K-ów,kolejne chore maluszki wzięte ze schronu,umierają nam:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 27, 2008 22:33

catalina pisze:Pytanko, bo juz mi sie wszystko myli, pamietam, ze ktos kiedys dawał kotu troszkę do nosa wody utlenionej coby sie futro rozkichało i nos odetkało, jakis wet zdaje sie, tylko nie pamietam czy to woda utleniona była ale chyba tak, czy moze mi to ktos potwierdzic, bo biedna Tosia ma nochal zapchany i ciezko jej sie oddycha

o utlenionej nie wiem

Ale maluchom z kk odtykałam noski ciepłą wodą mocno posoloną.
Działało, po odetkaniu zaczynały czuć zapach i jadły.

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Sob wrz 27, 2008 22:35

sanna-ho pisze:
catalina pisze:Pytanko, bo juz mi sie wszystko myli, pamietam, ze ktos kiedys dawał kotu troszkę do nosa wody utlenionej coby sie futro rozkichało i nos odetkało, jakis wet zdaje sie, tylko nie pamietam czy to woda utleniona była ale chyba tak, czy moze mi to ktos potwierdzic, bo biedna Tosia ma nochal zapchany i ciezko jej sie oddycha

o utlenionej nie wiem

ale wkrapialas im Aniu? i kichaly?
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

Post » Sob wrz 27, 2008 22:42

catalina pisze:
sanna-ho pisze:

o utlenionej nie wiem

sól fizjologiczną też można wkropić. A można też na wrzątek naleć kilka kropel np. inhalolu, tez im powinno troszkę odetkać

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob wrz 27, 2008 22:44

Tweety pisze:
catalina pisze:
sanna-ho pisze:

o utlenionej nie wiem

sól fizjologiczną też można wkropić. A można też na wrzątek naleć kilka kropel np. inhalolu, tez im powinno troszkę odetkać

Nie kichały, ale nosek się odtykał.
Wacikiem (takim do ludzkich uszu) przemywałam noski, tak, żeby trochę wody wleciało do dziurek. Efekt jest bardzo szybko.

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Sob wrz 27, 2008 23:12

Ja niesmialo sprobowalam z woda utleniona i efekt byl w postaci pieknego , bialego gluta :lol:
Obrazek
Obrazek

catalina

Post » Sob wrz 27, 2008 23:24

Odtykanie nosow cwiczymy od dawna.
Mozna zakrapiac
sama sol fizjologiczna,
aqua maris - to sol morska,
xylometazolin dla dzieci,
krople homeopatyczne.

Olejek z drzewa herbacianego do powachania tez dosc szybko odtyka. Klade pokropiony gazik kolo nosa jak delikwent spi.
Mozna do garnka a goraca woda wrzucic 2 lyzki soli bochenskiej i inhalowac. Mozna majeranek zaparzyc i nad takim troche pooddychac. Mozna masc majerankowa pod nosem rozsmarowac. Ale te czyscioszki zwykle zlizuja.

Teraz dawalam Szeryfowi homeopatyczna coryzalie. rozpuszczalam i podawalam po trochu.
Jesli mozesz odciagnac to tez dobrze,tylko trzeba miec te mala gruszke dla niemowlakow.
Pewnie bym jeszcze cos wymyslila co stosowalam ale moze starczy

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob wrz 27, 2008 23:41

Lidka pisze:Odtykanie nosow cwiczymy od dawna.
Mozna zakrapiac
sama sol fizjologiczna,
aqua maris - to sol morska,
xylometazolin dla dzieci,
krople homeopatyczne.

Olejek z drzewa herbacianego do powachania tez dosc szybko odtyka. Klade pokropiony gazik kolo nosa jak delikwent spi.
Mozna do garnka a goraca woda wrzucic 2 lyzki soli bochenskiej i inhalowac. Mozna majeranek zaparzyc i nad takim troche pooddychac. Mozna masc majerankowa pod nosem rozsmarowac. Ale te czyscioszki zwykle zlizuja.

