Kocie życie....u mnie....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 23, 2008 11:51

MB życzę Ci wszystkiego wszystkiego NAJ NAJ NAJ w pracy . Mam nadzieję , że znajdziesz w niej zadowolenie , a wszystko pozostałe się ułoży :wink: . Nie wiem jak jest z pracą w Twoich stronach , u nas pracodawcy tak wykorzystują , że naprawdę szkoda mówić ... niekiedy za tak marne pieniądze , bez ubezpieczenia . Oj , w jakich to nam przyszło żyć czasach .... moi znajomi powyjeżdżali jak nie do dużych miast za praca , to znów daleko za granice i tak to już jest.... Ja obecnie nie pracuje , leczę swoje zdrowie :( , stracone tu i ówdzie na dorywczej pracy . Człowiek uczciwie nie zjadł , przemarznął , a to długi temat.... może nie na te strony , w sumie mąż zapewnia nam wszystko nie mam potrzeby pracować . Brakuje mi może czasami takiego kontaktu z ludzmi jaki miałam dawniej... ale mam czas dla siebie , dla domu , dla córki , dla męża , Tesi.....słowem dla najbliższych , których kocham :D :1luvu: Wiele w życiu przeżyłam , choć ktoś może powiedzieć , że mam za mało lat to pisząc , ale ...... naprawdę wiele widziałam i przeszłam i wiem jedno .... Życie jest tylko jedno .... nikt nie wie ile nam jeszcze go zostało , więc cieszę sie tym co mam i ludzmi ktorzy są obok mnie . Dawniej myślałam zupełnie inaczej , teraz na ''starość'' człowiek zmądżał, i całkiem inaczej patrzy na pewne sprawy.... teraz staram się tak przeżyć każdy swój dzień jakby to był mój ostatni..... Jak to powiedział jeden z WIELKICH ....... '' Spieszmy się kochać ludzi .... tak szybko odchodzą....... '' . Ale się rozpisałam :wink: , ale czasem człowiek w tym codziennym swoim zabieganiu zapomina o ważnych rzeczach , a czasem gdy sie zatrzyma , obejrzy za siebie nie może uwierzyć , że tyle bliskich odeszło.... , że tyle sie wydarzyło ..... no ale muszę to zakończyć gdyż tak jakoś smutkiem zawiało....... MB nie zapomnij całkim o nas , a na zimno przesyłamy gorące POZDROWIENIA i miziania dla całej Twojej gromadki.
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Wto wrz 23, 2008 20:23

Dziękuję za życzenia :D
Myślę, że z pracą w całej Polsce jest podobnie: pracownikami pomiata się, chyba, że są to osoby zatrudnione po znajomości. Ale cóż zrobić? Trzeba żyć w takich warunkach, jakie są.

Z tego, co piszesz widzę, że faktycznie musiałaś w życiu dużo przejść, jeśli teraz podchodzisz do życia w ten sposób. Ja w Twoim wieku byłam strasznie bezmyślna i w ten właśnie sposób podchodziłam do życia, czego dzisiaj żałuję, bo pewnych rzeczy, które stały się z tego powodu, już nigdy nie da się zmienić.

Siedzenie w domu też ma swoje dobre strony - każda chwila poświęcona wyłącznie rodzinie jest nie do przecenienia, przede wszystkim ze względu na dzieci. Nawet jeśli jest to tylko tymczasowe.

No i do tego możesz więcej czasu spędzać z Tesią :D - której nowe zdjęcia bardzo by się przydały :lol:

A może pomyślisz nad jakimś kocim towarzystwem dla Tesi :?: Na przykład jakimś biednym kociakiem, których tu jest tyle?
Dwa koty to przecież dwa razy więcej radości :lol:
A Tesia była szczepiona?

