Łódź - 167+240, PILNIE DT / DS, znów maluszki u Aga-lodge :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 18, 2008 22:53

podrzuć ogłoszenia w sieć powrzucamy
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Pon paź 20, 2008 8:49

Dzięki, Aga, podrzucę
A na razie na działkach są dwa kolejne kociaki podrzutki - nie mamy co z nimi zrobić.....

A do sąsiadki mojej mamy przybłąkała się czarna młodziutka koteczka - namawiam sąsiadkę, żeby ją zatrzymała, kiedyś miała psa, może się zgodzi.
Na razie ma posłanko pod wiatką, nie wiem, czy tymczasowe, muszę ją szybko ciachnąć ........
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon paź 20, 2008 9:41

Kurcze czy to się nigdy nie skończy :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon paź 20, 2008 19:05

Czarna kotka z Julianowskiej, ta ktorej karmicielka znalazła domek, wróciła - jest w piwnicy..
jej nowa "opiekunka" boi się robaków (kotka odrobaczona) pazurków (obcięte), nie wiem czego jeszcze, miauczenia? mruczenia?
Karmicielka, kobitka baaaardzo spokojna, nie wytrzymała, szczególnie że wcześniej pani żądała różnych zabiegów przy kotce, i poradziła jej adopcję pluszaka.

Piwnice na moim osiedlu mają co tydzień polewać podchlorynem sodu..

Panie z Julianowskiej w sumie ciachnęły 6 kotek i 5 kocurków. Uzupełniłam statystykę. Koty były cięte u CC - więc ze środków prywatnych / FFA.

Ostatnio złapany śliczny ciemnopręgowany buras i czarna koteczka wcale nie dzikie, nie wiemy, czy to koty osiedlowe, czy kolejne "wyrzutki" - trójeczka osiedlowego buro-czarnego rodzeństwa robiła wrażenie raczej dzikusów...
Ostatnio edytowano Pon paź 20, 2008 19:14 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon paź 20, 2008 19:13

Aniu, czy w tytułowych 139 kotach jest też 6 sterylek zakładowych? jeśli nie, to dopisz.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon paź 20, 2008 19:23

Femka pisze:Aniu, czy w tytułowych 139 kotach jest też 6 sterylek zakładowych? jeśli nie, to dopisz.

Z przyjemnością i podziwem dopisuję :D

A kocurki oszczędzasz :?: :twisted:

kalewala

Post » Pon paź 20, 2008 19:27

pojechałaś po bandzie z femką w akcji w tytule.
o mało co akcja zakładowa nie skończyła się dzisiaj krwawym mordem na karmicielach. Jutro zobaczymy, czy coś do nich dotarło. Ale jeśli dotarło, to w piątek będę musiała zabrać dodatkowe dwie srajdy zakładowe. Czyli w pokoju w pracy będę miała 7 maluchów. Sytuacja zaczyna się wymykać spod kontroli i zwyczajnie się boję, że właściciel posesji mnie wywali na zbity łeb. Utrzymanie porządku w małym pokoju przy piątce to już potężny wysiłek.
Masakra.
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 20, 2008 19:29

annskr pisze:
Femka pisze:Aniu, czy w tytułowych 139 kotach jest też 6 sterylek zakładowych? jeśli nie, to dopisz.

Z przyjemnością i podziwem dopisuję :D

A kocurki oszczędzasz :?: :twisted:

kocurków z zakładu zabrałam 8, jeden umarł :cry: , trójka już ode mnie wyjechała, została czwórka plus Gluś nadrzewny u mnie. Wyżej napisałam, że w wariancie hard w piątek dołączą jeszcze dwie srajdy. Ja powoli szukam lokalu dla mojej firmy :roll: Dzisiejsza adopcja nie doszła do skutku i już nie dojdzie. Szczegóły na kociarni w wątku ostrzegawczym.
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 20, 2008 19:31

O dorosłych kocurkach myślałam :D

A lokalu na biuro szukaj, od razu z pomieszczeniem na tymczasową kociarnię.

Uciekam, zanim mnie zabije :D

kalewala

Post » Pon paź 20, 2008 19:34

annskr pisze:Uciekam, zanim mnie zabije :D

i słusznie :evil:
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 20, 2008 19:35

kocurki pójdą pod nóż w dalszej kolejności. W tych 6 już jeden chłopak był. strasznie wszystkich lał, wycięliśmy go szybko.
Obrazek

Femka

Post » Wto paź 21, 2008 8:05

Femka pisze:kocurki pójdą pod nóż w dalszej kolejności. W tych 6 już jeden chłopak był. strasznie wszystkich lał, wycięliśmy go szybko.

Aha - skorygowałam statystykę :wink:

Stan na dziś kotów do adopcji u karmicielek:

u p.Halinki - 2+3+2: dorosłe kocurki czarny i bury
trzy kociaki 3,5miesięczne, 2 6-8 tygodni

u p.Lucynki - 1 czarna 3,5 miesiąca

na Julianowskiej - 3+1: młodziutka bura Julka, dwie miłe czarne (jedna po powrocie z adopcji), ciemnopręgowany młody kocurek

w kolejce do dt - 2+3+1: dwa maluszki na działkach, trzy buraski w rejonie stołówki p.Lucynki, młoda koteczka z działek w Justynowie.....

kalewala

Post » Wto paź 21, 2008 8:16

annskr, stanowczo muszę ograniczyć kontakty z Tobą, bo to się kończy kocim przedszkolem u mnie w pracy :evil:
jakieś wirusy rozpuszczasz albo cóś

:mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Wto paź 21, 2008 9:34

Femka pisze:annskr, stanowczo muszę ograniczyć kontakty z Tobą, bo to się kończy kocim przedszkolem u mnie w pracy :evil:
jakieś wirusy rozpuszczasz albo cóś

:mrgreen:

A bo to my mamy częste kontakty?

kalewala

Post » Wto paź 21, 2008 9:34

Przedszkole i myślę że żłobek też planuje...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]