Sonia i Otis cz. IV...egipskie fotki str. 101

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 08, 2008 7:22

a tam zaraz nie lubimy... krewetki pierwsza klasa, wakacje też :D
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro paź 08, 2008 7:32

Zarobiona ostatnio jestem :roll:

Krewetki cudo :love:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro paź 08, 2008 9:07

Się zrehabilitowałyście... :P

A ja mam noc średnio spaną za sobą...wszystko przez kolejną imprezę. Organizujemy maraton :roll: oj, szkoda gadać....

U nas w nocy pozycje przedziwne, Sonia bardzo często wybiera spanie na podusi na kanapie. Otis zawsze ze mną, na mojej poduszce łepek, a reszta wyciągnięta wzdłuż ciała, mojego...czy muszę cytować mojego męża, który ma wyraźną konkurencję, jak chce mnie objąć to trafia na futro :lol: Nauczyłam Otisa, że śpi od brzegu łóżka i się nie myli, grzeje mi kręgosłup, na coś kot się przydaje :lol: A sonia przedwczoraj spała pod kołdrą w moich stopach, cóż milutko, cieplutko, ale trochę niewygodnie...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro paź 08, 2008 23:02

Świeciło słoneczko, a Otis pchał się pod nogami na podwórko. Zuzia grabiła liście, Otis poszedł z nią do ogrodu. Potem wybrał się na wędrówkę. Wychodzę z domu, wsiadam do samochodu, który stał na ulicy. Słyszę biegnie Otis na sygnale - buuuuuuuuuuuuuuuuuuu i nagle...zamarłam, z końca ulicy biegnie pies dalszych sąsiadów, suka, wilczur...biegnie wprost na Otisa...wrzeszczę na Sabinę - "Zostaw"...krzyczę na sasiadkę, żeby ją zabrała, Otis zniknął w lesie. Sabina natychmiast wróciła do sąsiadki, a ja wołam Otisa. Cisza. Wołam dalej. Cisza...chwilę potem głośne buuuuuuuuu, ale z wysokości....Otis wbiegł na brzozę, był na wysokości jakiś 2, 5 metra. Stoję pod drzewem i kiciam. Mądry kocurek powoli łapa za łapą zsunął się z drzewa, ale spod drzewa już się nie ruszył. Podeszłam do niego, powoli wzięłąm na ręce. Ogon miał jak szczota do czyszczenia butelek. Był przerażony. Zajęły się nim dziewczynki, ja musiałam jechać na spotkanie.

Czy ta przygoda nauczy go, że nie należy opuszczać podwórka?

W kwestii siknia - nadal sucesy :dance:

Czy pisałam Wam, że zmieniłam trochę dietę kotów? Dostają dużo więcej mokrego, diametralnie więcej, a suche - zawsze zalane wodą. Może to też ma wpływ? Kupiąłm dziś wołowinkę II klasa, 12 zł/kg, cena lepsza niż w puszkach, prawda? 1,20 za 100 gr.

izaA

Post » Czw paź 09, 2008 0:00

izaA pisze:Jestem rozczarowana...zrobiłam fotki, wstawiłam, a tu ani widu ani słychu...już nas nie lubicie :(

Strrrasznie lubimy :D
Krewetki słodkie jak sam miodzik. Ciekawe czy ja doczekam u siebie takiego widoku :P

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw paź 09, 2008 8:36

Nelly pisze:Ciekawe czy ja doczekam u siebie takiego widoku :P

Szybciej niż myślisz, z tego, co czytam...

izaA

Post » Czw paź 09, 2008 8:40

Ja po takiej akcji już nie wypuściałabym go na podwórko bez smyczy :roll:

czarna.wdowa

Post » Czw paź 09, 2008 8:46

Na smyczy kot nie chodzi, na smyczy kot leży.

izaA

Post » Czw paź 09, 2008 10:16

izaA pisze:Na smyczy kot nie chodzi, na smyczy kot leży.
o to to to 8)
Mrux, Mrops & Mami

pluszak

Od: Wto gru 18, 2007 10:00

Post » Czw paź 09, 2008 13:26

izaA pisze:
Nelly pisze:Ciekawe czy ja doczekam u siebie takiego widoku :P

Szybciej niż myślisz, z tego, co czytam...

No faktycznie, wierzę już w to :D

A ja przygody Otisa nie czytałam. Jak ja czytałam? Chyba poprzednią stronę i nie widziałam następnej :P
Przeżycie faktycznie straszne, dla was obojga nie do pozazdroszczenia. Mądry kotecek.

Nelly

Post » Czw paź 09, 2008 22:53

Dziś zważyąłm koteczki. Przejście na żarełko mokre z dużą ilością wody spowodowało również obniżenie wagi. Sonia z 3,5 na 3,3, a Otis z 5,5 na 5,2...normalnie szprychy :lol:

I jeszcze dodam, że wołowinka jest the best. Nieważne, że zła Pańcia nie zmieliła tylko pociapała na spore kawałki...miseczki wylizane w oka mgnieniu i jeszcze podłoga wokół wylizana. I nie nudzi się wołowinka, 4 posiłki jeden po drugim tak samo apetyczne :lol:

izaA

Post » Czw paź 09, 2008 23:24

No u mnie też wołowinka ma powodzenie największe.
Ale ja nie widuję takiej o jakiej pisałaś po12, tylko sporo kosztuje. Może powinnam poszukać? Tylko mi się nie chce biegać po mięsnych w poszukiwaniach. A w jakiego rodzaju sklepie mieli?

Nelly

Post » Pt paź 10, 2008 8:29

Ja swoim kupuję szponder z kością - zwykle cena około 11-12zł
kość idzie do wyrzucenia lub do zupy dla Dużych a miesko pokrojone na duże kawałki do misek
Mój wet mówił że dobrze dawać kotom takie żyleste mieso pokrojone na kawałki żeby gryząc czyściły sobie zęby

A Twoje koty to szkielety w porównaniu z moimi :twisted:

czarna.wdowa

Post » Pt paź 10, 2008 8:50

czarna.wdowa pisze:Mój wet mówił że dobrze dawać kotom takie żyleste mieso pokrojone na kawałki żeby gryząc czyściły sobie zęby

A Twoje koty to szkielety w porównaniu z moimi :twisted:

Podobno dobrze dawać, też mam takie zalecenia i dość spore nawet kawałki, mają się trochę pomęczyć przy jedzeniu.

A Iza lubi szczuplutkie koty. Modelki kocie :D Ja lubię dużo kota w kocie :wink:

Nelly

Post » Pt paź 10, 2008 11:22

Ja też !!!!! :twisted:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

[poprzednia][następna]