Mordownia w Olkuszu - przekręt z 1% :[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 12, 2008 17:23 Mordownia w Olkuszu - przekręt z 1% :[

Proszę wszystkie osoby, którym leży na sercu los unicestwianych w tym pseudoschronisku zwierząt o dzielenie się informacjami o tym co się tam dzieje, przypadkach nieprawidłowości itd. Są np. dziennikarze zainteresowani tym tematem, ale ze względu na zmowę milczenia wokół tego miejsca cięzko im zdobyć wiarygodne, potwierdzone informacje.
Ja ze swojej strony postaram się próbować dotrzeć do wszelkich instytucji, które mogą cokolwiek pomóc w tej sprawie. Wiem, że to niełatwe, ale nie można się poddawać, nie wierzę, że nie ma mocnych na ten chory układ. Przynajmniej spróbujmy...
Ostatnio edytowano Sob gru 19, 2009 19:50 przez Kinya, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Nie paź 12, 2008 17:34

Źle się tam dzieje nie od dzisiaj
http://ilkus.pl/olkusz,1,ida,1581.html
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie paź 12, 2008 17:52

kurcze ze 2 lata temu znalazłam na forum dogomanii chyba zdjęcie bardzo chorej zakatarzonej kotki i info że ona jest w olkuszu i że umrze. jakoś tak mnie wzięło i zaczęłam szukać na wszelakich forach kogoś z krakowa kto by ją zabrał. Zorganizaowałam jej dom tymczasowy i chłopaka który po nią pojechał. Potem tak ją pokochał że nie oddał jej do domu stałego który i tak zrezygnował.
Nie wiem jak wygladała procedura wydawania kota i w jakim stanie kot był w momencie wydania. Podobno w ledwo żywym.
To była czarna kotka - mam na kompie na 100% gdzieś jej fotkę na podstawie której zareagowałam. Teraz wydaje mi się to nie prawdopodobne że dzięki jednemu zdjęciu i przez kogoś z drugiego końca polski kotka ma pewnie dzisiaj super dom.
I jak gdzieś mam kontakt gg do tego chłopaka , jeżeli komuś będzie zależało to mogę poszukać. Przejrzałam teraz i na obecnym gg nie mam. Mam w piwnicy starego kompa ze starym dyskiem i tam może to być. Gdyby ktoś szukał kontaktu do osób, ktore adoptowały stamtąd cos chorego to polecam.

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Nie paź 12, 2008 18:04

Dzięki za odzew i bardzo proszę. Wszystko może się przydać.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie paź 12, 2008 18:53

Ponawiam także prośbę z wątku gdzie temat się pojawił, o bombardowanie mailami (koniecznie ze zdjęciami!) i telefonami krakowską oraz katowicką redakcję "Uwagi" - robili już materiał o Krzyczkach, są szanse że o Olkuszu też przygotują. Muszą jednak mieć przekonanie, że ten temat kogokolwiek interesuje. Każde zamieszanie wokół tego miejsca jest bardzo nie na rękę właścicielom!

uwaga@tvn.pl

KRAKÓW
ul. Płk. Dąbka 2
30-832 Kraków
tel:12/652 8481, 652 8473
fax:12/652 84 75

KATOWICE
al. Korfantego 2/315
40-004 Katowice
tel:32/253 27 12
fax:32/253 27 23
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie paź 12, 2008 19:12

Osoby, ktore tam dzialaly raczej na forum sie nie udzielaja (na marginesie - jedna z tych osob pracowala tez przy Krzyczkach, z jakim efektem dlugofalowym pewnie wiesz).
Za Olkusz trzeba sie wziac albo na bardzo powaznie albo nie ruszac wcale.
Udalo Ci sie skontaktowac z dziwczyna, miau-forumowiczka, ktora tam dziala? Co mowi na temat Twojego pomyslu?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Nie paź 12, 2008 19:20

Liwia pisze:Za Olkusz trzeba sie wziac albo na bardzo powaznie albo nie ruszac wcale.
Udalo Ci sie skontaktowac z dziwczyna, miau-forumowiczka, ktora tam dziala? Co mowi na temat Twojego pomyslu?

Z nią bezpośrednio nie, osoba która z nią współpracuje prosiła tylko żeby nie angażować ich bezpośrednio, bo chcą działać przez wyciąganie stamtąd zwierząt i boją się utracić taką możliwość.
Zdaję sobie sprawę, że ten temat to niesamowicie ciężki orzech do zgryzienia, ale jak nic nie robić? Idzie zima, masa zwierząt znowu padnie, a P. będzie zgarniał kolejne publiczne pieniądze na ich rzekome utrzymywanie. Zainteresowanie i chęć pomocy było na forum (zwłaszcza dogomanii) spore, ja tylko przedstawiłam swój pomysł i informacje które posiadam. Sama na pewnonic nie zdziałam :(
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie paź 12, 2008 19:54

I znowu nic z tego nie będzie, kurcze, przeciez chyba ktos, pod pretekstem szukania zwierzecia moze wejsc, jakies zdjeciz zrobic, a moze ukryta kamera?
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

Post » Nie paź 12, 2008 20:36

Kinya pisze:Ponawiam także prośbę z wątku gdzie temat się pojawił, o bombardowanie mailami (koniecznie ze zdjęciami!) i telefonami krakowską oraz katowicką redakcję "Uwagi" - robili już materiał o Krzyczkach, są szanse że o Olkuszu też przygotują. Muszą jednak mieć przekonanie, że ten temat kogokolwiek interesuje. (...)

TVN robił już materiały o takich pierdołach (!), że chyba nie muszą mieć wielkiego przekonania, że kogoś interesuje TAKI temat.
Nawet jeśli ludzi nie interesuje los zwierząt, to zainteresuje ich pożytkowanie publicznych pieniędzy.
Taki mój mały OT. Sory

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Wto paź 14, 2008 14:58

W innym wątku pisałam tu powtórzę - zrobiłam taki bannerek, a grrr... zrobiła do niego kod:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/sgxw][img]http://img227.imageshack.us/img227/8859/pseudoschronxf9.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Wto paź 14, 2008 15:11 przez Keirzontko, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27 ... #p10371487 - wyprzedaję masę rzeczy, znajdź coś dla siebie!

Keirzontko

Od: Sob lip 12, 2008 19:54

Post » Wto paź 14, 2008 15:05

dubelek :oops:
Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27 ... #p10371487 - wyprzedaję masę rzeczy, znajdź coś dla siebie!

Keirzontko

Od: Sob lip 12, 2008 19:54

Post » Wto paź 14, 2008 22:39

Dziękujemy ślicznie za wstawienie banerka i kodu, im więcej tym lepiej :wink: Przepraszam, że nie odzywam się na bieżąco, ale czas mi nie pozwala - co wcale nie znaczy, że o kociakach zapomniałam, jutro mam wygospodarowany czas na obdzwonienie kilku miejsc w tej sprawie i zebraniu jak największej dokumentacji. Będę wrzucać informacje jeżeli tylko czegoś konkretnego się dowiem. Na razie studiuję głównie akty prawne...
Nadal prosimy o maile maile i telefony do Uwagi, to mi przygotuje grunt do negocjacji w sprawie reportażu.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Śro paź 15, 2008 3:25

kitkowa pisze:
Kinya pisze:Ponawiam także prośbę z wątku gdzie temat się pojawił, o bombardowanie mailami (koniecznie ze zdjęciami!) i telefonami krakowską oraz katowicką redakcję "Uwagi" - robili już materiał o Krzyczkach, są szanse że o Olkuszu też przygotują. Muszą jednak mieć przekonanie, że ten temat kogokolwiek interesuje. (...)

TVN robił już materiały o takich pierdołach (!), że chyba nie muszą mieć wielkiego przekonania, że kogoś interesuje TAKI temat.
Nawet jeśli ludzi nie interesuje los zwierząt, to zainteresuje ich pożytkowanie publicznych pieniędzy.Taki mój mały OT. Sory

pozwoliłam sobie pogrubić,to co mi się wydąło istotne :oops:

masz całkowitą rację
możnaby na tym oprzeć całe działanie-trzeba się dowiedzieć jak i skąd[bo raczej ile się nie da :( ] te dofinansowania...ile około idzie w to "schronisko" pieniędzy...a ile idzie na willę czy samochód pana kierownika[?] "schroniska"
a na koniec waląć materiałem filmowzym z "azylu" i cytatami z wypowiedzi ludzi którzy tam byli i/lub wyciagneli z tamtąd kota/psa...

zastanawiam się czy mogłabym jakoś pomóc z materiałem filmowym[zdjęciami?]... :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Śro paź 15, 2008 7:23

jak skąd? Z gmin. Facet wygrywa legalne przetargi.
Kinya, skontaktuj sie z misssiek, bardzo Cie prosze.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Śro paź 15, 2008 10:57

Wygrywa przetargi, bo nikt inny się nie zgłasza............ jak ktos by się zgłosił to KTOZ by go poparł
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

[następna]