Zuzia z Korabiewic. Nasz Promyczek zgasł

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 06, 2008 11:40

Podaje cebion, kropelki jakos ida, a z tabletka to jest mogiła poprostu. Dzisiaj z tym mucosolvanem sie tak nameczyłam ze hej. A Zuzia w tej chorobie kaprysna i marudna podwójnie sie zrobiła
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto paź 07, 2008 15:02

Nie pisałam wczoraj, zeby nie burzyc miłej atmosfery naszej rocznicy..liczyłam tez po cichu, ze urodzinowe zyczenia zdrowia sie spełnia i Zuzi sie poprawi. Niestety nie jest dobrze. :(
Zuzia czuje sie coraz gorzej. Ma zaklejony cały nosek, słysze jak jej w nim swiszcze kiedy oddycha. Odmaczam te sucharki, zeby mogła lepiej oddychac. Zauwazyłam kilka razy kropelke krwi albo jak kichneła krwista wydzieline. Oczy wygladaja strasznie, Sa całe opuchniete, obrzekniete. Nie wiem co robic :(
to trwa juz 2 tygodnie. Pierwszy raz pojechałam do weta 25IX, ale odesłał mnie. Kazał podawac rutinoscorbin, Cebion, ze moze przejdzie. Bał sie o nerki i wątrobe, bo Zuzia bardzo chorowała. Niestety na drugi dzień było gorzej i nie słuchajc go juz nakazałam leczenie. dostawała co 3 dni Albipen i Dexofort oraz cos, czego nazy nie mogłam doczytać...Lombint, czy jakos tak..
Niestety kuracja nic nie daje jest coraz gorzej. Byłam wczoraj i wet nakazał przerwanie antybiotyku i przepisał krople na oczy...widze ze chyba czuje sie bezradny :( Nie wiem jak pomóc mojej Zuzance. Czy ktoś ma jakies pomysły? Co robić? :(
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Śro paź 08, 2008 7:51

Zuzia wczoraj :cry:
Obrazek***Obrazek

Moniko i Jowito dziękujemy za wszystkie rady. Jesteście kochane. Dziękujemy bardzo.
Obrazek

Karotka

Post » Śro paź 08, 2008 8:47

Ja trzymam kciuki by sie Zuzince poprawilo.
Mam nadzieje ze choroba szybko pojdzie precz.

Szczerze mowiac zastanawiam sie czy nie powinno sie dac jakiegos lepszego antybiotyki, takich z najwyzszej polki.

No nic, czekamy na podpowiedzi i odpowiedzi

Karotko- to watek Maji ktora miala podobne objawy ( tak mi sie wydaje) do Zuzi
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=75 ... sc&start=0

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro paź 08, 2008 8:53

Widziałas jak okropnie wyglada? :( Dzisiaj rano była cała opuchnieta. Chyba jeszcze bardziej niz na zdjeciu z wczoraj. Zakraplamy oczka. Moze to pomorze, ale co z katarem? Ona miała punkcje zatok, boje sie ze to wróci, a wet kazał czekac. Niecierpie bezczynności. Chciałam jej znów podac Mucosolvan, ale nie dałam rady mimo prón wieczorem i rano. Drze sie w niebogłosy i ucieka przedemna, a widze, ze potrezbuje duzo miłosci, bo chche sie przytulac sle sie mnie boi :(
Obrazek

Karotka

Post » Śro paź 08, 2008 11:13

Jaka biedna kicia
może trzeba ten antybiotyk
który działa jak już nic nie działa
zaraz poszukam jak on się nazywa...

będzie, bedzie bannerek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro paź 08, 2008 11:17

Zobacz Tatiano na poprzedniej stronie jaka była sliczna...jeszcze 3 tygodnie temu :( A teraz..serce mi sie kraje jak na nia patrze :cry:
Coraz bardziej przypomina tamkotke z pierwszej strony :(
Nasz Zuzanka kochana. To mój Promyczek Najjasniejszy a nie umiem jej pomóc :(
Obrazek

Karotka

Post » Śro paź 08, 2008 11:23

azytromycyna
tak się nazywa ten antybiotyk
może zapytać weta?
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro paź 08, 2008 11:27

ruru pisze:azytromycyna
tak się nazywa ten antybiotyk
może zapytać weta?

