LUBELSKIE TYMCZASY-Proszę o zamknięcie wątku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 24, 2008 12:23

oleska222 pisze:Mama do jakiego weta chodzisz w Chełmie?

zalezy z czym ;) teraz głównie do Tomka N.

hmm, moge nazwiska pisac? chyba moge? :oops:

mama007

Od: Czw lut 17, 2005 14:43

Post » Śro wrz 24, 2008 12:52

Możesz, a czemu nie. Na złych trza robic nagonkę :twisted:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Śro wrz 24, 2008 12:58

oleska222 pisze:Możesz, a czemu nie. Na złych trza robic nagonkę :twisted:

do tych calkiem zlych nie chodze 8) :D

ogolnie w Chelmie sytuacja jest taka ze jest kilku wetow 'sensownych', ale takiego NAPRAWDE dobrego nie ma niestety.
no i jest problem z diagnozowaniem czegos co wychodzi poza koci katar czy zapalenie oskrzeli... nie sprowadzaja testow, nie robia specjalistycznych badan, nie ma mozliwosci narkozy wziewnej itepe itede... dobrze ze rtg i usg jest, bo niedawno i tego nei bylo :roll:

mama007

Post » Śro wrz 24, 2008 15:48

mam dwa maluchy :roll:
pani nie bardzo chciała mi je dac, bo były na kwarantannie 8O ale uparłam się, podparłam JoannąN i wydała.
Kicie sa maleńkie około 6 tygodni, wyziebione, chude i brudne bardzo. pchły jak czołgi.
Wsadziłam w termofory i kocyki.
Płacza, szukaja mamy z cyckiem :roll:
A to krzycza a to mruczą.
Czarna (chyba dziewczynka) jest żwawsza chociaz malutka bardzo. Rudzieniek jest raczej chłopczykiem, większym ale sam jesc nie bardzo umiał.
Powinnam chyba dać im jakieś mleko z butelki ale takiej buteleckzi nie mam.
Suche absolutnie im nie wchodzi.
Kupiła vitakraft saszetki z czymś tam dla maluchów, rozciapałam z wodą i dałam. Czarna wlazła do miseczki i jadła a rudziaszkowi dałam ze strzykawki.
No i tyle. Może ktos ma sprawdzone przepisy na odkarmienie takich bączków biednych.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro wrz 24, 2008 15:53

mam butelke, ale moge podac dopiero jutro busem... chyba ze wyblagam dzisiaj kogos zeby odebral ode mnie i podal, ale musialabys odebrac z busa

szukac kogos?

mama007

Post » Śro wrz 24, 2008 16:02

chyba nie ma sensu podawać, bo u nas można kupić w sklepie zoo (w marketach są), za jakieś 3 zł. ja bym im gerberka dawała - indyk, kurczak - jak wodą rozieńczysz gotowaną, pójdzie przez strzykawkę też.

myślę, że powinny szybko załapać same, tylko sił nabiorą.

byłaś na kociarni???

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro wrz 24, 2008 16:04

Nie mam samochodu, Tz zabrał mi samochód, ajutro jade do pracy i wracam po 15. Potem nie wiem, czy Tz będzie, czy będzie samochód.
także chyba podziękuję i pomyslę co tu na miejscu mogę wymyslec.
Ale dzięki
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro wrz 24, 2008 16:10

Wkeje ogłoszenie, które skonstruowałam, może więcej osób zobaczy i oceni. To moje pierwsze, więc liczę na konstruktywną krytyke :wink: (to oczywiście chodzi o Czwórkę, której imię zmieniło się od dzisiaj):

Żwawa zadziorka szuka domu!
Bandita - bura, około 4 - miesięczna kotka. Najprawdopodobniej wyrzucona przez poprzednich właścicieli. Została uratowana przez Dobrych Ludzi z lubelskiego autobusu.
Ta niepozorna kicia kryje pod burym futerkiem prawdziwy wulkan energii. Ma tygrysi charakter i ogromny temperament.
Bandita ślicznie bawi się sama oraz z ludźmi - jest przyzwyczajona do człowieka i czeka na jego miłość. Kiedy ma ochotę sama przychodzi na kolana i oczekuje pieszczot. Natomiast kiedy nie chce tracić czasu na głaskanie i bezczynne leżenie ucieka przed ręką z dzikim wrzaskiem - to zachęta do zabawy ;) .
Kotka umie korzystać z kuwety. Jest odrobaczona, zaszczepiona i posiada książeczkę zdrowia.
Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Świdniku koło Lublina.
Ze względu na swój oryginalny charakter Bandita szuka cierpliwego, odpowiedzialnego i kochającego domu.

