Po drugiej stronie siatki - schr. łódź V

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 26, 2008 22:25

Mam nadzieję, że autor zdjęcia nie będzie miał mi za złe, że pozwoliłam sobie wysłać zdjęcie Arlekina koleżance, pozwoliłam sobie również zacytować wypowiedź magicmady. Wyżej wymieniona koleżanka mieszka na Józefa, chodzi do tamtego Reala, a także spore trasy pokonuje spacerując z psem. No i ma bystre oko, jeśli go wypatrzy to zadzwoni.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Nie paź 26, 2008 22:40

CoolCaty pisze:Czy któraś z wolontariuszek ma dane na temat kotów nr 25, 87, 17 - chcę im porobić opisy na stronę. Chodzi mi o wiek i datę przyjęcia do schroniska?

niestety też nie mam, przejrzałam właśnie notatki
cała nadzieja w Indze i jej magicznym notesiku 8)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie paź 26, 2008 22:52

Witam,

Na początku października adoptowałam kotkę - chudziutka, czarna ze szpitalika, nr 13. Chyba nie miała wtedy jeszcze nadanego imienia.
Chciałam podziękować tym wszystkim, którzy się nią zajmowali - a o ile wiem, trzeba było dużo. W szczególności Pani z kociarni(chociaż nie wiem czy tu ją znajdę) która przyniosła z zaplecza dokładnie tą kotkę po którą przyjechałam.
Kicia jest cudowna, pięknieje z dnia na dzień, a ja mam nadzieję, że staje na wysokości zadania.
Mam kilka pytań, jeśli któraś z was mogłaby mi poświęcić kiedyś chwilkę, byłabym bardzo wdzięczna:)

ameth

Od: Sob paź 25, 2008 19:30

Post » Pon paź 27, 2008 5:49

bardzo sie ciesze ze adoptowalas czarnulke :)
mysle ze znajdziesz te Pania co przyniosla Ci kotke :)
Obstawiam CoolCaty i Georg-inie ;)

w razie pytan pisz, napewno dziewczyny pomoga.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon paź 27, 2008 8:15

Witaj ameth na forum, fajnie, ze do nas zajrzałaś. A ja jestem pewna, że koteczkę pokazała Pani Mariola - ona ją uwielbiała i bardzo zależało jej na domku dla małej. Jak masz jakieś pytania, to pisz śmiało tutaj, albo na PW.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon paź 27, 2008 8:39

Ameth, najlepiej załóz jej osobny wątek, opisz historię, postaw pytania, wklej tutaj link, a na pewno sporo osób będzie z Tobą rozmawiać! Witaj na forum!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pon paź 27, 2008 8:40

mokkunia pisze:
CoolCaty pisze:Czy któraś z wolontariuszek ma dane na temat kotów nr 25, 87, 17 - chcę im porobić opisy na stronę. Chodzi mi o wiek i datę przyjęcia do schroniska?

miałam "urlop" od miau :oops:
17 to "mój" Wadim, nie zrobiłam mu opisu, ciągle się ociągałam, ale chyba nie ma na co czekać. To kocurek wykastrowany, ma około 3 lat, przyszedł do schronu w lipcu 2007 :( zależnie od nastroju albo kręci ósemki i się ociera o nogi, albo dla odmiany nie daje się dotknąć :roll:

25 z tego co pamiętam to 7-letni kastrat ze śmieszną twarzą, nie daje się głaskać, od razu ucieka, chyba od kolekcjonerki, czyli byłby przyjęty w kwietniu.

87 nie kojarzę.

wieczorem przejrzę zeszycik, to powiem dokładniej, co tam o nich wiadomo.

już zgłupiałam, co do kotki 171, jak popatrzyłam teraz na zdjecia, może to faktycznie nie kotka adoptowana zamiast Browniego?...? może już zmyślam, doła podłapałam w sobotę :roll: i do tego boli mnie noga, mam siną łydkę po ugryzieniu :twisted:

moje "dziecko" potrzebuje człowieka, ona jest malutka, dużo mniejsza od Tońka, nie wiem, czemu jest na boksie w ogóle, zdziczeje tam na amen :( szybko by się oswoiła, prycha tylko na początku, jak się chce ją złapać, potem już nie...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon paź 27, 2008 9:02

dziewczyny jak przyjade wezme cos napewno.
Moze dziecko Ingi ;) a moze dlugowlosa o ktorej mi Sis mowila.
Jeszcze nie wiem, ale male szybko dom znajdzie wiec chwilowo 4 koty bede miec to chyba przezyjemy ;)
tylko wierzcie ze za Chiny nie wiem kiedy bede bo moj piekny co chwile zmienia zdanie, a ze on musi zobaczyc i wogole to musze z decyzja porwania ze schronu wlochatej kulki czekac na niego.
Ze sie w jakims kocie zakocham to na bank :twisted:

