Pani Gwoździkowa każdy dzień to jak.. Odeszła za TM [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 20, 2008 13:57

biedna koteńka :cry:

ona tak bardzo chce być kochana, chce być blisko człowieka :(
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon paź 20, 2008 14:05

mokkunia pisze:Never jeśli chodzi o kroplówki, to je spokojnie można podawać w domu, kotka ma założony wenflon i jest przy podawaniu kroplówki bardzo grzeczna.

Zgadzam się, że badania krwi są ważne, ale dziewczyny, nie zapominajmy, że ta kotka jest w schronisku, nie w DT czy lecznicy. Możemy zasugerować pewne rzeczy, poprosić i oczywiście to robimy.
Dziewczyny, gdyby każdy chory kot mógł mieć zapewnione testy, pełne badania krwi i indywidualną opiekę w schronisku nie szukałybyśmy DT, bo i po co.
Teraz szukamy kogoś, kto może dać tej kotce dom, opiekę, zabrać do weta i wykonać te badania, które zostaną uznane za niezbędne. Kogoś, kto pomoże własnymi rękami, bo my już naszych nie mamy w co wsadzić ani miejsca, gdzie koteczkę umieścić :(

mokkunia mam nadzieje ze nie odebrałaś źle naszych/ mojej wypowiedzi. ja wiem że Wy tam cuda robicie i rzeczy ponad ludzka miarę :(
chodziło mi tylko o to że pełne badania krwi odpowiedza nam przynajmniej na pytanie czy z nerkami watrobą itd jest w porządku. Bo to jest dość istotne jeśli chodzi o obowiązki i.........doświadczenie DT. :(
Nadal podtrzymuję pomoc finansową w badaniach, jak trzeba dzisiaj przesyłam pieniądze, a Wy zróbcie jej badania to może coś się jeszcze rozjaśni co się dzieje i jeśli będzie ok to może łatwiej będzie kogoś znaleźć

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pon paź 20, 2008 14:09

Bardzo mi przykro, nie dam rady :( Finansowo dół. Wielki. To smutne, że pieniądze decydują o życiu zwierzęcia... Jak tylko spłacę lecznicę to spróbuję zapytac się naszej wetki, czy ona nie zna kogoś, kto by pomógł.
Będę szukac domów. Ale mała szansa, że ktoś weźmie kotkę, która nie wiadomo na co jest chora....
Jeśli badania krwi byłyby OK będę mocno główkować.... W srodę będę ostro szukać, dzis nie dam rady, jutro jestem poza W-wą i netem.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon paź 20, 2008 14:12

katagral, nie odebrałam źle :) Tylko rzeczywistość jest taka a nie inna niestety. Jesteśmy w kontakcie z panią weterynarz w schronisku, będziemy prosić dziś o badania krwi. Dziękuję za chęć pomocy finansowej, będziemy w kontakcie w tej sprawie, dobrze?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon paź 20, 2008 14:19

To ja dodam, że jeśli by krew była OK, mogłabym ją przez chwilę u siebuie zatrzymać, nie wiem - w drodze do dt? Nie mogę się nią na dłużej zaopeikować - nie mam takich możliwości fiansowych, po porstu nie mam, dlatego nie mogę się zaoferwoać na dt.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon paź 20, 2008 14:20

katgral pisze:chodziło mi tylko o to że pełne badania krwi odpowiedza nam przynajmniej na pytanie czy z nerkami watrobą itd jest w porządku. Bo to jest dość istotne jeśli chodzi o obowiązki i.........doświadczenie DT. :(

oczywiście, masz rację - też to rozumiemy. Katgral dzięki za chęć pomocy, będę prosić panią dr ze schroniska o zrobienie morfologii.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon paź 20, 2008 14:38

Never a gdyby pomoc Ci finansowo?
mysle ze kazdy by cos dorzucil i ziarnko do ziarnka by sie uzbieralo.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon paź 20, 2008 14:47

mokkunia pisze:katagral, nie odebrałam źle :) Tylko rzeczywistość jest taka a nie inna niestety. Jesteśmy w kontakcie z panią weterynarz w schronisku, będziemy prosić dziś o badania krwi. Dziękuję za chęć pomocy finansowej, będziemy w kontakcie w tej sprawie, dobrze?

Tu nie ma co byc w kontakcie :) Tu należy Kasi - katgral przesłac na prw numer konta i kwotę za badania :)
A Kasia szybciutko pieniążki przeleje!
No i będziemy wszyscy czekac na dobre wieści!!!! Bo takie muzą być! No i bedziemy szukać szukać szukać!

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pon paź 20, 2008 14:55

Pani Gwozdzikowa gasnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy ktos moze pomoc???????????
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon paź 20, 2008 14:56

Nie spadaj koteńko!!!

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon paź 20, 2008 15:02

Malutka na górę!! Niech Cię dobra duszyczka wypatrzy i da ratunek!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 20, 2008 15:10

kotka prosi o ratunek :(
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon paź 20, 2008 15:14

Zobaczyłam w niej Jacka z ostatniego okresu pobytu w schronisku, załamana, zrezygnowana, smutne to...
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pon paź 20, 2008 15:21

DT to jedyny ratunek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon paź 20, 2008 15:43

Aż żałuję, że tu zajrzałam :(
Nic niestety nie moge dla niej zrobić, tylko kciuki potrzymać :(
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]