KOTEK po przejściach ,KOCI KATAR, już w DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 26, 2008 15:57

Maryśka! :evil: (Że sobie tak pozwolę... ;)

Bizness to robią tymczasy na Tobie...

Ja tam wolę zamiast zeskanowanych faktur oglądać na zdjęciach szczęśliwe kocie pyszczki :)

No i gdybym miała jakiekolwiek watpliwości, że no... tego...
no to sama wiesz, że bym nie... tego ;)

Zresztą, za Tobą stoi cały wiarygodny dzielny Klan Kotowickich Niekochanych... ech... :)

sie zdenerwowałam... no... 8)

Be

Od: Wto wrz 04, 2007 0:38

Post » Pt wrz 26, 2008 16:37

Piekny kocur! Trzymam :ok: za dom

JRowniez jestem za ujawnieniem osoby "500zeta". tez wystawiam bazarki, nie chcialabym utopic gdzies dobrej woli moich przyszlych licytatorek i licytatorow...

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt wrz 26, 2008 16:49

Banerek dla Stefanka :wink:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/8st1][img]http://upload.miau.pl/3/139161.gif[/img][/url]

Kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt wrz 26, 2008 16:51

Śliczny :) Ciesze się, że Stefanek trafił w tak dobre miejsce, teraz tylko szukać domu stałego...

dark_swan

Od: Sob mar 29, 2008 7:32

Post » Pt wrz 26, 2008 19:30

Be pisze:Maryśka! :evil: (Że sobie tak pozwolę... ;)

Bizness to robią tymczasy na Tobie...

Ja tam wolę zamiast zeskanowanych faktur oglądać na zdjęciach szczęśliwe kocie pyszczki :)

No i gdybym miała jakiekolwiek watpliwości, że no... tego...
no to sama wiesz, że bym nie... tego ;)

Zresztą, za Tobą stoi cały wiarygodny dzielny Klan Kotowickich Niekochanych... ech... :)

sie zdenerwowałam... no... 8)

jesoo..ale mi się dostało :oops: :oops: :oops:
Napisałam o tych rozliczeniach, bo w wątku zrobił się mały smrodek, że ktoś chce dawać DT za ciężką kasę, więc ja chciałam tylko tyle napisać, że to nie ja, słowo... i na tym kończę tą kwestię.
Faktury na usługi weta i karmę mam i są do wglądu dla ewentualnych zainteresowanych.
Stefuś robi się taki słodziak, mam nadzieję, że mu to jutro nie przejdzie.
Przed chwilą był pan po Tygryska a Stefuś też chciał się zabrać, matko, jak ta kocinka łaknie człowieka. :roll:
Trzeba mu szybko szukać domu, dobrego domu.
Zrobiłam mu już ogłoszenie na Ale.gratce: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1698633 ... chany.html
Może ktoś umie zrobić ładniejsze, to bardzo proszę.
Będę wdzięczna również za ogłoszenia w innych miejscach, tylko proszę o wiadomość, gdzie będą, żeby się nie dublować.
Można oczywiście w ogłoszeniach podawać mój numer telefonu i e-mail (mogę wysłać na pw)
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob wrz 27, 2008 12:00

6 miesięcy?

A ja myślalam, że już dorosły...:) chyba musze podszkolić sie ze znajomości kotów...

Podasz mi maila na PW? (przynjamniej tak to sie nazywa na dogo)

A osoba, o której mówicie przeprosiła,chociaż ja tak naprawde nie wiem za co....nie wiem jakie u Was panują zwyczaje,ale dobrze by było mieć taki Alarmowy DT za takie pieniądze, 500 zł miesięcznie,to chyba nic z porównaniem- śmierć czy życie psa/kota.

3 kotki jakieś 3 lub nawet 4 mies są w niebezpieczeństwie,przebywają na terenie przedszkola,gdzie są nękane przez grupe chłopców.ich cel-to zabicie i nawet nie kryją się z tym,pobili już na pewno 2 kota, w tym 1 tak, że miał złamaną łapke...ich wątek jest na miau,ale nie potrafie odnaleźć :( potrzebuje pomocy w złapaniu i DT...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob wrz 27, 2008 13:56

Dzisiaj znowu byłam u weta bo Stefek od wczoraj był taki osowiały i nie chciał jeść. Okazało sie, że miał podwyższona temperaturę, gardełko trochę zaczerwienione. Dostał antybiotyk i wet dał mu do pysia pastę na odrobaczenie, bo może stąd ta osowiałość.
Drugi zastrzyk dostanie jutro w domu. Mam dwa dni na obserwację Stefcia, jak nie będzie lepiej to w poniedziałek do weta, ale miejmy nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.
Te 6 miesięcy to tak "na oko" może ma więcej, ale to młody kotek.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob wrz 27, 2008 14:12

Justyna, czy o ten wątek chodzi?

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80912&postdays=0&postorder=asc&start=15

Tak na przyszłość: na stronie głównej forum po lewej stronie masz taki mały napis "Zobacz swoje posty" (nad wykazem działów forum). Jak tam klikniesz, otwiera się lista wszystkich wątków w których co s napisałaś :wink:

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Nie wrz 28, 2008 15:18

Dorobiłam Stefankowi ogłoszeń, jest już na miau, alegratka, allegro, dwukropek i wp.pl
Stefanek coś pokasłuje a właściwie pochrząkuje, marnie też je.
Tak, jak pisałam wcześniej dzisiaj dostał drugi zastrzyk i twardo zasnął.
Jak nie polepszy się to jutro czeka nas kolejna wizyta u weta.
Ponieważ sam nie chce, a może nie umie jeść, więc próbowałam karmić go strzykawką. Zmieliłam mięsko z puszki i trochę mu dałam, ale dławił się i część zwrócił. Rozrobiłam więc conva i też mu dałam. Trochę przełknął, ale i to częściowo zwrócił. Surowego też nie chciał.
Stał nad tymi miseczkami, powąchał, polizał i koniec. Już nie wiem, co mu dać, żeby cokolwiek zjadł.
Jest jeszcze jeden problem: Stefan nie wie, co to kuweta, załatwia się wszędzie tylko nie tam, próbuję go uczyć, zobaczymy co dalej, ale to sprawa drugorzędna. Najpierw Stefuś musi wyzdrowieć, potem zajmę się nauką higieny.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 29, 2008 13:21

po południu znowu do weta, bo Stefuś nie je, kicha i taki smutasek jest, kciuki potrzebne
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 29, 2008 14:51

Oj :( Biedaczek... Stefek, nie rób sobie jaj z złym stylu - zdrowy bądź!

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon wrz 29, 2008 17:28

Mar9 teraz znalazłąm watek , zycze zdrówka Stefankowi trzymam kciuki .Marysiu trzymaj sie .
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon wrz 29, 2008 18:14

Ze Stefankiem jest żle, to mogą być robaki w organiźmie albo coś znacznie gorszego (Stefanek bardzo ciężko oddychał, kaszlał, dławił się i mocno ślinił).
Dzisiaj wet dał mu inny antybiotyk (5 zastrzyków - nie umiem odczytać z książeczki) + kroplówkę.
Ponieważ Stefek nie je więc założyliśmy mu sondę i będę go karmić sondą.
Kastracja miała być normalnym, typowym zabiegiem, kocio wyglądał zdrowo, ale może w organiźmie drzemało jakieś świństwo i wyszło w czasie narkozy, bo problemy zaczęły się po kastracji.
Teraz Stefuś jest słaby ale już lepiej oddycha, będę go karmić conv. przez sondę.
Lekarz powiedział, że jeśli przeżyje noc to jutro zrobimy badania, bo dzisiaj nie było sensu go męczyć dodatkowo testami.
U weta Stefek bardzo ciężko oddychał a każdy dodatkowy stres mógłby go zabić.
Bardzo ale to bardzo potrzebujemy kciuków.
Ze swej strony napiszę tylko, że nie poddam się bez walki, będę walczyć o Stefanka.
Pomóżcie nam dobrymi myślami, proszę...
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 29, 2008 18:23

mar9 - justyna szybko chyba utaj nie zawita, dośc powaznie sie pochorowała, jakby Ci czegoś barkowało, czegokolwiek to prosze, apisz o tym tutaj lub do mnie na PW, może bede mogla pomóc! Tylko jakby co pisz!
Mam nadzieję, że Stefanek wróci do formy...

dark_swan

Od: Sob mar 29, 2008 7:32

Post » Pon wrz 29, 2008 18:26

mar9-trzymajcie sie ,mam nadzieje,ze jutro bedzie lepiej.

wspomagam dobrymi myslami mocno

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia][następna]