Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IV

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 02, 2008 7:44

przychylam się do prosby Jolibuk. U dużej Sally się nie przelewa, a ma dwie kotki ze schronu...

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw paź 02, 2008 7:49

No to jak by nie patrzył ze schroniskową przeszłością i w końcu po to jest fundusz, dla schroniskowców w potrzebie, więc ja też się przychylam do prośby Joli

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw paź 02, 2008 7:52

Ja też się przychylam i poproszę o stosowny numer konta na PW.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt paź 03, 2008 7:12

a ja mam pytanko, kto bedzie jutro w schronisku?
Pytam bo ostatnio nie chciali mnie wpuscic i musialam naklamac ;)
Potrzebuje wsparcie :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt paź 03, 2008 7:24

Etka pisze:a ja mam pytanko, kto bedzie jutro w schronisku?

jak to nie chcieli Cie wpuścić :?: 8O no chyba, że przybyłaś bladym świtem :lol: ja będę jutro, ale o normalnej porze, koło 10.00
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt paź 03, 2008 7:42

Georg-inia pisze:
Etka pisze:a ja mam pytanko, kto bedzie jutro w schronisku?

jak to nie chcieli Cie wpuścić :?: 8O no chyba, że przybyłaś bladym świtem :lol: ja będę jutro, ale o normalnej porze, koło 10.00

jedna Pani stanela taranem, nie wiem kim byla ale na odsiecz przyszla mi CoolCaty :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt paź 03, 2008 7:45

Jowitko, ja myslę, że jak znowu bedzie taka akcja, to powiedz poprostu, ze przyjechałaś adoptowac kota i jesteś umówiona z wolontariuszkami na kociarni.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt paź 03, 2008 8:26

Jestem tu prawie zupełnie nowa, a też z Łodzi, chciałabym pomóc jeśli byłaby potrzebna dodatkowa para rąk.
Okazało się, że będę miała prawie zupełnie wolne weekendy, nie wszystkie ale większość i czasem brak zajęć w tygodniu, jakby któraś dziewczyna jeżdżąca do schroniska chciała mnie zabrać gdzieś z miasta (mieszkam na Dąbrowie, ale dojechać mogę w wiele miejsc, nawet pewnie do schroniska bym mogła, ale tam jest chyba dość paskudna komunikacja) i mogłabym się przydać to zgłaszam gotowość do pomocy.
Mam kota od ponad dwóch lat (wcześniej miałam schroniskowego kotka, który bardzo chorował, ta odpukać jest zdrowa). W domu rodziców mam dwa owczarki niemieckie, mniej więcej wiem jak się opiekować niektórymi zwierzętami, a jakby ktoś mi pomógł czy pokierował to na pewno sobie poradzę.
No i mam od niedawna dość dobry aparat, jakby miało to się przydać, np przy wrzucaniu zdjęć zwierzaków do adopcji na stronę, chociaż na pewno ktoś już to robi. O właśnie, radzę sobie z obróbką zdjęć i z redagowaniem tekstów, jakby był potrzebny ktoś od takich rzeczy również.

verrine

Od: Wto wrz 30, 2008 14:06

Post » Pt paź 03, 2008 8:33

oj, wyszło podwójnie bo mi sieć padła na chwilę i myślałam, że się nie wysłało :)
pozdrawiam.

verrine

Post » Pt paź 03, 2008 9:00

Lubie sobie przeczytac taki post jak ten powyzej :D :D :D

Tez mam pytanie, poniewaz w niedziele bede w Łodzi (odwoze Wolanda do DS): czy jakims cudem w tej popoludniowej godzinie ktoras z Was bedzie w schronie? Nie dojade do Lodzi na te poranna godzine otwarcia ( szkoda, ze akurat ta niedziela jest swiateczna :( ), a tak bardzo bym chciala Was odwiedzic.
W razie czego powiem, ze przyszlam w sprawie adopcji i sama poznam Waszych podopiecznych- zdaje sobie sprawe, ze to sam srodek dnia.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 03, 2008 10:08

Czy Beauty ma swój wątek ? :oops: :roll:
Weszłam własnie na stronę schroniska ... , ona jest przepiękna, może jakby miała wątek i banerek :oops: :oops: :oops:

EDIT: Napisałam o koteczce do jednej osoby ... oby się udało.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt paź 03, 2008 12:56

A ja Beauty nie znalazłam na schroniskowej stronie :/
jaki ma nr?

zielona.ona

Od: Wto sty 29, 2008 10:15

Post » Pt paź 03, 2008 13:00

verrine pisze:Jestem tu prawie zupełnie nowa, a też z Łodzi, chciałabym pomóc jeśli byłaby potrzebna dodatkowa para rąk.
Okazało się, że będę miała prawie zupełnie wolne weekendy, nie wszystkie ale większość i czasem brak zajęć w tygodniu, jakby któraś dziewczyna jeżdżąca do schroniska chciała mnie zabrać gdzieś z miasta (mieszkam na Dąbrowie, ale dojechać mogę w wiele miejsc, nawet pewnie do schroniska bym mogła, ale tam jest chyba dość paskudna komunikacja) i mogłabym się przydać to zgłaszam gotowość do pomocy.
Mam kota od ponad dwóch lat (wcześniej miałam schroniskowego kotka, który bardzo chorował, ta odpukać jest zdrowa). W domu rodziców mam dwa owczarki niemieckie, mniej więcej wiem jak się opiekować niektórymi zwierzętami, a jakby ktoś mi pomógł czy pokierował to na pewno sobie poradzę.
No i mam od niedawna dość dobry aparat, jakby miało to się przydać, np przy wrzucaniu zdjęć zwierzaków do adopcji na stronę, chociaż na pewno ktoś już to robi. O właśnie, radzę sobie z obróbką zdjęć i z redagowaniem tekstów, jakby był potrzebny ktoś od takich rzeczy również.

hej - z dąbrowy dojeżdża magicmada - skontaktuj się z nią, ma obcykana trasę
i witaj
:D

zielona.ona pisze:A ja Beauty nie znalazłam na schroniskowej stronie :/
jaki ma nr?

jest na stronie http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=649 nie ma numeru
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt paź 03, 2008 14:35

Magija pisze:hej - z dąbrowy dojeżdża magicmada - skontaktuj się z nią, ma obcykana trasę
i witaj
:D

jestem z nią skontaktowana w sprawie adopcji kotka, teraz będę miała drugi temat do marudzenia jej :)
witam również :D

verrine

Post » Pt paź 03, 2008 15:05

WAŻNE

gdyby ktoś pytał o Ester w weekend, sprawdźcie dokładnie, czy to nie kobieta z info poniżej (cytat z wątku czarnej listy na miau)

kobieta ma w domu dwa psy,tchórzofretkę i nienakolankową kotkę. Drugą kotkę straciła pod kołami samochodu, bo wyprowadza koty razem z psami, bez szeleczek. Mieszka na parterze, nie zabezpieczy okien ani balkonu i szuka teraz kotki miziastej, niepełnosprawnej, żeby przez okno nie uciekła

501 696...
niestety, nie wiem, w jakiej dzielnicy mieszka, ale mam adres email, jakby ktoś chciał identyfikować, podam na PW.
wiem na pewno, że próbowała też wziąć kotkę ze schroniska.

kojarzę numer telefonu, pytała o Ester

PS. za godzinę wyjeżdżam do babci, w ten weekend nie ma mnie w Łodzi

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

[poprzednia][następna]