Biała, przecudna Bułeczka- Elbląg

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 23, 2008 9:14

Jaka ona piękna, jaka słodka :love:

hihi

Od: Pt sie 22, 2008 6:39

Post » Czw paź 23, 2008 10:38

Bułeczka wczoraj została wysterylizowana.
Po ostatniej durnej serii telefonów stwierdziłam, że nie wypuszczę z rąk żadnej kotki powyżej 3 miesięcy z macicą w środku ;)
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw paź 23, 2008 10:40

kordonia pisze:Bułeczka wczoraj została wysterylizowana.
Po ostatniej durnej serii telefonów stwierdziłam, że nie wypuszczę z rąk żadnej kotki powyżej 3 miesięcy z macicą w środku ;)
A co sie działo? Co za telefony??? 8O

3 miesiące i juz po? Wszystko po zabiegu jest ok?

Bo moją chciałam ciachać po pierwszej rujce dopiero...

hihi

Post » Czw paź 23, 2008 10:53

Telefony w duchu- taka ładna, jeden miot moze mieć.
Albo na prezent, albo na wychodzacą samopas.
Albo do zakąłdu pracy do łapania myszy.
Itd.

Mam już dosyć dzwoniących ludzi. 70% musze odrzucac, a i tak ciężko im sie pogodzić z porażką, i dzwonia jeszcze raz, lub podstawiają inne osoby.

Takie maluchy wspaniale dochodzą do siebie po zbaiegu- tylko sie wybudzą, już sie zachowują jakby nigdy nic.
Nie widze różnicy miedzy taką sterylkaa sterylką starszej kotki- przy wszystkich zabiegach jestem obecna.

A sterylka przed pierwszą rujklą jest lepsza- mzoesz swojaciachnąc w wieku około 6 miesięcy, wg badań sterylka przed rujką zapobiega prawie w 100% późniejszemu rakowi sutka.
Obrazek

kordonia

Post » Czw paź 23, 2008 10:59

kordonia pisze:Telefony w duchu- taka ładna, jeden miot moze mieć.
Albo na prezent, albo na wychodzacą samopas.
Albo do zakąłdu pracy do łapania myszy.
Itd.

Mam już dosyć dzwoniących ludzi. 70% musze odrzucac, a i tak ciężko im sie pogodzić z porażką, i dzwonia jeszcze raz, lub podstawiają inne osoby.

Takie maluchy wspaniale dochodzą do siebie po zbaiegu- tylko sie wybudzą, już sie zachowują jakby nigdy nic.
Nie widze różnicy miedzy taką sterylkaa sterylką starszej kotki- przy wszystkich zabiegach jestem obecna.

A sterylka przed pierwszą rujklą jest lepsza- mzoesz swojaciachnąc w wieku około 6 miesięcy, wg badań sterylka przed rujką zapobiega prawie w 100% późniejszemu rakowi sutka.
Moje zdanie na sterylke znasz.

Co do obecności przy zabiegu, to myslę, że jakbym sie uparła to Pani doktro by mnie nie pogoniła, prawda? Muszę z nią pogadać w sumie, bo ja to nie wiem czy lepiej wcześniej czy nie...

hihi

Post » Czw paź 23, 2008 12:02 automobilistka

Mam kilka pytań
Czy kotka nadal z takim upodobaniem jeździ samochodem? To ważne. Jak się zachowuje podczas jazdy? Czy jest w stanie wysiedzieć spokojnie lub przespać 250 km? Czy jest w stanie zostać w ciągu dnia sama w domu bez psocenia? Czy umie korzystać z drapaka, czy też są jakieś przygody z meblami lub innymi sprzętami? Generalnie: bardzo grzeczna, czy łobuz? :wink:

heket

Od: Śro lip 23, 2008 15:04

Post » Czw paź 23, 2008 14:32

Już z nią nie jeżdżę, bo nie mam potrzeby- tylko pierwszy raz, iedy ja znalazłam jechała ze mną 60km na kolanach i mruczała cała drogę :)

Heket, na resztę pytań odpowiem Ci tak, ze choć koteczka jest bardzo grzeczna, jak na razie, to jest to młody kociak, a po młodym kocie należy sie spodziewać różnych pomysłów :) Nie dam Ci gwarancji, ze bedzie na pewno super grzeczna, ze nic nie zniszczy, że bedzie chetnie siedzieć sama. U mnie nigdy jeszcze nie była sama :)
Młody kot, zresztą nie tylko- kazdy kot, to żywe stworzenie, pomysły takiemu moga chodzić po głowie, i nigdy nie masz gwarancji co do wszystkiego.
Na dziś dzień m,ogę powiedzieć tyle, ze nie nieszczy,z e drapie drapak i jest o niebo grzeczniejsza, niż piekielna Java :D
Obrazek

kordonia

Post » Czw paź 23, 2008 22:00

hooopsa!!!!
ObrazekObrazek

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Pt paź 24, 2008 21:24

piękności nie spadaj tak daleko!!! co u koteczki ??? domki sie odzywały ????
ObrazekObrazek

dakoti

Post » Nie paź 26, 2008 11:41

tup, tup tup Bułeczka na górę 8)

Wełna

Od: Pon lip 19, 2004 14:36

Post » Nie paź 26, 2008 19:12

hooopla do góry !!!!!
ObrazekObrazek

dakoti

Post » Pon paź 27, 2008 7:57

I co słychać u ślicznej blondynki?

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pon paź 27, 2008 9:55

No cóż, czekam na decyzję niejakiej Hihi ;)
Mam wielką nadzieje, że to ona ją zabierze.
Dlatego nie daje na razie ogłoszenia.
W kazdym razie, do piatku, do zdjecia szwów mam czas :)
Obrazek

kordonia

Post » Pon paź 27, 2008 9:58

To ja trzymam kciuki za piekna blondyneczke :D
A korzystajac z okazji przesylam wielkie buziaki dla Sabinki :1luvu:

Kordoniu, slyszalam ze w elblaskim schronisku ma ja byc jakies zmiany, oby na lepsze :ok:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pon paź 27, 2008 10:18

Izabela pisze:To ja trzymam kciuki za piekna blondyneczke :D
A korzystajac z okazji przesylam wielkie buziaki dla Sabinki :1luvu:

Kordoniu, slyszalam ze w elblaskim schronisku ma ja byc jakies zmiany, oby na lepsze :ok:

Sabinka jest wspaniała, czuje sie cały czas dobrze. Kocham ją najbardziej na świecie :)

Izabela, jesli ktokolwiek odpowiedni stanie do konkursu, bo jesli nie- wszystko zostanie po staremu i pewnie jużna wieki. UM utrudnia bardzo- obciął finanse przenaczone na schronisko o połowe- jesli nikt nie stanie, to dotychczasowi zarzadający dostaną tyle samo, ile dostawali do tej pory. To dopiero. Układy :(
Mam nadzieje,z e ktoś sensowny mimo tych utrudnień zdecyduje sie na stawanie do konkursu.
Obrazek

kordonia

[poprzednia][następna]