DASZKA- było:jutro zdejmujemy gips! jest: Daszka zdjęła sama

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 28, 2008 9:06

ona jest jak moja Amidala, wykapana.

Przesliczna, ciesze sie ze trafila na Ciebie Milenko.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto paź 28, 2008 9:10

dziękujemy :D i nadal prosimy o duuuuzo kciuków :D

dziewczyny a co z tym kaszlem? jak jej moge pomóc? no i jak zabezpieczyc ten gips przed moczeniem?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Wto paź 28, 2008 9:19

Śliczna burasia w białych skarpetkach i takie ma mądre spojrzenie.

Kciuki żeby szybciutko wyzdrowiała :ok: :ok: :ok:

Nie wiem co z tym kaszlem, a lekarz nic nie podpowiedział?

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Wto paź 28, 2008 9:20

Moze ten gips owinas taka cieniutka folia spozywcza, ta ktora sie klei?

Jesli bedziesz potrzebowala skarpetki to mam takie niemowlece. I moglyby byc w Zielonej Gorze w niedziele. Siostrzenica bedzie wracala do domu.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 28, 2008 9:22

Wielkie kciuki za kicię :) 8)

W kwestii kaszlu koteczki i zabezpieczenia gipsu spróbuj napisać pv do CoolCaty - weterynarza-anioła, na pewno odpowie jak będzie miała chwilkę.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto paź 28, 2008 9:28

Dziękujemy, dziekujemy :D

moni_f kicia jest na lekach, ale z tym kaszlem to myśle jeszce o takich domowych sposobach, jakieś inhalacje czy cos takiego, zeby pomóc jej odkrztuszać.

Rzeczywiście spróbuje z folią spożywczą, dzieki Lidka :D ze skarpetami poczekamy. I tak jej wyłożyłam cała podłoge w łazience prześcieradłami, żeby się nie slizgała na kafelkach.

i napisze co CoolCaty :D

milenap

Post » Wto paź 28, 2008 9:42

JA mam fobie na punkcie przyciasnego gipsu. Kubus o malo nogi nie stracil. Kicia ma gips tak nisko, ze nie widac paluszkow. Nawet nie bedziesz wiedzala czy jej lapka nie puchnie. U Kubusia tak bylo. Lapka spuchla po niecalych 2 tygodniach i pol nocy zdejmowalam gips, a lapka byla coraz bardziej pekata i napompowana. Ja bym troche ten gips przyciela, zeby bylo widac paluszki. Kubus nim zaczela mu puchnac lapka swietnie sobie radzil z gipsem. W tej chwili nie ma sladu, chociaz gips mial niecale 2 tygodnie to cos tam jednak ustabilizowal i potem nie bylo szczesliwie zadnych komplikacji.
Do jedzenia podobno dobrze robia wszelkie miesa zawierajace duzo czesci kleistych.

Na kaszel dobry jest mucosolvan. A parowka z rumianku tez by dobrze zrobila. Zakrapianie nosa chocby sola fizjologiczna prowokuje kichanie a przez to oczyszczanie nosa.

Zdejmowalam gips namaczajac zimna woda. Zimno troche usmierzalo bol puchnacej lapki. I tak zdejmowalam warstwa po warstwie. Bylam na wyjezdzie i nie mialam innych mozliwosci. Sprawdzil sie nozyk do ciecia tapet

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 28, 2008 9:53

Milenko, trzymam kciuki cały czas. Na razie tylko tyle mogę. :ok: :ok: :ok: Sliczna kicia!!! Miała szczęście!!! Sa jeszcze :aniolek: na tym świecie!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto paź 28, 2008 9:55

Lidka, dzięki za rady, nie pomyślałam o tym! miałam kicie z rostrzaskanym biodrem, ale ona nie miała gipsu, bo nie można było założyc, wiec z gipsem mam pierwszy raz do czynienia.

I widzę, ze będę miała nową fobie :wink: bardzo podatna jestem na takie rzeczy :wink:

jutro bede u weta, to moze poproszę o przyciecie, bo sama sie troche boje

kicia kataru nie ma, tylko kaszel, a tego mucosolvanu ile się daje kotu?

milenap

Post » Wto paź 28, 2008 10:03

Kicia jest śliczna. Miała rzeczywiscie szczęście. :dance:
Milenko jeżeli to tabletki to spróbuj jej dać 0,5 tabletki 2 razy dziennie . Dla ludzi podaje sie do 17,00 Jezeli w syropie - to podawaj tak jak dzieciom - tylko nieco mniej. Tak mysle.
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Wto paź 28, 2008 10:28

do góry :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto paź 28, 2008 10:30

Milenko, piękna kicia. Taka Twoja.. Czekała na Ciebie - dobrego jej ducha - żebyś ją wyjęła z klatki..

Mojemu maluszkowi z zapaleniem płuc lekarka kazała robić inhalacje z kropli Olbas. Drogie są te krople jak diabli (o ile pamiętam ok. 40 zł), ale miejmy nadzieję - skuteczne. Trzeba kota przytrzymać w jednym miejscu, może w kontenerze, może pod krzesłem skąd nie ucieknie, zakryć kocem i postawić miskę z gorącą wodą i wlanymi paroma kropelkami. Trzeba inhalować 15 min. Powtórzyć 2-3 razy pewnie nie zaszkodzi.

Moja szczurka, która złamała łapkę w kilku miejscach i zdjęła sobie gips w ciągu 5 minut od założenia (a gips był zakładany przez 2 h pod narkozą), musiała przebywać przez kilka tygodni w małej klatce, żeby łapka się zrosła. Zadziałało i mała hulała później bez problemu. Piszę to, gdyby zdarzyło się coś takiego, że musiałabyś jej zdjąć opatrunek.. Zresztą sama masz doświadczenie w tym zakresie..

Milenko, i ja się oczywiście dorzucę.. Melduj jak postępy zdrowotne.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Milenko, piękna kicia. Taka Twoja.. Czekała na Ciebie - dobrego jej ducha - żebyś ją wyjęła z klatki..

Mojemu maluszkowi z zapaleniem płuc lekarka kazała robić inhalacje z kropli Olbas. Drogie są te krople jak diabli (o ile pamiętam ok. 40 zł), ale miejmy nadzieję - skuteczne. Trzeba kota przytrzymać w jednym miejscu, może w kontenerze, może pod krzesłem skąd nie ucieknie, zakryć kocem i postawić miskę z gorącą wodą i wlanymi paroma kropelkami. Trzeba inhalować 15 min. Powtórzyć 2-3 razy pewnie nie zaszkodzi.

Moja szczurka, która złamała łapkę w kilku miejscach i zdjęła sobie gips w ciągu 5 minut od założenia (a gips był zakładany przez 2 h pod narkozą), musiała przebywać przez kilka tygodni w małej klatce, żeby łapka się zrosła. Zadziałało i mała hulała później bez problemu. Piszę to, gdyby zdarzyło się coś takiego, że musiałabyś jej zdjąć opatrunek.. Zresztą sama masz doświadczenie w tym zakresie..

Milenko, i ja się oczywiście dorzucę.. Melduj jak postępy zdrowotne.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Śliczna :D
Naprawdę miała kicia szczęście....

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 28, 2008 12:04

Banerek dla ślicznej kici :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/s58f][IMG]http://images29.fotosik.pl/288/ba7c7bacef85b7e0.gif[/IMG][/URL]

Kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu :ok:

Kciuki za zdrówko kici :ok: :ok: :ok: :ok: i za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]