gigakot, mikrokot i mechakot. Koty piwniczne :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 15, 2008 14:10

e to super!! a taki puszysty ogon noszony w górze to pięeeeeeekny widok, wiem, bo mój Cypis taki ogon nosi i wygląda to imponująco.

Proszę o fotę takiego ogona jak się uda :)
no i jajeczek, też mogą być
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro paź 15, 2008 14:22

foty będą jak akumulatorek w aparacie wreszcie naładuję i znajdę kabelek do komórki.
help! jakie są domowe metody usuwania kocurzego zapachu bo Elvis wczoraj zrobił sika pokastracyjnego, który był esencją kocurowatosci. Przy okazji oblał sobie kopytka a następnie pomaszerował na krzesło komputerowe...które teraz tak capi, że można skonać :?

Buki szukaj w wątku AKowca :wink:
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro paź 15, 2008 18:44

Znam tylko jeden środek - Vitopar, podobno świetnie usuwa smrodki.

Kociaste pięknie na fotach wyglądają, a w rzeczywistości na pewno jeszcze piękniej :D
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro paź 15, 2008 20:03

No faktycznie koty są śliczne to mało powiedziane, a zdjęcia Elvisa w różnych pozycjach, no świetne. Ciekawe czy wszystkie koty tej rasy tak mają. Jeżeli tak to ja chcę takiego kota.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Śro paź 15, 2008 21:01

zunia pisze:No faktycznie koty są śliczne to mało powiedziane, a zdjęcia Elvisa w różnych pozycjach, no świetne. Ciekawe czy wszystkie koty tej rasy tak mają. Jeżeli tak to ja chcę takiego kota.

Jeśli chodzi o jakieś dziwne pozycje do spanie to pewnie większość mco sypia tak trochę "inaczej". Te które znam to są są koty dostojne :wink:, o dużej masie, trochę jak psy. Nie sypiają zwinięte w kłębek tylko rozciągnięte , wybierają raczej chłodne i twarde powierzchnie, podłogi, wanny, kafelki. Standardem są wyciągnięte przednie łapy.

zaniedbuję Inkę w tym wątku a to przecież ona rządzi u nas w domu 8) Powinna mieć drugie imię mała Mi. To właśnie taki typ :twisted:
Obrazek
Obrazek

15pietro

Post » Śro paź 15, 2008 21:05

Jak ona dorośle wygląda 8O ale sliczna jest.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Śro paź 15, 2008 21:12

Jaka śliczna! I jakie ma duze okrągłe oczy :)
Zdjęcie Elvisa z pilotem na grzbiecie mnie rozbiło :D Jego obudzić się da w ogóle?
Obrazek
"Jeśli powiedzą nam – chcecie za wiele –
jasne, że tak, chcemy za wiele, chcemy więcej, chcemy osiągnąć wszystko"

AKowiec

Od: Wto cze 26, 2007 9:41

Post » Czw paź 16, 2008 8:48

Inusia rządzi? Opowiedz troszkę :)
I śliczna jest, ten pysio jest tak niezwykle umaszczony, że aż prawie nierzeczywisty. Urosła mała bardzo :)
Obrazek

magdaradek

Post » Sob paź 18, 2008 13:02

Mamy już drapak!!! Obrazek od razu po zamontowaniu został zaanektowany przez futra:
Obrazek
Jak na razie jest to miejsce nr jeden wspólnych zabaw. Koty nawołują się do zabawy na drapaku. W tym celu Inka nauczyła się języka Elvisowego i teraz mam dwa gruchające koty.
Obrazek
Obrazek
Udało mi się uchwycić diabelskie spojrzenie Inki... :twisted:
Obrazek
Elvis się zrobił skoczniejszy i o zgrozo rano znaleźliśmy go na szafie, wole nie wiedzieć jak się tam dostał: albo po telewizorze (mógł go zrzucić), lub przefrunął z drapakowego hamaka (dobrze, że doleciał) Obrazek
Generalnie koty na razie sypią się z drapaka jak gruszki. Mam nadzieję, że z czasem nabiorą większej przyczepności.
Załączam filmik z drapakowania... Inka potrafi tak chodzić w kółko w nieskończoność a potem chodzi zygzakiem po podłodze. Elvis jest ujęty, ze tak powiem od d*** strony :wink: . Udało mu się tym razem nie wypaść z rury :D
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 8351&hl=pl
Obrazek

