18-19 PAŹDZIERNIK - V i VI WYSTAWA KOTÓW W LUBLINIE

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt paź 10, 2008 22:37

no właśnie nie wiem, bo komp mi zwariował, ten na którym mam rozpiskę z kim, gdzie i kiedy .... jutro powiem, gdy mi go syn usprawni - chyba wirucha złapałam

do zobaczenia , Sylwio :-)
koty syberyjskie: Azja, Assan, Tobias, Basala, Czarusia, Dziunia Pietrusińska, Olimpia, Ninka, Petunja, Diana i Bunia oraz chow-chow Skotuś ... pozdrawiają serdecznie z Olsztyna

www.koty.syberyjskie.pl
www.chow.pl

warmianka

Od: Sob mar 31, 2007 15:46

Post » Sob paź 11, 2008 13:45

Wracam do postu Zinki - dopiero teraz przeczytałam. Jestem oburzona!

Po pierwszw sms w sprawie wystawy, to nie jest sms prywatny! Wystawa to też nie jest prywatny folawrk, nawet jak się jest organizatorem.
Po drugie, odpowiedź "masz szczęście, że cię poinformowaliśmy" jest po prostu chamska.

Brawo organizatorzy!! Tylko tak dalej! W zeszłym roku nie mieliście na sali nawet 100 kotów, ciekawe ile będzie na następnej wystawie?

Taki sposób traktowania wystawiających odbiera wszelką chęć wystawiania kota w Lublinie. Załóżmy, że spakuję się, pojadę i w drzwiach dowiem się, że z powodów których organizator nie ujawnia nie mogę wejść?! Bo mnie organizator nie lubi?

Typowe polskie piekiełko od którego trzeba sie trzymać jak najdalej!

Armelle1

Od: Śro kwi 12, 2006 21:25

Post » Sob paź 11, 2008 14:02

Armelle1 pisze:
Brawo organizatorzy!! Tylko tak dalej! W zeszłym roku nie mieliście na sali nawet 100 kotów, ciekawe ile będzie na następnej wystawie?

dla Twojej ciekawości ilość kotów poznasz 18.X

sylwia1611

Od: Czw mar 17, 2005 17:37

Post » Sob paź 11, 2008 14:12

Ciekawe czy ja będę wpuszczona ... :twisted:
Pewnie dowiem się przy wejściu ...
Takie postępowanie ze strony zarządu LKKR jest żenujące. Tym bardziej w stosunku do zinki, którą w Lublinie z jak najlepszej strony znają wszyscy kociarze.
Obrazek

Miga

Od: Śro cze 02, 2004 16:34

Post » Sob paź 11, 2008 14:14

Miga pisze:Ciekawe czy ja będę wpuszczona ... :twisted:
Pewnie dowiem się przy wejściu ...
Takie postępowanie ze strony zarządu LKKR jest żenujące. Tym bardziej w stosunku do zinki, którą w Lublinie z jak najlepszej strony znają wszyscy kociarze.

proszę się nie wypowiadać za wszystkich.

sylwia1611

Post » Sob paź 11, 2008 14:22

Jest to decyzja Zarzadu LKKR zgodna z regulaminem FPL i z informacją na zgłoszeniu wystawowym i na tym koniec. Wszelkie sympatie i antypatie prosimy zachować dla siebie.

sylwia1611

Post » Sob paź 11, 2008 14:27

sylwia1611 pisze:Jest to decyzja Zarzadu LKKR zgodna z regulaminem FPL i z informacją na zgłoszeniu wystawowym i na tym koniec. Wszelkie sympatie i antypatie prosimy zachować dla siebie.
Fakt, jest to zgodne z przyjętym przez FPL przepisem.
Dziwię się, że taki przepis został przyjęty, bo nie jest on zgodny z powszechnie przyjętymi normami społecznymi.
Odmowa przyjęcia kota na wystawę powinna być umtywowana, tak nakazuje zwykłe poczucie przyzwoitości.
Moim zdaniem kluby powinny porozmawiać ze swoimi delegatami, aby podać tę sytuację jako przykład złego wykorzystywania nieszczelnych przepisów prawnych.
Obrazek

