informacja o Special Show EC i EP, która jest w katalogu wystawowym:
Na międzynarodowej wystawie kotów Rasowych w Bydgoszczy w niedzielę odbędzie się wyjątkowy Special Show EC i EP. Zaprezentowane zostaną najpiękniejsze koty z najwyższymi tytułami wystawowymi EC – Europa Champion dla kotów dorosłych i EP – Europa Premior dla kastratów.
Międzynarodowi sędziowie felinologiczni wybierać będą spośród kotów wszystkich kategorii wystawowych najlepszego kota z tytułem EC i/lub EP wygrywającego Specjalistyczne Show, który zostanie uhonorowany dyplomem, pucharem i nagrodami ufundowanymi przez sponsorów. Podziękowania składamy firmie Royal Canin.
To fantastyczna okazja by podziwiać najpiękniejsze koty rasowe, które brały już udział w wielu wystawach, wśród nich wielokrotni zwycięzcy międzynarodowych wystaw w kraju i za granicą!
SHOW EC i EP:
1.W show biorą udział koty z tytułem EC i/lub EP umieszczone w katalogu.
2.Uczestnictwo w show jest dobrowolne i zwolnione z opłat.
3.Spośród przedstawionych do konkursu kotów, wybrane zostaną najlepsze koty z tytułami EC i EP z kategorii I, II, III, IV, które otrzymają nominację i przejdą do finału, czyli Best of Best.
4.Przed BIS zaprezentowane zostaną w finale najlepsze koty wystawy specjalistycznej i spośród nich wybrany zostanie zwycięzca.
---------------------------------------------------------------------------------
Podsumowanie:
Dziękuję serdecznie wszystkim wystawcom jak i ich pięknym kotom za udział w Special Show. Nie często jest okazja by móc zaprezentować szerszemu gronu tyle wspaniałych kotów z nawyższymi tytułami. Dziękuję firmie Royal canin dzięki, której każdy kot uczestniczący w Show mógł otrzymać nagrody i upominki. Cat Club Bydgoszcz ufundował puchary dla najlepszego kota z tytułem EP oraz EC i budkę legowisko dla EC.
Niezmiernie miło było mi również wręczyć każdemu kotu pamiątkową rozetkę i dyplom za sam udział, wszystkie koty nominowane do BEST of BEST otrzymały dodatkowe nagrody by mogły cieszyć się razem z właścicielem tym wyróżnieniem
Wśród nich były aż 4 koty ze szczególnym tytułem wystawowym DSM- Distinguished Show Merit, największym (obok tytułów WW i SW) wyróżnieniem dla kotów biorących udział w wystawach, tytuł uzyskiwany jest po wygraniu przez kota min 10 BIS i/lub BOS w okresie niekrótszym niż 2 lata i 1 dzień. Te wyjątkowe koty, które gościły na wystawie to:
*Kocurek kastrat Maine Coon EP ColdFire of Silverside*PL DSM, który wygrał Best of Best Special EC i EP show w niedzielę
*kocurek norweski leśny EC Amareoth Forest Eyes*PL DSM
*kocurek perski EC Isum Black Star Mruczki*PL DSM
*świeżo upieczona DSM-ka kotka norweska leśna EC Lara Leśny Łowca*PL DSM, DM
(3 ostatnie koty otrzymały nominację do BEST of BEST Special Show)
Gratuluję opiekunom tych wyjątkowych kotów Magdalenie Jończak, Darii i Dorocie Biskubskim, Danucie i Andrzejowi Lorek, oraz Magdalenie Kudrze.
Gratulacje dla wszystkich nominowanych kotów z tytułem EC i EP , dla białej kotki rasy Devon Rex Dona Skarabeusz*PL (wł. Katarzyna Post), która w sobotę ukończyła tytuł EC, a w niedzielę została wybrana najlepszym kotem z tytułem EC wszystkich kategorii i walczyła w ścisłym BEST of BEST o wygranie całej specjalistycznej wystawy.
Mam nadzieję, że wszyscy uczestnicy dobrze się bawili i miło będą wspominać Show kotów z najwyższymi tytułami wystawowymi EC i EP!
organizator Special Show
WYNIKI:
Zwycięzca Best of Best Special Show EC i EP:
51. EP COLDFIRE OF SILVERSIDE*PL DSM, MCO ds 22, wł. Magdalena Jończak
koty walczące o Best of Best Special Show:
269. EC DONA SKARABEUSZ * PL , DRX w, wł. Katarzyna Post
51. EP COLDFIRE OF SILVERSIDE*PL DSM, MCO ds 22, wł. Magdalena Jończak
koty nominowane do Best of Best Special Show:
6. EC ISUM BLACK STAR MRUCZKI*PL DSM , PER n, wł. Danuta i Andrzej Lorek
13. EC KALAHARI LINGORA*PL , PER n 24, wł. Robert Sawulak
172. EC PHU-QUOC`S CASANOVA , DRX bs 33, wł. Magdalena Wicińska - Nalewaj
269. EC DONA SKARABEUSZ * PL , DRX w, wł. Katarzyna Post