Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aga9955 pisze:Gdzie mieszkasz? moze zobacz w podforum Weci polecani czy jest jakis dobry z Twojego miasta. Ja raczej bym zrobiła badania krwi. Jak długo kot odmawia jedzenia i picia, czy kot jest szczepiony?
lesny_glupol pisze:aga9955 pisze:Gdzie mieszkasz? moze zobacz w podforum Weci polecani czy jest jakis dobry z Twojego miasta. Ja raczej bym zrobiła badania krwi. Jak długo kot odmawia jedzenia i picia, czy kot jest szczepiony?
nie jest szczepiony bo nie wychodzi z domu.. a miejsca w ktorych byly robione lubia "obrastac" w nowotwory.. jutro wybieram sie do weterynarza po raz 3 bo tak nie moze byc..
nie je od czwartku a pije bardzo rzadko
Myszka.xww pisze:Koty niewychodzace tez trzeba szczepic. One nie wychodza, ale Ty tak. I nigdy nie wiadomo, co Ci sie do buta przyklei. Moze sie przykleic chocby parwowirus wywalujacy panleukopenie u kotow. To taka choroba, kiedy kot nie je, wymiotuje i powoli, po kawalku wysrywa swoje wlasne jelitka.
Wystarczy kota zaszczepic szczepionka podstawowa, trojskladnikowa, zeby miec pewnosc, ze akurat na to nie zachoruje. Miesaki poszczepienne zdarzaja sie rzadko, i jesli juz, to po szczepionkach zawierajacych rowniez bialaczke.
Szczepionka trojskladnikowa zawiera szczepy herpeswirusa i caliciwirusa (wywolujacych chorobe zwana kocim katarem) i szczep parwowirusa (wywolujacego panleukopenie)
Brak apetytu nie jest normalny - zazadaj od weterynarza badan krwi z biochemia (zwlaszcza profil nerkowy i watrobowy).
Jest mozliwosc, ze kociak "wciagnal" dopyszcznie cos, czego nie powinien? Moze ma zatkane jelita? Kiedy robil kupe ostatnio?
jutro z rana wybieram sie do innego weterynarza bo ten jak widac leci sobie w kulki kosztem zdrowia mojego kota![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 81 gości