Miga

Post » Sob paź 11, 2008 15:06

Miga pisze:
sylwia1611 pisze:Jest to decyzja Zarzadu LKKR zgodna z regulaminem FPL i z informacją na zgłoszeniu wystawowym i na tym koniec. Wszelkie sympatie i antypatie prosimy zachować dla siebie.
Fakt, jest to zgodne z przyjętym przez FPL przepisem.
Dziwię się, że taki przepis został przyjęty, bo nie jest on zgodny z powszechnie przyjętymi normami społecznymi.
Odmowa przyjęcia kota na wystawę powinna być umtywowana, tak nakazuje zwykłe poczucie przyzwoitości.
Moim zdaniem kluby powinny porozmawiać ze swoimi delegatami, aby podać tę sytuację jako przykład złego wykorzystywania nieszczelnych przepisów prawnych.

FPL nie ma żadnych swoich regulaminów, obowiązują regulaminy FIFe.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Sob paź 11, 2008 15:31

Enya pisze:FPL nie ma żadnych swoich regulaminów, obowiązują regulaminy FIFe.
A zatem prawo odmowy przyjęcia kota na wystawę bez podania przyczyn to przepis FIFe? Możesz podać, gdzie jest zawarty?
Obrazek

Miga

Post » Sob paź 11, 2008 18:58

Miga pisze:
A zatem prawo odmowy przyjęcia kota na wystawę bez podania przyczyn to przepis FIFe? Możesz podać, gdzie jest zawarty?

Obie strony zapewne wiedzą, dlaczego do tego doszło. Więc jest przyczyna, skoro mamy taki skutek.
Poznanie tego powodu mnie nie interesuje.
Organizator nie odmawia przyjęcia przecież kota na wystawę na podstawie losowania.
Obrazek

Madzik

Od: Wto gru 09, 2003 21:36

Post » Sob paź 11, 2008 19:14

1. Organizator ma zawsze rację
2. W razie wątpliwości patrz punkt 1

Armelle1

Od: Śro kwi 12, 2006 21:25

Post » Sob paź 11, 2008 19:42

ChatonRoux pisze:klub nie ma obowiązku listownie informowania pisemnie o powodzie czy też w ogóle o nie przyjeciu kota na wystawę.

ciesz się, że w ogóle zostałaś poinformowana prywatnie, bo wcale nie musieliśmy tego robić...

Dobrze wiedzieć , bo często wyjazd na wystawę wiąże się z dużymi kosztami . 8) Teraz będę ostrożniejsza :wink:

Siasia

Od: Czw lip 27, 2006 16:37

Post » Sob paź 11, 2008 20:08

ja nie analizuje samej przyczyny, ale w sumie to przegiecie jest, ze sie nie informuje o nieprzyjeciu kota na wystawe wczesniej niz w drzwiach.
To jakas nowa praktyka?
abstrahuje tu od samej osoby nieprzyjetej, za to nie podoba mi sie sposob, w jaki zostalo to zalatwione
czyli co? jak ktos mnie nie chce widziec na wystawie, to przy przyjeciu kota sie dowiaduje, ze mnie nie przyjma, chyba ze mam znajomosci w klubie i dostane wczesniej smsa?
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Sob paź 11, 2008 23:57

Jakie beda stoiska?
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Nie paź 12, 2008 1:32

Miga pisze:

Nie wydaje mi się aby FIFe wydało taki przepis.
Ale pamiętam że powstał dość dawno w czasach wielkich przemian
felinologicznych w Polsce (narodziny FPL) Przepis ten powstał na uzytek nowych klubów by nie wpuszczano niechcianych hodowców na wystawy.

Szkoda że jeszcze teraz wykorzystuje sie ten przepis i to w taki sposób.
Poza tym wypełniając zgłoszenie drogą elektroniczną otrzymuję potwierdzenie zgłoszenia kota na wystawę i nie jest możliwe by organizator mnie nie wpuścił zwłaszcza po dokonaniu wpłaty za wystawę na konto danego klubu.

Snetka

Od: Nie mar 12, 2006 18:00

[poprzednia][następna]