Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alysia pisze:Skierka zostala umieszczona na naszej stronie (DZG - Dieren Hulp Zonder Grenzen - Fundacja z Holandii).
Za zgoda i po porozumieniu z Pini bedziemy jej szukac domku w Holandii. Moze sie uda?![]()
http://www.dierenhulpzondergrenzen.com/ ... kierka.htm
Marta Chrusciel pisze:vega36 pisze:Marta Chrusciel pisze:Marta Chrusciel pisze:tez o tym pomyslalam. Moze jakas pionierski przeszczep to bylby.martka pisze:Przeszczep języczka?![]()
pewnie się nie robi, a może.....???
No nastepne maile Niemcow zdecydowanie bardziej optymistyczne!!!
wyszperalam w internecie:
Przeszczep jêzyka
Pierwszy udany przeszczep
jêzyka u cz³owieka
przeprowadzili lekarze z Wiednia.
Wcze�niej podobne próby
by³y czynione na zwierzêtach.
Pacjentem by³ 42-letni mê¿-
czyzna, który cierpia³ na raka
jêzyka i szczêki. Usuniêto guz
i wszczepiono jêzyk. Pacjent
jest w bardzo dobrym stanie.
http://www.slowoludu.com.pl/gazeta/codz ... I/26/6.pdf
Nie jestem wetką, ale przeszczep języka mi się nie widzi. Te wszystkie zgodności tkankowe itp... Bardziej przemawia do mnie ten pomysł z sondą - jakąś dobrą:
"Als Möglichkeit sehe ich nur eine Ernährungssonde die von außen in die Speiseröhre gelegt wird, so kann auf sicherstem Weg der Katze Nahrung zugeführt werden.
Diese Art der E.-Sonden werden sehr gut tolleriert. Leider ist das Problem damit aber nicht beseitigt."
--
Człowiek w ostateczności mógłby się odżywiać nawet gastrostomią, ale nie widzę takiej możliwości u kota.
Na pewno znajdzie się jakieś dobre rozwiązanie. Jestem o tym przekonana. My tylko sobie gdybamy... a tu trzeba dobrego fachowca, który z sercem podejdzie do kociastej.
Skoro udalo sie zrobic przeczep( zwierzeta i czlowiek), jest to mozliwe. Pytanie, tylko jakie srodki sa na to potrzebne.
gosiaa pisze:Skierka ma wielką wolę życia i musi się jej udać...
vega36 pisze:Przede wszystkim, jak w każdym przeszczepie, odpowiedni dawca. I wszystko musi się zgadzać, żeby przeszczep się przyjął. Nie mamy oryginalnego języka kociuni, więc jak znaleźć dawcę?
zuzlikowa pisze:gosiaa pisze:Skierka ma wielką wolę życia i musi się jej udać...
SKIERKA...cieszę się,że ma imię!![]()
Ma imię i powinna dostać szansę!
Żyj malutka!
jerzykowka pisze:zuzlikowa pisze:gosiaa pisze:Skierka ma wielką wolę życia i musi się jej udać...
SKIERKA...cieszę się,że ma imię!![]()
Ma imię i powinna dostać szansę!
Żyj malutka!
I ma cale mnostwo Ciotek, ktore mysla o niej i zaklinaja rzeczywistosc zeby sie wszystko dobrze ulozylo, zeby jej sie udalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości