Kocia Koalicja - Trykot zdrowszy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 21, 2008 12:16

Mam tylko kawałek Moheru z niedzieli, bo Trykot wlazł w kadr.
Moher zaległ na siatce, na 3 kilogramach białego sera. Pewnie uznał, że za mało odciśnięty :evil:. Kiedyś zrobię z niego beret (hm, też ładne imię :P).
Obrazek

Trykot się Waszymi docinkami nie przejmuje :P i imię mu się podoba. Tristan brzmi ładnie, ale nam "nie zagrało".
Mnie arystokratyczne imiona jakoś nie wychodzą, ale hodowlom zbytnio się nie dziwię. Jakbym miała teraz wymyślić nagle 6 imion, tobym osiwiała do końca :strach: . Poza tym w domu zawsze można zmienić.
Tylko czasem hodowcy chyba nie sprawdzają znaczeń i wychodzi zabawnie. Raz spotkałam u weta panią z goldenką. Psica miała imię rodowodowe Metresa. Właścicielka się śmiała, ze dobrze, iż nie był to miot na D albo K :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto paź 21, 2008 12:22

Lepszy kawalek Moheru spod Trykota niz nic! Wielkie dzieki, Matko Monostro!

Ciekawe co ta pani miala na mysli mowiac o miotach na D i K? 8O :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto paź 21, 2008 12:24

Monostra pisze:Raz spotkałam u weta panią z goldenką. Psica miała imię rodowodowe Metresa. Właścicielka się śmiała, ze dobrze, iż nie był to miot na D albo K :lol: .

:D biedne zwierzęta
Biedne też dzieci czasem, te wszystkie Arletty, Andżeliki, Inez a do tego nazwiska w rodzaju Kiełbasa albo cóś :strach:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto paź 21, 2008 12:27

Monostra pisze:(...)
Tylko czasem hodowcy chyba nie sprawdzają znaczeń i wychodzi zabawnie. Raz spotkałam u weta panią z goldenką. Psica miała imię rodowodowe Metresa. Właścicielka się śmiała, ze dobrze, iż nie był to miot na D albo K :lol: .

Uhm... :oops:

wg encyklopedii "Desna" to jakiś dopływ Dniestru czy tam innej rzeki, ale ktoś mnie uświadomił, że w jęz. rosyjskim "diesna" to ... "dziąsło" :roll:
I tak moja najmłodsza znana jest jako: Desna "Dziąsło" Grey Shadow*PL. Zupełnie jak ten tam "Tygrys" Michalczewski... :lol: :lol:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto paź 21, 2008 12:27

Moj brat sie posikal kiedys, slyszac mame wolajaca synka, bawiacego sie w piaskownicy: Brajanek!!!!
Obrazek

Chat

Post » Wto paź 21, 2008 12:28

Chat pisze:Lepszy kawalek Moheru spod Trykota niz nic! Wielkie dzieki, Matko Monostro!

:D
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto paź 21, 2008 12:31

Chat pisze:Moj brat sie posikal kiedys, slyszac mame wolajaca synka, bawiacego sie w piaskownicy: Brajanek!!!!

Ja się bratu wcale nie dziwię, tez bym sie posikała, ale pomyśl o tym nieszczęsnym dziecku, jak sobie na nim koledzy używają :twisted:

Dla mnie szczyt to jest Arletta Spiczka, autentyk :roll:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto paź 21, 2008 12:38

Mó tato dał kiedyś na imię naszej suni Bara niby nic ale ja mój brat wtedy może 18-letni wyszedł na spacer i wołał bara, bara...a panienki szły to się miał :oops: :lol: po czym okazało się że Bara po włosku to trumna, może dlatego żyła 19 lat :wink:
Znajomych kot miał natomiast na imię Kacyk (może na kacu znaleziony nie znam historii) niestety po włosku znaczy to bardzo brzydko nazwana część męskiego ciała po polsku zaczyna się na c... :wink:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto paź 21, 2008 12:45

Ale sie rozpasalysmy na watku! Moi znajomi z Polski maja dziwne miny przejezdzajac przez miasteczko, ktore Huy sie nazywa (30 km stad). A jak jest dzien dobry po flamandzku to juz wiecie, prawda? Goeiedag! (hujedah)Zdaje sie, ze w kazdym jezyku mozna znalezc takie kwiatki...
Obrazek

Chat

Post » Wto paź 21, 2008 12:46

casica pisze:
Chat pisze:Moj brat sie posikal kiedys, slyszac mame wolajaca synka, bawiacego sie w piaskownicy: Brajanek!!!!