Najchętniej uniknęłabym tego "dzikiego wrzasku", ale żeby nie nabijać ludzi w butelkę to nie jest możliwe, bo to po prostu jest taki cudowny kot :twisted:

O i jeszcze pytanie: czy podawać link do wątku?
I jeszcze w kilku ogłoszeniach znalazłam takie coś: "UWAGA!!! Zanim zalicytujesz, uzgodnij ze mną, czy na pewno spełniasz warunki adopcji kota. Zastrzegam sobie prawo do wyboru opiekuna bez względu na kolejność licytujących." - no tak aprawda, ale czy to nie zniechęci nazbyt ludzi?

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Śro wrz 24, 2008 17:53

Anda - kochana jesteś. Przynajmniej one mają jakąś szansę...
kup u weterynarza Convalescense - to jest takie mleko w proszku, bardzo odżywcze. Można je podawać maluchom strzykawką. Najlepsze strzykawki są także w takim mleczku kocim Mixol.
Zamiast mokre w kawałkach, kup np. pasztecik RC Recovery - też u weta. A suche namocz w wodzie, łatwiej im będzie jeść.
Ponadto można wymieszać żółtko jajka z mleczkiem kocim - również bardzo odżywcze. One niedługo powinny załapać z jedzeniem
Biedne maluszki...... jak dobrze, że wyrwałaś je stamtąd
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro wrz 24, 2008 18:20

i jak się kotki mają?
szkoda, że ode mnie taka daleka droga do Cię, bo bym Ci butlę podrzuciła. ale pracuję i w dodatku nie sama - nie mogę zostawić pracującego gościa, żeby jechać z butlą dla kota... :roll:

kwiatkowa

Post » Śro wrz 24, 2008 18:21

kwiatkowa pisze:niestety, aby dawać dt trzeba samemu nie dokonywać dokoceń, czyli oddawać co się bierze, bez względu na uczucia, jeżeli tylko dom jest dobry...

Strasznie mi przykro, że zawiodłam.
Obrazek

abi73

Od: Nie wrz 30, 2007 16:35

Post » Śro wrz 24, 2008 20:21

Fajna kurcze kwarantanna... Chude, brudne i zapchlone... :roll:

Anda, a może smarować im pysie karmą i podawać na palcu - gerberka np., to nauczą się same jeść (tzn. rudy)?
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Post » Śro wrz 24, 2008 22:21

abi73 pisze:
kwiatkowa pisze:niestety, aby dawać dt trzeba samemu nie dokonywać dokoceń, czyli oddawać co się bierze, bez względu na uczucia, jeżeli tylko dom jest dobry...

Strasznie mi przykro, że zawiodłam.

nie pisałam o Tobie abi73, jeżeli tak to odebrałaś.
po prostu uważam, że pozostawianie u siebie kota, który rokuje adopcyjnie jest równoznaczne z zajęciem miejsca dla kota potrzebującego. ale każdy z nas dokonuje wyboru, z całymi jego konsekwencjami.

kwiatkowa

Post » Śro wrz 24, 2008 22:32

Anda , dopiero doczytałąm , że maluszki wzienaś .....
Bo ja tak na wyrywki czytam :oops:

Ja Bandytę karmiłam strzykawką na pocxątku , ale tylko dwa dni .
Bieluchem , śmietaną z ciepłą wodą, gerberkiem ......
A potem nałożyłąm gerberka do miski i kazałam jeśc :) I jadł ....:)One są już tak duże , że butla nie będzie potrzebna .....
Małe porcje , a częsciej ...
Po kilku dniach nasypałam purinę PRO PLAN Kitten delicates , ale może być też zwykły kitten (bez delicatesa :)) i mają jeśc ....
Są na pewno zarobaczone ...
Zadzwonie do Ciebie rano , ale Ty pewnie będziesz w pracy .... - mam pastę odrobaczającą , mogłabym podjechać i podać im tak ociupinkę , żeby podtruć ewentualne robale .....
Jadę jutro o 8 rano 70 km za Lublin , będę wracać zaraz , czyli ok . 10.30 - mogłabym wtedy ...ale zadzwonię najpierw ...

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro wrz 24, 2008 22:39

Tiger dostałaś moje pw?
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

[poprzednia][następna]