WIADOMOŚCI SPOD WANNY
W naszym domu zapanowała dziwna kocia moda, mianowicie koty chadzaja całym stadem

- jesli 2 sztuki kocie w domu to jest stado.
Jak więc napisałem chadzają stadem i wszedzie gdzie ciekawski kot może się pojawić, to jest go automatycznie o 100 % więcej. Zaglądają do szafek kuchennych, o lodówce nie wspomnę, zaglądają do szaf, pchają się do łazienki, wsadzają ciekawskie pyszczki do siatek przyniesionych z zakupami, usiłują wkładac łapki do talerzy - naszych z resztą.
Generalnie do tej pory monopol na plątanie się pod nogami miał Szczęściarz, teraz robią to wspólnie, jeśli nie razem.
Wczoraj wkładałem dodatkową kartę RAM do kompa i oba mi asystowały ale bardziej ciekawski był Szczęściarz - co zostało uwiecznione na zdjęciu - niebawem w naszej galerii.
Dziś odwiedziliśmy poprzednią opiekunkę naszego Kocisia i jej nową opiekunkę. Kotka jest w tej samej piwnicy w której mieszkał przez prawie 2 lata Kociś - mamy nadzieję że bedzie równie szczęśliwa.
Teraz dopiero widziałem jak mało miejsca miał Kociś i zrozumiałem jak wielkim wysiłkiem było dla niego wyjście na większą przestrzeń. To cud ze przez te kilka miesięcy kotek potrafił się tak zmienić "in plus". Mało tego teraz wiemy dlaczego nasz pupil jest tak swietnie i mocno zbudowany - miał dużo miejsca by trenowac wspinaczkę. Rozumiemy też dlaczego w gonitwach ze Szczęściarzem albo biegając po mieszkaniu samemu, czasem sobie radośnie podskoczy.
Wydaje się że kotek widzi zmianę w swoim życiu i może w jakimś stopniu to docenia ?