Tytekwieczny gilarz DO SIEGO ROKU WSZYSTKIM FORUMOWICZOM

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 27, 2008 8:37

A żurek? Też kwaśne i nie śmierdzi kapustą :wink:

Kara.

Od: Pon lis 20, 2006 12:41

Post » Pon paź 27, 2008 8:39

ale to ma śmierdzieć kapustą ,bo jej zapach zabija wszystko ,musi byc kwaśne do granic przyzwoitości.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon paź 27, 2008 8:54

łazanki z kapusty kiszonej.Kapusta kiszona łagodzi (wbrew pozorom)procesy trawienne...dlatego organizm domaga się.Do tego kluski sa sycące.Dorciu -jak dobrze,że masz Vet-medin To jest rewelacyjny lek-naprawde w krótkim czasie poprawia komfort życia zwierzęcia Mój jamnik(po3 reanimacjach)-żył sobie dobrze przez 5 lat-właśnie na Vet medinie.Usmiechnij się :D zobaczysz pomoże na pewno. a dla Męża:
Jest taka odżywka...stosowana przy tego rodzaju chorobie.Nazywa sie PORTAGEN.Jak chory był mój Tatuś sprowadzałam ją z zagranicy Teraz jest w naszych aptekach...widziałam.Portagen jest dobry.....zorientuj się czy nie miałby zastosowania u Męża.I jogurt....ten z bakteriami jelitowymi najlepiej naturalny bez cukru :? I sok z buraków....buraki pod kazdą postacią..nawet ćwikła....
Serniczek

Post » Pon paź 27, 2008 9:07

dzięki ,ale jogurt fuuuj ,odpada ,łazanki z kapuchą i ja lubie ,zobaczymy co tż .na to .

Nadia jest jak szkielet :cry: ważyła prawie 8 kg, waży 4 :cry: je mikro porcje ,ale troszke sie rusza,bo do tej pory tylko leżała

o Portagen sie dopytam,chociaż my jesteśmy już na końcu łańcucha pokarmowego ,odliczam juz dni...może jutro.
Obrazek

dorcia44

Post » Pon paź 27, 2008 9:22

weszłam na koci łapci ,czytałam o łapówce dla lekarzy...poczułam sie okropnie ,strasznie ,nie umiem ubrać w słowa...
a co z tymi co ich nie stać na łapówki :?:
do czego to prowadzi :?:

jest mi niedobrze ... :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon paź 27, 2008 9:51

dopiero przeczytałam :(
kochana... strasznie mi przykro, jakby co, to pisz - przyjade, posprzatam, pozmywam czy coś :(
nawet slowem sie nie odezwe i pojade :(
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon paź 27, 2008 10:03

xandra dziękuje :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon paź 27, 2008 10:35

dorcia44 pisze:weszłam na koci łapci ,czytałam o łapówce dla lekarzy...poczułam sie okropnie ,strasznie ,nie umiem ubrać w słowa...
a co z tymi co ich nie stać na łapówki :?:
do czego to prowadzi :?:

jest mi niedobrze ... :cry:

czesem człowiek mysli o takich sposobach skoro inne zawodza a najbliższy człowiek cierpi...(.rzeczywistość,która znam z autopsji) co nie oznacza,ze sie z nią godzę.Ale ona inna nie bedzie jeszcze długo...a co z naszymi bliskimi? Oni nie moga czekać......stąd to wszystko.A pomoc potrzebna-jakakolwiek.

.Sama tez postanowiłam zrobic łazanki.....razem bedziemy jadły. :D Ciepłe mysli i całuski
Serniczek

Post » Pon paź 27, 2008 10:43

ja wiem że takie są nasze realia ,ale to poprostu straszne ,pieniądz rządzi światem ,życiem ,ludzmi...temu dam bo ma kase a ty....ech :oops: :cry:

od 16 r. życia tułałam się po szpitalach ,pewnie mam z 50 pobytów w tych instytucjach ,po całej Polsce ,różnie bywało ,róznych lekarzy spotykałam ale nigdy nie posuneliśmy sie do łapówkarstwa :cry:

wiem jak się czuje człowiek który leży na sali wieloosobowej i go nie zauważają ,a jak tańczą koło tego co dał... :?
Obrazek

dorcia44

Post » Pon paź 27, 2008 10:59

Pracuję w renomowanej szkole.....jest wielu chetnych kazdego roku.Wiesz,ze nikt ni wierzy,że pomagam i nie wzięłam w zyciu nawet złotówki? U nas to jest w formie tzw."lekcji prywatnych".Nie ucze prywatnie z założenia,pomagam bo chcę a i tak spotykam sie z twierdzeniem,ze to niemozliwe,że nic za to nie chcę.Ja myślę ,że w szpitala tak jest,ze Ci którzy nie płacą maja po prostu pózniej,wolniej,mniej ale tez dostają.Oczywiście,że to zle.....ale nie jest to całkowite dno Zawsze gdzies mozna spotkac bezinteresownego człowieka...choćby pielegniarke ,salową...nie wszyscy uzalezniają pomoc od pieniędzy ale fakt-dzieki nim mozna sprawy pchnąc do przodu.Zwłaszcza jak czas nagli......
Serniczek

Post » Pon paź 27, 2008 11:14

Dorcia łapówki to krótkotrwałe rozwiązanie
Raz się da to potem wszyscy sie juz stale oglądają a to zamkniete koło
Tak jak pisze Sernik wszyscy dostaja to samo pieniądze moga jedynie pewne sprawy przyspieszyć
Głowa do góry lekarze na Płockiej to naprwde swietni specjaliści i dobrzy ludzie
Obrazek

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś..." Antoine de Saint Exupery (Mały Książe)

Dolores

Od: Nie gru 02, 2007 19:46

Post » Pon paź 27, 2008 11:15

jasne że nie wszyscy i ja w to wierze ,wierze i jest mi z tym łatwiej. :oops:

tż. wraca do domu ,krzyczy o kwasiure :wink:
ciekwe czy zje ,jak nie to lejek i w zadek wleje :twisted: :wink:

łazanki narazie odkładamy na przewałkowanie tematu ...

właśnie sie pala klepeczki od wanilki :wink:
dobrze sie palą ..tylko czemu tak szybko :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Pon paź 27, 2008 11:48

Golonkę w kapuście :wink: Bardziej kapuściane być nie może :twisted:

Kara.

Od: Pon lis 20, 2006 12:41

Post » Pon paź 27, 2008 12:37

mam Geri-Pet napisz czy ktos nie mógłby Ci podać odbierając z okolic Starego miasta....jestem tam np.jutro od 13 do 20.To byłoby najszybciej bo ja na Globusowej juz nie straszę.A jak nie masz to poprosze ucznia ,który mieszka we Włochach -jakoś Ci gdzies podrzuci.Tylko napisz jak chcesz i kiedy......Uczen jest gimnazjalistą -samodzielny chłopak Może Ci to zostawić w sekretariacie szkoły muz. albo gdziekolwiek.
Serniczek

Post » Pon paź 27, 2008 13:14

Serniczku a ja myslałam że Ty żartujesz z ta Globusową :?
ucznia bardzo prosze ,jak może to nawet do domu lub gdzie kolwiek ww Włochach...

bardzo ci dziekuje .
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]