Przyjmę malutką tricolorke,Katowice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2008 0:44

jakby co to mała trikolorka z tego wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=75 ... sc&start=0 jeszcze nie znalazła domku (pisze o tym na ostatniej stronie wątku). Domek był zaklepany, ale ktoś zrezygnował, więc mała jest do wzięcia ...jeszcze :wink:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pon wrz 22, 2008 16:28

Witam
Cenię sobie opinie i doświadczenie osób mających koty,ale tez irytuje mnie jak wygłasza się tego typu uwagi nie mając podstaw.Ja nie szukam kota do hodowli ani też nie muszę mieć za sobą doświadczenia z 20-ma kotami.
Dla mnie wystarczy to ile serca mogę dać zwierzakowi i jaki dom mogę mu zapewnić a to wiem,każdy zwierzak ma jak ludzie inny charakter i to zrozumiałe że nie można powiedzieć że się wie wszystko.
Zwierzęta jak się kocha to bezwarunkowo a jedyna wiedza jaka jest potrzebna to dotycząca opieki i żywienia kici,i taką tez posiadam.
Nie szukam maskotki tylko kociego przyjaciela,a ogłoszenie się tu jedynie spowodowało lawinę pytań i stwierdzeń a niestety mało ofert co mnie zasmuciło ...
Chętnie podzielę się swoim doświadczeniem jak już kicia będzie a póki co proszę w tym temacie tylko o ogłoszenia z ofertą a o powstrzymanie się z komentowaniem.Dziękuję :)
Pozdrawiam Viola :)

ViViola

Od: Wto sie 26, 2008 23:31

Post » Pon wrz 22, 2008 16:30

I jeszcze pragnę podziękować wszystkim tym którzy wykazali chęć pomocy w znalezieniu kici i podpowiedzieli w ofertach gdzie szukać.
Nadal szukam :)

ViViola

Post » Pon wrz 22, 2008 17:31

Viviolu,
Nie zrażaj się uwagami dziewczyn.

One naprawdę chcą jak najlepiej dla kociaków, które uratowały od śmierci, wyleczyły, odchuchały i wypieściły. Poczucie odpowiedzialności za takiego kociaka każe upewnić się, że domek, do którego oddają kociaki jest najlepszy z możliwych, a przecież ciężko poznać kogoś na odległość - stąd te rady i pytania.

Pamiętam jak kilka miesięcy temu czułam się podobnie jak Ty, biorąc stąd kociaka dla moich rodziców - zostałam zarzucona lawiną pytań od opiekunki i też poczułam się trochę atakowana, jakoby dom musiał być dokładnie sprawdzony bo jest nieodpowiedni. Okazało się inaczej - teraz kociak jest pupilkiem moich rodziców, a opiekunka ma pewność, że dom został sprawdzony i może spać spokojnie ;)

Naprawdę nie zrażaj się, bo aby polepszyć los kociaków trzeba odpowiednio nastawić a czasem i edukować ludzi, bo to przecież ludzie są odpowiedzialni za koci los.

Życzę Ci znalezienia ślicznego kociaka - przejrzyj wątki na Kociarni - na pewno znajdziesz jakiegoś dla siebie :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon wrz 22, 2008 17:45

Dołaczam do wypowiedzi mojej przedmowczyni...czasem jest tak ze ratuje sie stworzonko od smierci a to bardzo zwiazuje ......ludzie ktorzy odratuja kota bardzo ciezko czasem przezywaja oddanie go do adopcji.
I dlatego pytaja....nie przejmuj sie tym tak bardzo....kto pyta nie bładzi a juz na sto procent ma pewnosc ze pupil bedzie miał dobre zycie. Nie zrazaj sie pytaniami i uwagami tylko odpowiedz i przyjmij do wiadomosci. Ja mam trzy koty i jestem w trakcie zabiegow adopcyjnych i rowniez tak jak Ty szukam kota....ale odpowiadam na pytania i słuze wgladem w moje zycie i moj dom...Mieszkaja ze mna koty ale ciagle sie ucze z nimi i dla nich zyc:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon wrz 22, 2008 18:43

ViViola,na tym forum najwazniejsze jest dobro kota.Dziewczyny dmuchają na zimne,bo koty,niestety czasem wracają z adopcji i to niekiedy w złym stanie.Czytam mnóstwo wątków i wiem,że tak jest.Bardzo chcę,abyś miała tę swoją wymarzoną kicię,a ona domek najlepszy z możliwych.Nie Ty pierwsza i nie ostatnia przechodzisz takie testy,to standard.Warto wziąć kota z forum,bo wiadomo,że zadbany,że nikt niczego nie ukrywa i to mi się podoba.Zawsze też można liczyć na pomoc,poradę,pomoc finansową...itd.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon wrz 22, 2008 20:14

dokladnie. dla mnie to forum to kopalnia wiedzy. dzieki niemu udalo mi sie odkarmic i odchowac moje znajdy :) a ile jeszcze przede mna :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pon wrz 22, 2008 20:24

Zajrzyj tu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79530&highlight=

Jeśli Słonusio się podoba to możemy porozmawiać. Proszę wtedy o pw. Blisko jest i możemy się spotkać. :)
MIKUŚ

Post » Pon wrz 22, 2008 22:51

No tak...te uwagi są cenne i w pełni rozumiem tych ludzi ale niestety odezwała się we mnie dusza buntownika jak w większości "testowanych" osób,zwłaszcza że ciągle jeszcze nie mam wymarzonej kici...buuu :(

ViViola

Post » Pon wrz 22, 2008 23:02

Tutaj jest tyle kociej biedy ze na sto procent znajdziesz swoja miłosc:) Nie zniechecaj sie ....zakochanie wymaga czasu i cierpliwosci :D
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob wrz 27, 2008 21:01

U Tweety jest na DT malusia trikolorka. Mamy jej zdjęcie, ale w telefonie. Jeśli nadal szukasz, to napisz PW do Tweety. Kicia jest prześliczna, głównie biała w czarne i rude ciapki. Jest kochaniutka :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Wto wrz 30, 2008 19:34

Witam :)
Jestem na dobrej drodze by już mieć wymarzoną kicię...więc nie zapeszam i poinformuje jak kicia będzie u mnie a na razie pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc

ViViola

Post » Śro paź 08, 2008 21:47

Jak obiecałam tak też jestem i informuje ze mam już kicie :kotek:
śliczna tri,mały psotnik ale to dobrze bo widać że zdrowa :)
oswajamy się ze sobą i jesteśmy na dobrej drodze... wabi się Samira :) a zdjęcia umieszczę jak da sobie zrobić ;) a póki co dzielę się radością i dziękuję Joli pozdrawiam :)

ViViola

Post » Czw paź 09, 2008 23:07

ViViola pisze:Jak obiecałam tak też jestem i informuje ze mam już kicie :kotek:
śliczna tri,mały psotnik ale to dobrze bo widać że zdrowa :)
oswajamy się ze sobą i jesteśmy na dobrej drodze... wabi się Samira :) a zdjęcia umieszczę jak da sobie zrobić ;) a póki co dzielę się radością i dziękuję Joli pozdrawiam :)

TUTAJ wkleilam zdjecia z podrozy do nowego domu :)

Viola dziekuje :D
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

[poprzednia]