Tatiana, ja kazda pomoc przyjme. Pytaj. Wszystkiego bedziemy próbowac.
Ona miała problemy z watrobą, ledwo z tego wyszlismy i tu jest problem :(
Obrazek

Karotka

Post » Śro paź 08, 2008 11:49

tutaj znalazłam na stronie schroniskowych kotek, którym nie pomagał żaden antybiotyk a to wtedy pomoglo, wkleję całość:
ruru pisze:
pisiokot pisze:Rozmawiałam wczoraj wieczorem z Jolą o KillBill i Kindze. Pytałam jak możemy pomóc, czy coś kupić ... Koteczki mają bardzo poważną infekcję dróg oddechowych, Jola obawia się, że to nawet może być już zapalenie płuc :( Antybiotyki nie pomagają, zaczęła im podawać cefalosporynę, dostały na razie po jednej dawce. Wczoraj obie same trochę zjadły :D , do tej pory nie ruszały nic. Oby to było jakieś przesilenie w dobrym kierunku. Jola jest przez cały tydzień codziennie w schronisku, zajmie się nimi. Wczoraj wymyła im pysie, odetkała zapchane nosy, może dzięki temu poczuły zapach jedzenia i zdecydowały się coś zjeść.

TAk myślę cały czas o tych kotkach, a koleżanka wet powiedziała mi o antybiotyku, który stosowała w bardzo już kiepskich przypadkach, kiedy nic nie działało i się udało, poskutkował, nazywa się AZITHROMYCINUM 100mg/5ml (to proszek, trzeba z tego zrobić syrop- podzielic na 3 części, do 1 części dodać 4ml wody, wymieszać i podawać 1ml syropu na 2-4 kg kota przez 3 do maksymalnie 5 dni)
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro paź 08, 2008 11:56

Czyli to nie jest w zastrzykach?
Kurcze, jak nie ma tego w zatrzykach to nie dam rady jej tego podac :( Ona wariuje. Cebion podaje jej w kroplach, ale ile z tego przyjmuje nie wiem do ońca, bo pocieram jej usta i jezyczek, co tam sie da zeby zlizywała, bo inaczej sie nie da. Zuzia jest zupełnie niewspólpracujaca jezeli chodzi o podawanie czegokolwiek do pysia :(
Obrazek

Karotka

Post » Śro paź 08, 2008 12:21

Tutaj bannerek dla Zuzieńki:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/sq4c][IMG]http://images23.fotosik.pl/281/0e01c07bce7db859.jpg[/IMG][/URL]

o ten antybiotyk musisz zapytać weta prowadzącego
może można inaczej podać
ja się nie znam, tylko przekazuję co wiem i co poskutkowało
wypytaj weta co o tym myśli
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro paź 08, 2008 12:26

Dzięki za informacje. Bede pytac. Mam juz całą liste pytań i wskazówek.
Banerek piękny! Mam nadzieje, ze moja Zuzanka niedługo znów bedzie tak pieknie wyglądała jak na banerku. Dziękuje bardzo
Obrazek

Karotka

Post » Śro paź 08, 2008 14:16

Karotka pisze:Dzięki za informacje. Bede pytac. Mam juz całą liste pytań i wskazówek.
Banerek piękny! Mam nadzieje, ze moja Zuzanka niedługo znów bedzie tak pieknie wyglądała jak na banerku. Dziękuje bardzo

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: za Zuzankę razem z moimi kociastymi
ciepłe pozdrowienia

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Śro paź 08, 2008 14:38 Zuzia

Kochana Zuzanko !!!!

Weź się w swoje śliczne szare garści i zdrowiej, masz kochającą rodzinkę, ciesz się z nią z każdego mruczastego dnia :catmilk: :love:

Aga, trzymam mocniachno kciuki, tak mi strasznie smutno jak widzę to zdjęcie.
Byłaś na Zbąszyńskiej ?? Spróbuj tam...

ciaptak

Od: Wto cze 10, 2008 21:11

[poprzednia][następna]