Ludzie, co prawda pytają głównie o maluchy, ale dobrze, że w ogóle dzwonią i chcą odwiedzać schronisko. Nawet jeśli choć jeden kot znajdzie dom dzięki tym ogłoszeniom, to jest sens je robić.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
martinako pisze:Chyba trochę mi się opóźni wzięcie kotka ze schronu
wygląda na to, że to małe, które do mnie dzisiaj przyjedzie, nie ma szczepień, a jestem pewna, że ten człowiek, który mi kotka oddaje, mówił na początku, że szczepienia są. A tak chciałam, żeby maluchy od początku były razem![]()
conajmniej 2 tygodnie czekania... buuu
PcimOlki pisze:martinako pisze:Kicia_, dzięki za pomoc
jeśli chodzi o info o kocie, to jak najbardziej zdaję sobie sprawę z tego, że pracownicy schroniska nie mają wiedzy o charakterze kotów, chodziło mi raczej o to żeby ktoś nie ukrył jakichś informacji zdrowotnych, bo jeśli kotu coś by dolegało to muszę to wiedzieć, żeby móc mu pomóc
Jak tylko kociak do mnie trafi, dam znać, mam nadzieję, że juz niedługo
Niczego nie będą ukrywać, ponieważ niewiele wiedzą. Co do kwesti technicznych, radzę ci aby wszystkie pozostałe koty, z którymi masz kontakt, miały aktualne szczepienia. Jeśli tak będzie, nic sie nie powinno zdazyć. Najprawdopodobniej.
martinako pisze:Chyba trochę mi się opóźni wzięcie kotka ze schronu
wygląda na to, że to małe, które do mnie dzisiaj przyjedzie, nie ma szczepień, a jestem pewna, że ten człowiek, który mi kotka oddaje, mówił na początku, że szczepienia są. A tak chciałam, żeby maluchy od początku były razem![]()
PcimOlki pisze:martinako pisze:Chyba trochę mi się opóźni wzięcie kotka ze schronu
Conajmniej 6 tygodni. Dwa tygodnie po drugim szczepieniu.
ossett pisze:PcimOlki pisze:martinako pisze:Chyba trochę mi się opóźni wzięcie kotka ze schronu
Conajmniej 6 tygodni. Dwa tygodnie po drugim szczepieniu.
Ja nie bardzo rozumiem ( a moze nie dokładnie przeczytałam...jeżeli tak, to prosze o wybaczenie).
Jak rozumiem, Martinako ma kociaka zdrowego i bierze ze schroniska drugiego.
Ten drugi musi byc zdrowy, zeby był zaszczepiony. Jeżeli pierwszy jest zdrowy i drugi jest zdrowy, to chyba nie szkodzi to, że któryś z nich jest niezaszczepiony o ile nie bęą miały styczności z jakimis chorymi.
.....
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, Google [Bot] i 408 gości