Przesyłam mnóstwo mizianek dla Tesi i pozdrowienia dla Ciebie :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro wrz 24, 2008 12:09

Tesia była odrobaczona tyle wiem , ale czekamy na wizytę Pani od której mam Tesie więc postaram się o parę rzeczy zapytać . Gdy zabierałyśmy ją do siebie to takie emocje temu towarzyszyły , że o niewiele zdąrzyłam zapytać... :oops: , zresztą o niektórych sprawach dowiedziałam się dopiero niestety tutaj . MB myśle o towarzystwie dla Tesi cały czas , ale narazie nie wiem co to będzie.... wiele różnych spraw pojawiło się w moi życiu . Może czeka mnie nawet przeprowadzka .... narazie nic nie wiem... jak się jakoś wszystko poukłada to może wtedy . Ale chodzi mi to po głowie od dawna. Fajnie ,że się odezwałaś nawet pomimo swoich obowiązków , zapracowania i zmęczenia . DOCENIAM to bardzo . Cieszę się , że tak polubiłaś Tesię i , że aż tak wyczekujesz na jej zdjęcia. A o zatrudnieniu po ''znajomości'' nawet nie wspominaj proszę , bo aż mam od razu wysokie ciśnienie. Wiesz jakie to okrutne , nieraz to aż nie chce się wierzyć zero wykształcenia , zero wszystkiego... ale prace ma bo po znajomościach. Siedzi któryś rok w tej pracy a i tak guzik umie. Człowiek nieraz pójdzie coś załatwić to takie głąby , że szok nic nie wiedzą , na ustawach się nie znają , oooooj normalnie już się zezłościłam :twisted: . A człowiek nieraz tak się stara , zaskakuje , pięć minut nie siądzie i , i tak opiernicz dostanie . A wymagania jakie ..... a gdzie indziej głąby siedzą bez szkół , ale po znajomościach . I jak powiedz sama , być tu zdrowym??? Dziękuje za POZDROWIENIA i MIZIANKI dla Tesi :D .
Obrazek

Mruczka78

Post » Czw wrz 25, 2008 18:38

Dziękuję :D

Obrazek

Jakie piękne stworzonko :D

Nie dziwię się wcale, że tak ją ciągle wycałowywujesz :D
Prawie trudno uwierzyć, że Tesia jest prawdziwym, żywym kotkiem, a nie maskotką :D

Przekaż Tesi całusy ode mnie i od mojej czwórki :D

mb

Post » Czw wrz 25, 2008 19:23

Dziękujemy :D i przesyłamy wszystko co najlepsze dla Ciebie i Twojej czwórki :D . Tesia buziaków ma co nie miara , a co lepsze widać na odległość jaka jest wypieszczona smoczyca i ona o tym też wie i nieraz tak wykorzystuje szczególnie jak psoci . Zdjęcia nie były najnowsze ostatnio jakoś nie mam czasu na pstrykolenie zdjęć , a i Tesia też nie za bardzo je lubi :wink: . Jak widzi aparat zmienia miny i pozycje :D . Jak porobię jakieś nowe od razu wstawię . Nie wiem jak to robisz MB ????, że zdjęcia Tesiuli umieszczasz malutkie i można ją od razu zobaczyć mi jakoś to nie wychodzi :? Całusy zostały przekazane :wink: . Trzymajcie się ciepło i zdrowo :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Czw wrz 25, 2008 19:58

Mruczka78 pisze:Nie wiem jak to robisz MB ????, że zdjęcia Tesiuli umieszczasz malutkie i można ją od razu zobaczyć mi jakoś to nie wychodzi :?

Robisz tak:

zaczynasz pisać post
w nowym oknie otwierasz http://upload.miau.pl
klikasz "przeglądaj"
klikasz wybrane zdjęcie
klikasz "wyślij"
w ramce poniżej ukazuje się adres, który kopiujesz
i wklejasz do swojego postu.

