Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
najmysia pisze:albo pomyłka w wynikach, albo się Pani Alvie coś mocno pomyliło.dorozd pisze:wyniki z wystawy pisze:116. EGOZA NEVADA 0,1
SIB x (n 21 33) 9 Ex 4 (w sobotę)
(PL) SIB x (n 21 33) 9 Ex 1, CAC, BIV (w niedzielę)
o co chodzi?
Cat Club Bydgoszcz pisze:
Na ocenie jest Ex 1 i (CAC, BIV) w nawiasie, oznacza to że w tym momencie kot otrzymuje tylko ocenę Ex1, ale jeśli rasa zostanie uznana w pełni, certyfikat który jest nawiasie będzie uznawany i będzie wliczał się do tytułu. Sędziowie konsultowali się jeszcze przed przynzaniem takiej oceny, zgodnie stwierdzieli co powyżej.
Oberhexe pisze:Czyli oceny wstecz też się liczą?
a to ciekawe. Moja Neva też ma CAC z przed chyba trzech lat od sędziego Scholera, czyli idąc tym tropem powinien on być zaliczony. Dołączam się więc do pytania Dorozd, gdzie można znaleźć przepis na ten temat.Oberhexe pisze:Czyli oceny wstecz też się liczą?
najmysia pisze: Moja Neva też ma CAC z przed chyba trzech lat
Oberhexe pisze:A NEM do stycznia 2009 cały czas formalnie są rasą nieuznaną.
Oberhexe pisze:Ja bym napisała na listę dyskusyjną FIFe z pytaniem, czy ktoś już zetknął się z taką sytuacją.
A formalnie: pisemko do FPL (poprzez klub zrzeszony w FPL) z prośbą o wyjaśnienie i wskazanie przepisu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości