Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Edzina pisze:Furia. To imie to juz jej tak zostanie..![]()
Wczoraj wypadla z pokoju z furia! Zrobila sie szczotkowata, pogonila mi Filipa, az biedak nie wiedzial ktoredy uciekac. Nawet Perelka, ktora zazwyczaj syczy na wszystko i wszystkich, tym razem lypala przyczajona na rudego potwora u mnie na rekach.
Od dzisiaj dostaje Synulox na to kichanie i dostala Advocat na uszy. Czyszcze jej patyczkami resztki, bo chyba wszystko juz na wymarciu jest.
Sterylka troszke sie przeciagnie, bo w sobote nie ma mojej wetki. Ale to nic straconego. Ciachniemy na drugi tydzien, a przez ten czas jeszcze sie podtuczy.
Ona chyba nie przepada za puszkowym jedzeniem. Wczoraj dostala surowa piers z kurczaka i nawet sporo zjadla. Poza tym lubi smietanke.
Nie wiem co ona jadla wczesniej, ale cokolwiek robie, to leci zobaczyc czy czegos aby dobrego jej nie daje. A to byly tabletki akurat..![]()
Na szczescie bez problemu dala sobie wrzucic do paszczy.
kosma_shiva pisze:Co do jedzenia to nam sie wydawało, że ona była karmiona odpadkami.
Edzina pisze:kosma_shiva pisze:Co do jedzenia to nam sie wydawało, że ona była karmiona odpadkami.
Sądząc po jej wybredności - mam wątpliwości. Wygląda jakby była karmiona gotowanymi piersiami kurzymi.No chyba, że bardziej smakują jej upolowane myszy i dlatego puszkowe zostaje wzgardzone. Ona wylizuje tylko rzadkie i reszte zostawia. Więc daję jej trochę oleju do karmy.
Za to suchego je wiecej niz moje dwa razem wzięte! Jedna pełna miseczka wystarcza zaledwie na jeden dzień.
Dzisiaj jak sprzątałam kuwete, to zanim wybrałam wszystko, usadziła się w niej i jeszcze dosikała. Jakby chciała zrobić mi prezent "jak tak lubisz to zbierać to proszę, jeszcze zrobię dla Ciebie".![]()
Edzina pisze:Furia juz po zabiegu.![]()
Przy okazji wyczyscilismy zeby i obcielismy pazurki. No SPA normalnie..
Wlasnie zesikala mi sie na lozko, bo patrzy jeszcze mętnym wzrokiem i chyba nie bardzo wie o co chodzi. Zabieg miala kolo 18, wiec jeszcze ja trzyma troche narkoza. W piatek na zastrzyk z antybiotyku i za kilka dni szukamy domku.
Edzina pisze:Furia juz po zabiegu.![]()
Przy okazji wyczyscilismy zeby i obcielismy pazurki. No SPA normalnie..
Wlasnie zesikala mi sie na lozko, bo patrzy jeszcze mętnym wzrokiem i chyba nie bardzo wie o co chodzi. Zabieg miala kolo 18, wiec jeszcze ja trzyma troche narkoza. W piatek na zastrzyk z antybiotyku i za kilka dni szukamy domku.
Aha. wazy 2,90kg. Ale nie pamietam ile wczesniej bylo..
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw i 418 gości