Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tweety pisze:Shila wymiotuje krwia
GreenEvil pisze:Tweety pisze:Shila wymiotuje krwiadostalyscie cos przeciwwymiotnego?
pzdr
GreenEvil
Keirzontko pisze:Miuti pisze:Czy wpływają pieniązki za słowniki kynologiczne? Jakaś dziewczyna napisała, że wpłaciła 40 zł.
Przepraszam za offtop ale jakie słowniki kynologiczne? :>
Miuti pisze:...
Jeden mały kotek ma problemy z oczkami. Na razie zakropiłam mu ślepunia atecortinem - jak nie przejdzie, to pędzimy do veta.
Leczenia zapalenia spojówek nigdy nie powinno się zaczynać od zastosowania leków sterydowo-antybiotykowych. Stosowanie wielu leków jednocześnie może, mimo ustąpienia objawów, nie pozwolić na jednoznaczne ustalenie przyczyny choroby. Zastosowanie miejscowe leków sterydowych u kotów, w przypadku zapalenia spojówek spowodowanego infekcją FHV-1, może zamienić delikatną infekcję spojówek w chroniczną, zagrażającą widzeniu infekcję zrębu rogówki z jej zapaleniem, neowaskularyzacją i obrzękiem.
Miuti pisze:Czy ktoś ma do dania kocurka?????
Sylwka pisze:Miuti pisze:...
Jeden mały kotek ma problemy z oczkami. Na razie zakropiłam mu ślepunia atecortinem - jak nie przejdzie, to pędzimy do veta.
Atecortin zawiera hydrokortyzon czyli steryd. Nie jest preparatem pierwszego rzutu przy niezdiagnozowanych problemach z oczami. Jeśli infekcja ma podłoże wirusowe to może jeszcze poważnie zaszkodzić. To nie moja prywatna opinia tylko wnioski po artykule doktora Garncarza.Leczenia zapalenia spojówek nigdy nie powinno się zaczynać od zastosowania leków sterydowo-antybiotykowych. Stosowanie wielu leków jednocześnie może, mimo ustąpienia objawów, nie pozwolić na jednoznaczne ustalenie przyczyny choroby. Zastosowanie miejscowe leków sterydowych u kotów, w przypadku zapalenia spojówek spowodowanego infekcją FHV-1, może zamienić delikatną infekcję spojówek w chroniczną, zagrażającą widzeniu infekcję zrębu rogówki z jej zapaleniem, neowaskularyzacją i obrzękiem.
I tylko nie pisz, że masz 19-letnie doświadczenie z kotami i zawsze się udawało.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, puszatek i 64 gości