Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
wania71 pisze:Modjeska pisze:Co prawda finansowo to ja nie bardzo ale DużyFacetzBrodą jedzie w przyszłym tygodniu do Sandomierza więc przy okazji... jakby ktoś chciał... może trafiłby się jakiś tymczasik.....
Podnoszę propozycję, kto chce Orzeszka? Malentasa, albo sześciomiesięczną ślicznotkę tri? Zorganizujemy transport.
agnes_czy pisze:Kotków niestety niewiele udało mi się zobaczyć, podobno jest ich niewiele- ok 10+ nowo przyjęte: 3 maluszki ok 8-10 tyg (jeden buranio miał jechać jeszcze dziś z kierownikiem do nowego domku) i 3 przepiękne, ale półdzikie ok. 6-miesięczne. Koteczki przebywają w gabinecie.
Rezydenci mają do dyspozycji małe pomieszczenie w piwnicy i pokoik w baraczku, ale spotkałam tam tylko Misię dzikuskę, jedno czarne i małego Noska.
GuniaP pisze:To ja wytłumacze jak to jest.
Rzeszowskie Stowarzeszenie Ochrony Zwierząt uchwaliło ze 20% wpływów z 1% za 2007 rok przekaze na schronisko w Orzechowcach - ale formie darowizny rzeczowej, ponieważ w tym roku ogółem to było 130.000 to na Orzechowce przypada 26.000. Na co to ma być wydane zadecydował kierownik schroniska w Orzechowcach. Od nas wyszła ta propozycja z baraczkiem, ale on uznał ze lepiej wybudowac coś trwalszego no i się okazało, że 1% to całkiem niezłą suma wyszła i starczy na tę budowę. Niestety w budynku w Orzechowcach nie ma c.o. (palą w piecach kaflowych) wiec padła propozycja żeby zrobic od razu w nowym budyneczku instalacje, a jak w nowym, to i w starym też. 26 tys. nie wystarczy, ale już jest 27 tys...
Dlatego jeśli ktoś chce dołożyć cegiełke do tego ogrzewania to prosze wpłacać na konto RSOZ z dopiskiem na budowę kociarni w Orzechowcach.
Bo koszty tej budowy, materiałów bedzie pokrywać RSOZ.
agnes_czy pisze:Możesz pomóc- dołożyć swoją cegiełkę do stworzenia im
godnych warunków życia, wpłacając datek
na konto
Rzeszowskiego Stowarzyszenia Ochrony Zwierząt
organizacji pożytku publicznego KRS 0000012533
konto nr 61 1500 1100 1211 0001 9090 0000
z dopiskiem: "NA BUDOWĘ KOCIARNI W ORZECHOWCACH"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot], puszatek i 119 gości