Gdańsk:potrzebny dom tymczasowy dla kilku kotek po sterylce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 01, 2008 16:32

ewar pisze:Waldemar,koty powinno szczepić się w nóżkę i w książeczce zdrowia powinno być napisane w którą.Pilnuję tego bardzo.Istnieje zawsze niebezpieczeństwo mięsaka poszczepiennego.Nóżkę można amputować,a jeśli szczepi się w kark...Proszę,dopilnujcie tego.Nie wiem,ile pieniędzy jest na koncie kuźniczątek,ale ja jestem na forum dostatecznie często,aby zauważyć,że potrzebne są fundusze.Do milionerów się nie zaliczam,żyję skromnie,ale na pewno pomogę,bo to w pewnym sensie "moje" koty.To ja prosiłam o pomoc dla nich i czuję się zobowiązana.I proszę dopilnować tego szczepienia W NÓŻKĘ.W niektórych lecznicach to już standard.Nobivac Tricat chyba(?) jest dobrą szczepionką.

Czyli szczepienie w nóżkę ma zapobiec nowotworowi poszczepiennemu. Umówiliśmy się z Magomi i jej narzeczonym, że ja będę w trakcie odbioru Izis po zabiegu we czwartek. W tym przypadku mogę przyjechać na godz. 14.00 i zlecić lekarzowi szczepienie Dużej w nóżkę. Chociaż mam uzasadnione obawy, że skutek będzie podobny jak w przypadku prośby o nacięcie uszka po zabiegu sterylizacji.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Śro paź 01, 2008 16:44

Nie może tak być.W końcu za to płacicie i może wet zaszczepić przy was,co stoi na przeszkodzie?To trwa kilka sekund.Nie wiedziałam wcześniej o tym i moje koty były szczepione w kark,ale już tymczasy w nóżkę i wetka na moją prośbę wpisała w którą.Ryzyko ponoć niewielkie(mam na myśli mięsaka),ale po co ryzykować?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro paź 01, 2008 17:27

ewar pisze:Nie może tak być.W końcu za to płacicie i może wet zaszczepić przy was,co stoi na przeszkodzie?To trwa kilka sekund.Nie wiedziałam wcześniej o tym i moje koty były szczepione w kark,ale już tymczasy w nóżkę i wetka na moją prośbę wpisała w którą.Ryzyko ponoć niewielkie(mam na myśli mięsaka),ale po co ryzykować?

Jutro będę przed szczepieniem rozmawiał z lekarzem. Ryzyko nowotworu poszczepiennego jest rzeczywiście nie wielkie, lecz skoro można szczepić w miejsce, które jest łatwe do leczenia chirurgicznego w przypadku pojawienia się mięsaka, to należy tak zrobić.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Śro paź 01, 2008 17:37

Bardzo słusznie.

ewar

Post » Śro paź 01, 2008 18:04

Biamila przekazała mi pieniążki na odrobaczenie "moich" Kuźniczątek. jutro zabieram je na przegląd, antybiotyk i odrobaczanie. Martwię się o tą dzikuskę, siedzi wciśnięta w kąt, prycha i paca łapką. za to czarna jest super- chodzi z ogonkiem do góry, chce się miziać.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro paź 01, 2008 18:40

Trudno,jeśli nie da się jej oswoić po prostu wróci do Kuźnicy.Myślę jednak,że to tylko stres.Nazwałaś je jakoś?Nieśmiało zapytam też o fotki.Będą?

ewar

Post » Śro paź 01, 2008 19:06

jutro Biamila będzie robić zdjęcia maluchom. a imiona tymczasowe już były- Sodoma, Gomora i Apokalipsa :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Śro paź 01, 2008 19:09

Z takimi imionami ich szanse na dom gwałtownie rosną.

