Bella [*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 03, 2008 18:00

zaskakuje mnie, zaskakuje...
zaskoczyłą mnie tym, że przy otwartej klapce w klatce umie sama wyjść...
Słuchajcie, proszę o pomoc, wymyślcie coś... Bellunia jest kotką jednego posiłku:
najpierw conva instant - dobra mniam -ale tylko raz, potem conva mięsna - dobra mniam mniam - ale tylko raz, bozita tak samo, codziennie cieszę się, że coś zjadła, ale następnego dnia nie je już tego (oczywiście świeże porcje), tuńczyk był mniam mniam - dwa razy, sanabelle było mniam mniam i zjadła dużo, ale dziś już jest be, dziś zjadła troszkę convy, kilka chrupek, troszkę twarożku, zjadła trochę sheby (już nawet to żeby jadła).. ja już nie mam pomysłu... mam lecieć po whiskasa? Jutro wysyłam TŻ-ta na rynek po wołowinę, zaraz jej jajko ugotuje, ale jak tak dalej pójdzie, to mi pomysłów zabraknie... już mi brakuje... Czy feliway, albo krople Bacha mogłyby pomóc?? Podpowiedzcie coś, ona się stresuje jak ją karmie strzykawką, ja nie chcę jej stresować, ale jeszcze bardziej nie chcę, żeby głodowała... :placz: Codziennie coś zjada, a potem to już jest bee, dziś ją TŻ na pięć różnych misek namawiał (conva, conva instant, sanabelle, sheba, twarożek).

Ja idę do dentysty za kwadrans, ale co napiszecie to przeczytam.
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pt paź 03, 2008 19:33

Ponoż dziewcfzyny na forum polecają Peritol na apetyt :roll:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt paź 03, 2008 19:36

a czy to jest na receptę? Bo nie wiem czy jutro jechać do weta, czy tylko skonsultować telefonicznie. Czy to może zaszkodzić?
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pt paź 03, 2008 19:39

To chyba jest ludzki lek, nie wiem, czy na receptę, nie stosowałam. Zaraz napiszę do Avian, ona to podawała swoim kotom.

MarciaMuuu

Post » Pt paź 03, 2008 19:43

dzięki, to czekam
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pt paź 03, 2008 20:19

podniosę sobie, ktoś ma jakiś pomysł?
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pt paź 03, 2008 20:21

pasta calo pet też pobudza apetyt
no i jest bardzo odżywcza
:roll: :roll: :roll: :roll:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt paź 03, 2008 20:24

A to gdzie kupię? U weta, czy w jakimś zoologu? Ratujcie radami, ja zielona jestem...
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pt paź 03, 2008 20:25

ach i jeszcze, może to śmieszne
ale jak mi kot nie chce jeść
odpukać, to głaszczę, drapię go po grzbieciku u nasady ogona
tam jest jakieś sekretne miejsce
pobudzające apetyt
zawsze się sprawdza...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt paź 03, 2008 20:28

Wyczytałam w necie, że Peritol jest na receptę.
A może coś homeopatycznego?
Gdzieś w jakimś wątku wspominano dziwne upodobania kotów, jeden zażerał się czosnkiem w oleju 8O (generalnie chodzi mi o to, że nie wiadomo, co kicia jadała wczesniej, może jakieś odpadki i domowe żarełko), a może po tym urazie ma tez osłabiony węch? stąd mniejszy apetyt? (moje czyste spekulacje) :roll:
:ok:

MarciaMuuu

Post » Pt paź 03, 2008 20:37

Calo-pet kupisz u weta lub np w krakvecie czy na allegro.
Peritol u nas się nie sprawdził, Jack ślinił się po nim i wymiotował. Bardzo dobre efekty mieliśmy po zastrzykach z relanium (zaleconych przez weta).

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt paź 03, 2008 21:37

Ja mojemu nerkowemu kotu podawałam 1/4 tabletki peritolu dziennie i skutkowało. Wydaje mi się, że peritol chyba jest bez recepty, bo dla ludzi jest to lek na alergie.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt paź 03, 2008 21:42

jutro podjedziemy do weta z Bellą i podpytamy... dziękuję...

przepraszam, że nic nie pisałam, ale leżałam sobie z Bellą na podłodze na podusi i mi sie przysnęło :oops:
Rózne różności.

hydra_pl

Post » Pt paź 03, 2008 21:44

A no właśnie, może w tym był problem z peritolem u nas, że nasz był w syropie nie w tabletkach i może dlatego Jack tak reagował

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt paź 03, 2008 21:53

A czy Bellunia daje się troszeczkę głaskać?
Czuje się już pewniej?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

[poprzednia][następna]