LUBELSKIE TYMCZASY-Proszę o zamknięcie wątku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 23, 2008 11:41

Tiger_, co się stało z tym schroniskiem? Co sie zmieniło przez te miesiące? Przecież początkowo wyglądało wszystko inaczej :?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto wrz 23, 2008 11:50

Według mnie, a jestem powiedzmy osoba postronną.
pani K ma parcie na szkło i na kasę - wadza i kasa zrobiły jej w mózgu wielkie puste przestrzenie.
tam nie ma juz ludiz którzy pracowali kiedy było w miare dobrze. Albo sami uciekli w popłochu, albo zostali wyrzuceni.

Warunki żeby stworzyc dobre miejsce dla zwierząt są i mysle, że ludzie mogliby duzo pomóc, ale jak?

Gdybym jeszcze była pewna, że ta karma, która nazbieraliśmy w szkole trafiła do zwierząt - nie wiem.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto wrz 23, 2008 11:54

O rany... :(
To może faktycznie nasłać jakichś prozwierzęcych dziennikarzy? Albo tych, co pisali wcześniej o schronisku, jak to wspaniale itd.?
Człowiek pazerny na kasę ma chcieć dobra zwierząt? Jedno przeczy drugiemu :?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto wrz 23, 2008 15:51

Joanna zrobiła kilka fotek kociat które sa na kwarantannie, więc potencjalnie jest szansa, ze sa w miare zdrowe. Chociaz ten rudy kociaczek ma bardzo załzawione oczka. czarne cudo to chyba siostra rudziaszka
Miodowy tygrynio jest piekny, ta trikolorka w klatce ponoć tez, tylko zdjęcie nie wyszło.
A ta szylkreta to dorosła która czeka na sterylkę.
Tu jest album
http://andakonda.fotosik.pl/albumy/510470.html
A ja myslę co robic.

Anda

Post » Wto wrz 23, 2008 17:12

ale cudenka, gdyby ludzie mogli je zobaczyć, dużo by się dało wyadoptować. A czy schronisko ma swoją stronę internetowa ze zdjęciami zwierząt i opisami? Łódzkie schronisko ma stronę i wiele osób przyjeżdża dzięki temu po konkretnego zwierzaka.......
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto wrz 23, 2008 17:16

magdaradek pisze:ale cudenka, gdyby ludzie mogli je zobaczyć, dużo by się dało wyadoptować. A czy schronisko ma swoją stronę internetowa ze zdjęciami zwierząt i opisami? Łódzkie schronisko ma stronę i wiele osób przyjeżdża dzięki temu po konkretnego zwierzaka.......

Schronisko...może i ma...

A ja mam taki nieśmiały pomysł, żeby może zrobić sobie własną stronę...?
Mamy na forum specjalistkę (pewnie niejedną zresztą) chętną do współpracy

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78517

:?:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto wrz 23, 2008 17:23

pixie bardzo dobry pomysł, tylko to schronisko też musi chcieć współpracować... powinno im przecież zależeć by jak najwięcej zwierząt znalazło domy...
ale od czegoś trzeba zacząć!! 3mam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Wto wrz 23, 2008 17:29

pixie65 pisze:
magdaradek pisze:ale cudenka, gdyby ludzie mogli je zobaczyć, dużo by się dało wyadoptować. A czy schronisko ma swoją stronę internetowa ze zdjęciami zwierząt i opisami? Łódzkie schronisko ma stronę i wiele osób przyjeżdża dzięki temu po konkretnego zwierzaka.......

Pixie ale ty myślisz o naszej naszej stronie czy o stronie dla kotów ze schronu?
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Wto wrz 23, 2008 17:30

Rozmawiałam kiedys z mężem pani K na temat strony. Miała ruszyc pełna parą już przed wakacjami. Rusza się, to widac, bo np sa informacje o akcjach adopcyjnych na mieście.

