 14:07

tufcio pisze:Melasa 8)

:ryk: :ryk: :ryk:

Wanilia
Szarlotka
Stefanka
Wuzetka
Nutella - tez słodkie, a co mi tam :)

ale Melasy nie podejmuję się przebić :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 29, 2008 14:12

Melasa boskie, ale na Pampalunicę wołamy Mela i by nam się myliło!

Inga Szarlotka jest genialna. Właśnie narada bojowa z mamma mią nastąpiła, a Ona uważa, że za długie :evil: muszę brata zwerbować do imienia :D

Malati

Post » Śro paź 29, 2008 14:38

Stefanka jest super, bo taka Stefcia z niej :) Kochana mordka, od razu widać.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro paź 29, 2008 14:41

Eklerka, magdalenka :)

gosiar

Post » Śro paź 29, 2008 14:43

Ptyśka 8)

gosiar

Post » Śro paź 29, 2008 14:44

A może... Trufla... ;) Bedzie i ciastkowo, i grzybowo ;)

gosiar

Post » Śro paź 29, 2008 15:24

Stefanka faktycznie jest super! Gosia jak będziesz miała czas to koniecznie musisz przyjechać na porobienie zdjęć. Może moja psia wataha doczeka się wreszcie jakiś porządnych! No a jak ogłoszenia to z super zdjęciami, chociaż serce mnie boli jak myślę o ogłoszeniach więc chwilowo jeszcze nie myślę. Chyba wolałabym doprowadzić ją w pełni do ładu i dopiero za to się brać :roll:

Trufla mi się też podoba. Moja ma to pewnie na Stefankę się zgodzi, Trufla za trudne, już z Quazimodo musi się męczyć to...

Malati

Post » Śro paź 29, 2008 15:54

jasne, ze wpadne, jak tylko wyjde z etapu kartonow ;) Malati, z atlasu grzybów: :) opieńka, przewrotka, pieczarka, trąbka albo... Wieruszka :)

gosiar

Post » Śro paź 29, 2008 15:56

czubajka, czarka, gąska 8)

gosiar

Post » Śro paź 29, 2008 15:58

A oto wieruszka, ma nawet taki sam kolor :)
Obrazek

gosiar

[poprzednia][następna]