ewar

Post » Śro paź 01, 2008 22:16

Rambo_ruda. Oddałem kilka lat temu kotka do domu stałego. Przez dwa tygodnie prawie był nie widoczny. Wyszedł z łazienki w Wigilię Bożego Narodzenia, w chwili gdy goście i gospodarze usiedli prze stole.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Czw paź 02, 2008 3:20

W sobotę lub w niedzielę napiszę ogłoszenia dla całej czwórki i umieszczę w możliwie wielu portalach ogłoszeniowych.
Magomi i Rambo_ruda. Będę potrzebował ok. 15 zdjęć łącznie wszystkich koteczek do ogłoszeń. Proszę też bardzo o wybranie dla nich do soboty imion.
Dziękuję.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Czw paź 02, 2008 6:14

ja już mam- myślałam i wymyśliłam. będzie Bójka, Bajka i Brawurka. mam nadzieję że spodoba się bardziej niż poprzedni zestaw

a wieści z ranka- koty drą paszcze. zwłaszcza czarna Brawurka. pół nocy szalały, teraz usiłowały uciec z łazienki. ogólny stan łazienki to mała demolka. dziś je odrobaczę i jutro bym je wypuściła, ale chcę jeszcze zobaczyć jak im dalej będzie szło z trafianiem w kuwetę- narazie bilans to 3 w kuwecie i 2 poza. kupy "takie se" ale tragedii nie ma. idę sypnąć jedzeniem to może pojedzą i pójdą spać.

a za 2 godziny jadę na łapankę z Gishą, która zgodziła się zabrać maluchy z zajezdni :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Czw paź 02, 2008 13:26

Rambo_ruda,jeśli mam być szczera to i ten zestaw nie zachęci chyba potencjalnych domków.Dla mnie osobiście może być,ale dla innych?

ewar

Post » Czw paź 02, 2008 14:31

do ogłoszeń może być zestaw Biamilowy- Tola, Tosia i Zosia.

Koty już po przeglądzie, dzikunka (już nie taka dzika ;) ) ma gości w uszach. także wszystkie uszy sztuk 6 zostały wyczyszczone środkiem na świerzba. dostały też antybiotyk i kupiłam tabletkę na odrobaczenie, którą zaaplikowałam po przyjściu do domu.

Magomi, niech "twojej" kici wet też dokładnie obejrzy uszka i je wyczyści. Tylko nie wiem czy na Elbląskiej, bo tam mieli to zrobić ale jakoś im nie wyszło :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Czw paź 02, 2008 14:53

Te są cudne,mam na myśli ogłoszeniowe imiona.Rambo_ruda,dajesz parafinę po tabletce?Na forum dowiedziałam się,że tak powinno się robić,żeby martwe robaki nie zatkały jelit.

ewar

Post » Czw paź 02, 2008 16:53

Byłem w lecznicy z Magomi i jej tż. Duża, dzięki wsparciu finansowemu Gosiar z jej bazarków, została zaszczepiona przeciwko kocim chorobom i wściekliźmie, co odnotowano w założonej książeczce zdrowia wraz z wcześniejszyn odrobaczeniem. Na naszą prośbę szczepienie odbyło się w lewą tylną nóżkę. Niestety bez potwierdzenia w książeczce zdrowia.
Izis nie będzie miała lepszego oka. Widzi, ale w ograniczonym zakresie. Doktor Zaleski powiedział, żeby odstawić atropinę, a podawać jeszcze antybiotyk o nazwie Naclof i Tobrex. Koteczka dostała środek usypiający i szybko zasnęła.
Pingwinka otrzymała antybiotyk w zastrzyku. Za tydzień przyjedzie na zdjęcie szwów.

Magomi z tż ok godz. 17 mieli odebrać koteczkę Izis z lecznicy po zabiegu sterylizacji.
Nie wiem jak będzie z bieżącą relacją Magomi, ponieważ przed wyjazdem z domu do lecznicy stwierdzili kłopoty z siecią. Magomi obiecała zaraz po odbiorze koteczki kontakt ze mną. Do tej chwili nie dzwoniła.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

[poprzednia][następna]