Ingusia 171 to na bank nie jest ta koteczka od tej staruszki. ( swoja droga to biedna ta staruszka bo w pierwszej chwili wieszalam na niej psy :P)
Ta kotka 3 tygodnie temu byla w schronie, ogladnelam zdjecia Asi i to ta sama co ja mam na zdjeciach. Bardzo sie ciesze ze zdrowa bo wtedy smarkala. Inga to o nia Cie meczylam czy nie ma takiejw szpitaliku :twisted:

Etka

Post » Pon paź 27, 2008 9:31

Doczytałam weekendowe wieści. Kurcze, znowu mało adopcji a tyle kociastych czeka :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon paź 27, 2008 9:49

gosiaa pisze:Doczytałam weekendowe wieści. Kurcze, znowu mało adopcji a tyle kociastych czeka :(

najbardziej żal tego czarnego kocurka, co przyszedł razem z szylką :( ona sobie radzi, on kompletnie nie... nie je, oczy szeroko rozwarte cały czas, jeśli szybko nie znajdzie domu, to nie wiem, czy długo pociągnie :( zrobię mu dziś opis, ale czy to coś da?...? adopcje stoją, wciąż pełno maluchów...

Blake dobrze trafił :D co prawda "zabrał" domek Tonce, ale ona naprawdę się nie nadawała do tych ludzi - bardzo sympatyczne młode małżeństwo, ale kompletnie bez doświadczenia, to musiał być taki kot, który by ich w sobie rozkochał, a nie zraził do kociego gatunku. No i Blake stanął na wysokości zadania, a kręcił sie, a miział, a brzuszek wystawiał... no i Państwo, którzy z założenia chcieli drobnej budowy, najlepiej rudawą, kotkę, wyszli z wielkim, czarnym Blakiem ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon paź 27, 2008 9:53

Inga, Blake ma jeszcze moje allegro i 2-ch obserwatorow, aukcja cieszy sie zainteresowaniem.
Moze ten czarnuszek znajdzie dom zamiast Blake'a.

Mail jest na mokkunie, telefon dalam na siebie.
Aczkolwiek jest podany nr Blake, moze podmienie w aukcji na tego nieszczesnika.

edit: zmienilam w aukcji Blakea numer i jest teraz jako 133 ;) Czarne to czarne, nikt sie nie pozna ;)

Etka

Post » Pon paź 27, 2008 10:13

Georg-inia pisze:Blake dobrze trafił :D co prawda "zabrał" domek Tonce, ale ona naprawdę się nie nadawała do tych ludzi - bardzo sympatyczne młode małżeństwo, ale kompletnie bez doświadczenia, to musiał być taki kot, który by ich w sobie rozkochał, a nie zraził do kociego gatunku. No i Blake stanął na wysokości zadania, a kręcił sie, a miział, a brzuszek wystawiał... no i Państwo, którzy z założenia chcieli drobnej budowy, najlepiej rudawą, kotkę, wyszli z wielkim, czarnym Blakiem ;)

dokładnie tak samo kupiła swoich dużych moja Marla
i też z "planów" były nici, bo Duzi się zakochali na amen w czarnym diable :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon paź 27, 2008 10:14

Etka - cóż za intryga :) ale pewnie - wszystko dla dobra kociaków :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 27, 2008 13:16

dobry pomysł, Etko :)

Kicia 171 to jednak inna kicia, tak wyszło nam z rozmowy z Etką.

Co do Arlekina - moje okolice, ale widuję tylko te co zawsze, piwniczne buraski i czarnego bezogonka.
To domowy kot, mógł go ktoś przygarnąć, tak sobie gdybam :roll:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon paź 27, 2008 13:19

Ponieważ technicznie nie ma możliwości doklonowania dla mnie postu na 1 stronie wklejam tu aktualny stan funduszu schroniskowego
stan na dzień 27.10.2008 godzina 13:00
http://upload.miau.pl/3/143106.xls

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

[poprzednia][następna]