Powodzenia :D

mb

Post » Pt wrz 26, 2008 9:22

Dzięki :D jak znajdę chwile to posiedze nad tym teraz muszę lecieć . Człowiek niby nie pracuje ale i tak w biegu. Miłego dnia MB :D , nie daj się w pracy :D , a jak będziesz już w domulku to wygłaskaj i wycałuj ode mnie i Tesławy swoje piękności :kitty: TYLKO NIE ZAPOMNIJ :D :D :wink:
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon paź 06, 2008 9:31

Witajcie Wszyscy bardzo gorąco :D . U nas pięknie świeci słońce , aż mnie energia rozpiera . Tesia rośnie zdrowo i daje nam tyle radości .... , że az brak słów . Byłam kiedyś na rozmowie z weterynarzem w takim niedawno otworzonym gabinecie. Niedawno otworzonym..... może ja to zle ujęłam , on istnieje już jakiś czas tylko , że ja od niedawna go wypatrzyłam a jest prawie dwa kroki ode mnie . Wiecie to fakt , zaufanie do weta to bardzo ważna sprawa . Ja pomału nabieram go do tego z którym rozmawiałam . Byłam już tam parę razy i jak narazie cieszę się , że mam kogoś takiego. Więcej nie chcę zachwalać , aby nie zapeszyć :wink: . Tesia miała podaną dawkę na robale i za niedlugo czekają ją szczepienia. Choć jest kotkiem nie wychodzącym chce ją chronić przed chorubskami , poza tym chcę by była z nami jak najdłużej. Nie wyobrażam sobie życia bez Niej , zresztą Wy napewno też tak macie :D prawda??? pozdrawiam gorąco... :D :D :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon paź 06, 2008 9:38

A gdzie się podziała KITKOWA.... 8O ??? i cała nasza miła gromadka?? :D KITKOWA odezwij się do nas , czekamy. Napisz co u Ciebie...??? Nowych przeglądajacych też POZDRAWIAM i SERDECZNIE witam :) .
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon paź 06, 2008 11:43

A nowe zdjęcia Tesi masz?Chętnie bym zobaczyła ją w fajnych pozach, bo z niej jest prawdziwa modelka.

zuzia 1

Od: Śro lip 16, 2008 11:05

Post » Śro paź 08, 2008 8:42

ZUZIU 1 mam nowe zdjęcia tylko czasu mi brak na ich wrzucenie . Postaram się wieczorkiem to zrobić :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Śro paź 08, 2008 8:44

Widzę , że KITKOWA zaginęłą bez śladu :(
Obrazek

Mruczka78

Post » Śro paź 08, 2008 21:29

A myślałam, że zrezygnowałaś z forum, bo taką ciszą wiało.
Kitkowa z Kitkiem żyją :lol: Ostatnio też byliśmy na serii wizyt u weta, a teraz uważnie się obserwujemy (co nie oznacza braku energii i żywotności u Kitka, wręcz przeciwnie).
Wet z reguły coś mądrego powie (a jak nie mówi nic mądrego, to znaczy że ściąga kasę), ale jakoś nabrałam nawyku, że kiedy znajdę u kicia jakiś problem (lub coś co wg mnie jest problemem), to przed wizytą u weta szukam po książkach i na forum. I potem z reguły okazuje się, że ten problem to wogóle nie problem lub jest mały, a jego rozwiązanie jest bardzo proste :wink: Albo może się okazać, że to większa sprawa :(

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Czw paź 09, 2008 8:55

KITKOWA 8O czy to naprawdę TY?????? odnalazłaś się.....!!!!!! :D :D :D :D ale sie cieszę :D :D :D . Ja nie zniknęłam z forum pojawiam się może częściej jako ''czytacz'' niż ''pisacz'' . Czytam sobie o zdrowiu kiciorków , żeby coś pogadać z wetem na różne tematy , nie chcę aby miał wrażenie , że jakaś baba się mu trafiła nieoczytana. Więc w wolnych chwilach dokształcam się ''kocio''. Nieraz zerkałam na swoje strony ale jak nikt sie nie odezwał to myślałam ,że mam już samych wrogów po przebytych burzach forumowych. A samej nie chciało mi się pisać. To ja myślałam , że Ty zniknęłaś z forum i , że Cię już nie odnajdę. Cieszę się , że jednak jesteś i , że się odezwałaś :D :D .
Obrazek

Mruczka78

[poprzednia][następna]