Ja się bratu wcale nie dziwię, tez bym sie posikała, ale pomyśl o tym nieszczęsnym dziecku, jak sobie na nim koledzy używają :twisted:

Dla mnie szczyt to jest Arletta Spiczka, autentyk :roll:

hehe......w mym rodzimym mieście natomiast, zwariowany na punkcie samochodów tatuś dał na imię swej córce Mercedes... :? na nazwisko dziewczę ma ....... Gruszka..... :twisted: :twisted: Mercedes Gruszka....no pięknie...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto paź 21, 2008 13:25

Ale Mercedas to jest żeńskie imię. Twórca "Mercedesa" nazwał firmę czy tam auta na cześć córki. :wink:

Ale Gruszka, tak nie bardzo pasuje :lol:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto paź 21, 2008 19:22

Widzę ,że imiona i kocie, i ludzkie wzbudzają emocje :D

MariaD pisze:
Monostra pisze:(...)
Tylko czasem hodowcy chyba nie sprawdzają znaczeń i wychodzi zabawnie.

Uhm... :oops:

wg encyklopedii "Desna" to jakiś dopływ Dniestru czy tam innej rzeki, ale ktoś mnie uświadomił, że w jęz. rosyjskim "diesna" to ... "dziąsło" :roll:
I tak moja najmłodsza znana jest jako: Desna "Dziąsło" Grey Shadow*PL. Zupełnie jak ten tam "Tygrys" Michalczewski... :lol: :lol:

Nie da się sprawdzić wszystkich znaczeń w różnych językach. Nie to miałam na myśli :oops: - raczej słowa czy nazwy funkcjonujące w polszczyźnie, zasłyszane, a nie do końca rozumiane :D .

Dziś musiałam na szybko odświeżyć sobie chemię fizyczną. Otworzyłam książki i pod wpływem forum, zamiast się skupić na chemii, zobaczyłam całe zagłębie imion - dostojnych i mniej dostojnych, świetnie brzmiących :lol: . M.in. na E: Energia, Entalpia, Entropia... :twisted:
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto paź 21, 2008 19:35

Gdy wychodziłam z gimnazjum to w pierwszej klasie podstawówki była dziewczynka o wdzięcznym imieniu Shakira.

Ja właśnie chciałam dać mojemu jakieś fizyczne, biologiczne lub chemiczne imię :wink:
Obrazek
"Jeśli powiedzą nam – chcecie za wiele –
jasne, że tak, chcemy za wiele, chcemy więcej, chcemy osiągnąć wszystko"

AKowiec

Od: Wto cze 26, 2007 9:41

Post » Wto paź 21, 2008 21:34

Alez sie usmialam.... :lol: :lol: :lol: :lol:
juz nie wiem z czego bardziej Trykota, zmiany imienia na bardziej tesktylne u Sibira,czy kawalka Mohera wystajacego spod Trykota :lol: :lol: :lol: :lol:

Jestescie rewelacyjne ! :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Śro paź 22, 2008 11:01

Dziś Trykot skończył rok :D .
Został koalicjantem ponad trzy tygodnie temu. Dzielnie poczyna sobie z kocurami. Przed Moherem czuje respekt, ale chętnie się z nim mocuje. Na Sybirka poluje - ten na wszelki wypadek wrzeszczy, jakby go obdzierali ze skóry, po czym sam zaczepia do zabawy i prowokuje gonitwy :lol: .

Trykot cały ranek mordował futrzaną kulkę:
Obrazek

Udało mi się go na chwilę usadzić na drapaku do urodzinowych zdjęć.
Obrazek
Obrazek

Sybirek miotanie się z aparatem wolał przeczekać w budce na dole drapaka. Trykot budkę ignoruje, ale Sybirkowi przypasowała - pół godziny go wczoraj szukałam, a ten drań spał tam głęboko zamelinowany. Moje wołanie też miał głęboko :evil:
Obrazek

Dla wielbicielek Moheru. Rób szybciej to zdjęcia, bo spadam spać do szafy:
Obrazek
Obrazek

Muszę na wieczór jakiś mięsny tort wymyślić :roll: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]