15pietro

Post » Sob paź 18, 2008 13:14

Ale kotom radość sprawiłaś!!!! fantastycznie się bawią :) Ince to się chyba w głowie kręci od tego łażenia w kółko i dlatego potem zygzakiem chodzi :wink:
Jestem zachwycona długością i puszystością Elvisowego ogona 8O
Obrazek

magdaradek

Post » Sob paź 18, 2008 19:06

Super drapak, u nas chyba by się nie zmieścił :?
Obrazek

zunia

Post » Nie paź 19, 2008 19:22

AKowiec pisze:Jaka śliczna! I jakie ma duze okrągłe oczy :)
Zdjęcie Elvisa z pilotem na grzbiecie mnie rozbiło :D Jego obudzić się da w ogóle?

z tym budzeniem to jest ciężko, ma sen jak małe kociątko :D Tu kolejne zdjęcie z serii...obudziło go dopiero spadnięcie z drapaka.
Obrazek

magdaradek
Inka znalazła bardzo prosty sposób na przechwycenie władzy w mieszkaniu. Po prostu gdy coś się dzieje ona tam jest, ale nie na zasadzie, że obserwuje. Polega to na znajdowaniu się dokładnie w punkcie "dziania się". Na przykład: siadam do komputera Inka oczywiście maszeruje po klawiaturze i siada przed monitorem. Myję ręce kot siedzi w umywalce przy odkręconym kranie! Idę spać Inka wtedy zaczyna aportować mi na twarz baaardzo grzechoczącą piłeczkę. Idę do kuchni i zaczyna się drzeć, wspinać po nogawkach i mruczeć jak traktor...tak na wszelki wypadek 8) Oj ona potrafi być namolna.
urodzona królowa 8)
Obrazek
Inka jest już niepodzielną władczynią mieszkania ponieważ Elvis wyprowadził się na szafę. Dziś go nakryliśmy jak tam wskakiwał, po drapaku oczywiście.

z ostatniej chwili: TŻ właśnie suszy Inulca po myciu głowy :mrgreen:
Obrazek

15pietro

Post » Pt paź 24, 2008 17:36

Nikt tu nie zagląda, a co tam :wink:
Inka dziś jedzie na szczepienie, wreszcie :D Tak po za tym to chyba ściemniała (ma słodkie prążki na łapkach), na pewno utyła...i nogi jej urosły :mrgreen:
Obrazek
Na zdjęciu Inka przygotowuje się do lotu. Razem z Elvisem specjalizują się już w rożnych technikach spadania z szafy, najlepiej im to wychodzi w środku nocy :evil:
Obrazek

15pietro

Post » Pt paź 24, 2008 18:59

zagląda zagląda tylko Zosia nie pisze :twisted:

na szafę to moje nie włażą jeszcze, bo szafa wysoka.....ale to pewnie kwestia czasu.

I jak Ineczka zniosła szczepienie?
Obrazek

magdaradek

Post » Nie paź 26, 2008 13:36

Inka po szczepieniu chyba w porządku nie zauważyłam, żeby to odchorowała. Oba koty mało nie zdechły ze strachu u weta, ale że były razem w transporterze to było im raźniej.

Dziś będzie post gigant :mrgreen:
Od kilku dni koty radośnie demolują nam mieszkanie a żwirek jest już wszędzie. Szkoda, ze zabawy zaczynają koło 2 w nocy oraz z samego rana :evil:
Tutaj przygotowanie do zapasów. Troszkę nam się Inka spasła :oops:
Obrazek
Inka włącza tryb mordercy
Obrazek
Zabójczy cios karate made by Inka. Aż Elvis język wywalił...kochane maleństwo :D
Obrazek
Jak już osiwieliśmy od kocich wrzasków to futra poszły grzecznie spać
Obrazek

A tu z innej beczki: udało mi się zrobić zdjęcia szczotki do kurzów :D
Elvisek "schowany" za firanka, sprząta ścianę.
Obrazek
Rzeczona szczotka:
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie paź 26, 2008 14:30 przez 15pietro, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

15pietro

[poprzednia][następna]