Strona jest i niby tez koty i psy do adopcji są, ale jak widac jest ich kilka i podejrzewam, że opisy sa jeszcze za czasów kiedy robiła to Tiger. Teraz nie ma wolontariuszy, nikt nie robi zdjęć, a wejść bez zgody szefów nie można a co mówic robić zdjęcia.
Dla mnie najgorsze jest to, że oni wcale nie chcą współpracować. Mam wrażenie, jak tam jestem, że to jakis prywatny folwark.

http://www.schronisko-zwierzaki.lublin.pl/

Anda

Post » Wto wrz 23, 2008 18:18

tylko dlaczego nie ma wolontariuszy? schronisko nie życzy sobie?
Obrazek

magdaradek

Post » Wto wrz 23, 2008 18:30

Nadzór nad działalnością schroniska sprawuje Wydział Środowiska Urzędu Miasta. Nie sądzę, żeby którakolwiek lokalna gazeta zechciała się zająć tematem, ale nie zaszkodzi spróbować. To Uwagi TVN można przecież zgłaszać tematy..., plugawy to plugawy, ale chętnie łapiący sensacje Fakt pewnie również... Może GW...

Tak swoją drogą, dzisiaj rano zgłosiłam w schronie przejechanego wczoraj kota. Od wczoraj nikt się nieżywą bidą nie zainteresował. Wydaje mi się jednak, że jak wracałam z pracy około 18, to zwłoki dalej tam leżały. Wcale nie zdziwiłabym się, pan nawet nie bardzo chciał słuchać gdzie ma szukać kociaka, a wcale nie jest go tak łatwo wypatrzeć.

Korzystam z przychodni weterynaryjnej, której właścicielem jest pani K. No i kiedy tam wchodzę i widzę, że jest ona, opuszczam lokal niestety. Bardzo drze kasę i moim zdaniem jest dość niedelikatna w stosunku do zwierząt. Na szczęście rzadko ostatnio tam zagląda. Ma za to dość dobry personel i tu ukłony w stronę naszej weterynarki rodzinnej :)
Obrazek

abi73

Od: Nie wrz 30, 2007 16:35

Post » Wto wrz 23, 2008 18:37

Nadzór nad działalnością schroniska sprawuje Wydział Środowiska Urzędu Miasta. Nie sądzę, żeby którakolwiek lokalna gazeta zechciała się zająć tematem, ale nie zaszkodzi spróbować. To Uwagi TVN można przecież zgłaszać tematy..., plugawy to plugawy, ale chętnie łapiący sensacje Fakt pewnie również... Może GW...

Tak swoją drogą, dzisiaj rano zgłosiłam w schronie przejechanego wczoraj kota. Od wczoraj nikt się nieżywą bidą nie zainteresował. Wydaje mi się jednak, że jak wracałam z pracy około 18, to zwłoki dalej tam leżały. Wcale nie zdziwiłabym się, pan nawet nie bardzo chciał słuchać gdzie ma szukać kociaka, a wcale nie jest go tak łatwo wypatrzeć.

Korzystam z przychodni weterynaryjnej, której właścicielem jest pani K. No i kiedy tam wchodzę i widzę, że jest ona, opuszczam lokal niestety. Bardzo drze kasę i moim zdaniem jest dość niedelikatna w stosunku do zwierząt. Na szczęście rzadko ostatnio tam zagląda. Ma za to dość dobry personel i tu ukłony w stronę naszej weterynarki rodzinnej :)
Obrazek

abi73

Od: Nie wrz 30, 2007 16:35

Post » Wto wrz 23, 2008 18:48

STRONA SCHRONISKA została wykonana przez wolontariuszy, czyli przede wszystkim przeze mnie i przez mojego kolegę. Potem wolontariusze wkładali zdjęcia i opisy.

Po zmianie kierownictwa zostałam poproszona o przekazanie praw do strony schronisku, co uczyniłam, bo miała to być dalej strona współprowadzona przez wolontariat.

Mąż kierowniczki nawet nie napisał dziękuję, no comments. Sam niewiele umie zrobić, co widać po zmianach. Wolontariusze odeszli albo nie wiem, Tiger i ZiA odeszli, i dupa z tego, schron dostał za darmo stronę.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Wto wrz 23, 2008 19:58

oleska222 pisze:
pixie65 pisze:

Pixie ale ty myślisz o naszej naszej stronie czy o stronie dla kotów ze schronu?

Myślałam o stronce - przedłużeniu wątku "Lubelskich Tymczasów"
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto wrz 23, 2008 21:48

Czy ktos nie wziąłby tego misia puchatego ??? :roll:
Obrazek

A to specjalne zdjęcie, trzeba je oglądać po kawałku, bo jest wielkie. To jest wybieg o godzinie 11 rano. W lewym górnym rogu okazała glista.
Obrazek

Ponoc nie było ani jednej miski w boksach z wodą i z jedzeniem :cry: Wizytya J. była niezapowiedziana.

Anda

[poprzednia][następna]