Teraz dawalam Szeryfowi homeopatyczna coryzalie. rozpuszczalam i podawalam po trochu.
Jesli mozesz odciagnac to tez dobrze,tylko trzeba miec te mala gruszke dla niemowlakow.
Pewnie bym jeszcze cos wymyslila co stosowalam ale moze starczy

ja mysle , ze wystarczy , cos sobie wybiore, a solą fizjologiczna sie zakrapia?? Bo chodzi mi o to, zeby ona wykichała to co jej siedzi
Obrazek
Obrazek

catalina

Post » Sob wrz 27, 2008 23:52

Tak, sola sie zakrapia. Ja zwykle zakrapiam 1-2 krople na poczatek, rozcieram i potem jeszcze. jak sie kropelki zakrapia to tez tak samo, znaczy na raty.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie wrz 28, 2008 0:30

O rany... a co sie tej Norze biednej podziało?

P.S. wróciłam na ojczyzny łono i jutro idę oglądać mieszkanie. Jak będzie ok to wynajmuję i mogę mieć miejsce na jakąś sierotkę
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Nie wrz 28, 2008 1:16

ogocha pisze:O rany... a co sie tej Norze biednej podziało?

P.S. wróciłam na ojczyzny łono i jutro idę oglądać mieszkanie. Jak będzie ok to wynajmuję i mogę mieć miejsce na jakąś sierotkę

Norę możliwe, że cos napadło i chciało zjeść :( a zapowiedź kolejnego miejsca tymczasowego brzmi cudnie :)

Tweety

Post » Nie wrz 28, 2008 8:30

ogocha pisze:O rany... a co sie tej Norze biednej podziało?

a nie chcesz pięciu malutkich kociąt??

Są kochane, korzystają z kuwety, ale muszę się ich pozbyć, bo oprócz kuwety kochają moją kołdre, a nie mam teraz klatki na nie.
No chyba, że się chętni zgłoszą :)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie wrz 28, 2008 8:33

Nora jeszcze dycha, jak do niej głowę wsadziłam zaczeła żałośnie miauczeć, potem mruczeć, na koniec za widok maluchów fuczeć :P

Średnio do 10 min. jest wycieczka do kuwetki, z której niewiele wynika.
Mamy parę kropel sraczki.

Przed chwilę się przewróciła do miski z wodą i mleczkiem - no i teraz jest nie tylko qpa okidana ale mlekiem...

nie chce jesc.
Obrazek

kosma_shiva

Post » Nie wrz 28, 2008 8:35

kosma_shiva pisze:Nora jeszcze dycha, jak do niej głowę wsadziłam zaczeła żałośnie miauczeć, potem mruczeć, na koniec za widok maluchów fuczeć :P

Średnio do 10 min. jest wycieczka do kuwetki, z której niewiele wynika.
Mamy parę kropel sraczki.

Przed chwilę się przewróciła do miski z wodą i mleczkiem - no i teraz jest nie tylko qpa okidana ale mlekiem...

nie chce jesc.

cholera, nie ładnie to wygląda :(

Nora, nie rób sobie chec, koteńko!

Tweety

Post » Nie wrz 28, 2008 8:54

zjadła kilka kesów kochana moja piekna, :1luvu:
Chciałabym ją wyjąć i pogłaskać troszkę, ale się boję o tą ranę.
Przed chwilą sama sobie jakoś dziwnie tym ogonkiem martwym zawineła - musiała naruszyc nasadę- więc rozległ się okropny płacz :placz: :crying:
Obrazek

kosma_shiva

Post » Nie wrz 28, 2008 9:05

dzielna koteńka z niej! Ten ogonek to żeby jak najszybciej dał się amputować, bo teraz to więcej krzywdy jej robi :(

Tweety

[poprzednia][następna]