Żwirki - pyt. s.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 07, 2008 19:17 :)

Zmieniłam żwirek na pigwę drzewną i jestem naprawdę zadowolona. To chyba rozwiązało problem 'zapachowy'. :)

kayama

Od: Wto lut 26, 2008 20:25

Post » Sob wrz 20, 2008 9:02

witam

mam pytanko, zmienilam kici zwirek na Benka Pinio (wczesniej byl ten naturalny, lae sie przykleja do spodu no i chcialam sprobowac innego). benka Pinio- te drewniane klocuszki mozna wrzucac do wc-ta prawda??
no a druga sprawa jakos mala nie pala entuzjazmem do niego. nie widze nic od wczoraj i boje sie ze znajde cos za kanapa... 8O
jak mam ja do niego przekonac?

olgierdzik

Od: Sob lip 22, 2006 21:24

Post » Nie wrz 21, 2008 16:39

sama zaczela juz tam chodzic :D
ale nic nie zakopuje, jak bylo u Was z drewnianym Benkiem???
Obrazek

olgierdzik

Od: Sob lip 22, 2006 21:24

Post » Śro lut 25, 2009 18:05

jakie żwirki można wyrzucać do toalety a jakie nie?

paulini

Od: Czw lut 19, 2009 15:29

Post » Śro lut 25, 2009 18:17

Na pewno można drzewne zbrylające, ja próbowałam z: Pinio Kruszonem, Cat;s Brst Eco Plus i cat's best Nature gold. i chyba porta Pinio czy coś takiego, ale tego nie miałam. Może inni znają coś jeszcze...
Na pewno nie można bentonitów, nie wiem jak z silikonowymi....
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pt lut 27, 2009 11:22

Z góry przepraszam jeżeli już to było ale trafiłam na to przypadkiem i uważam, że to ważne.

Żwirek który pomaga wykryć zmianę skłądu moczu u kota:

http://animalia.pl/produkt,11422,,Nullo ... 1.5kg.html

U moich rodziców od lat święci sukcesy wspominana wyżej pigwa (przy 7 kotach wygrywa koszt).
Genialne są Cat's Best szczególnie ten Eco a Gold to jest po prostu rewelacyjny. Zbryla się jak betonowy a nie śmierdzi jak betonowy i mozna go wywalić do kibla. Pigwa starcza na tydzień, Cats'Best Eco na miesiąc.
Ogólnie rzecz biorąc drewniane nie śmierdzą jak betonowe i nie trzeba ich wyrzucać do worka..potem to śmierdzi albo z kosza śmierdzi albo trzeba od razu iść i wynieść..

Wszystkie drwniane można wywalać do kibla, tylko rozsądnymi ilościami. 1 łopatka i spuszczenie wody. Jak się zatka to pomaga gmeranie berłem..ot taka wdzięczna zabawa :)

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Wto mar 24, 2009 2:26

Obecnie używam żwirku Golden Grey i jestem nim zachwycona. Fantastycznie wchłania zapachy, świetnie się zbryla! Wcześniej miałam betonitowego Hiltona i Benka, nie dorastają Golden Grey do pięt ;) Fajnie, że producent pomyślał o dużych opakowaniach, kupiłam od razu 14 kg i na dłuższy czas mam spokój. Na opakowaniu pisze że taka torba starcza na 2-3 miesiące przy jednym kocie. Ja puki co używam go drugi tydzień i faktycznie ubytek jest znikomy.

Dla zainteresowanych:
http://animalia.pl/sklep.php?firma=Gold ... t=0&kat=41

http://animalia.pl/sklep.php?firma=Gold ... t=0&kat=41

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Wto mar 24, 2009 6:35

Moje koty robią tylko w drewniane i tu najlepiej sprawdza się CBE+ :wink: Bardzo wydajny żwirek, co prawda strasznie się nosi ale...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto mar 24, 2009 6:40

Golden Grey jest super :D wydajny , pachnący... :1luvu: tylko trochę pyli i kosztuje... ale warto

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto paź 27, 2009 1:14 Re: Żwirki

Czy ktoś z forumowiczów używał może nowego żwirku z serii Golden Grey - Odour?
http://animalia.pl/produkt,15893,41,Gol ... amozbrylający_żwirek_dla_kotów.html

Czy różni się jakoś znacząco od wersji classic i masters? Faktycznie jeszcze lepiej chłonie zapachy? Zamierzam właśnie uzupełnić zapasy i toszkę boję się eksperymentu na 14kg towaru ;) A właściwie 28-u, bo sklep w którym robię zakupy żwirki GG sprzedaje tylko w dwupakach :roll:

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Wto paź 27, 2009 11:14 Re: Żwirki

Jouluatto pisze:Czy ktoś z forumowiczów używał może nowego żwirku z serii Golden Grey - Odour?
http://animalia.pl/produkt,15893,41,Gol ... amozbrylający_żwirek_dla_kotów.html

Czy różni się jakoś znacząco od wersji classic i masters? Faktycznie jeszcze lepiej chłonie zapachy? Zamierzam właśnie uzupełnić zapasy i toszkę boję się eksperymentu na 14kg towaru ;) A właściwie 28-u, bo sklep w którym robię zakupy żwirki GG sprzedaje tylko w dwupakach :roll:

Jako fanka Golden Greya, wypróbowałam ten Odour.
Moim zdaniem niewiele się różni od wersji Master i Classic. A nawet rzekłabym, że gorzej pochłania 'zapachy' niż starsze wersje. To takie moje spostrzeżenia (moje koty zużyły go 14 kg), ale wtedy kocurek był przed kastracją, więc może stąd to niezbyt dobre pochłanianie zapachów.
Teraz używam GG Classic, ale zamierzam wypróbować Hiltona Compact bentonitowego (sprawdzę wydajność), bo cena Golden Greya jest na chwilę obecną powalająca... :roll:
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."

Little20

Od: Śro sty 11, 2006 11:13

Post » Czw gru 30, 2010 15:59 Re: Żwirki

Mam dwa pytania. Po pierwsze słyszałyście opinie, że żwirki bentonitowe mogą powodować astmę u kotów?

Drugie pytanie - jak zmienić żwirek, żeby kot nie zaczął robić za kanapą? Teraz używam Benka bentonitowego, ale ze względów zdrowotnych kotki muszę zmienić na drewniany i troszkę się bboję, że będę miała niespodzianki. Jakie macie z tym doświadczenia? Może postawić drugą kuwetę z nowym żwirkiem i przez jakiś czas dać wybór i czas na przyzwyczajenie się??

Poradźcie mi coś proszę :)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Śro sty 05, 2011 18:21 Re: Żwirki

Czy ktoś używał może piasku Topsy z Netto? Czy można go polecić?
tłumacz języka duńskiego - polsk tolk
www.polskdansk.pl

Sierak

Od: Śro sty 18, 2006 0:49

Post » Pon sty 24, 2011 12:57 Re: Żwirki

POMOCY!!
Z poprzednim kotem używałam pigwy i byłowszystko ok, nie śiemdziało i w ogóle.
Teraz z dwoma mruczkami jest gorzej. Siemdzi strasznie :roll: i na dodatek Zefirek lubi sobie pokopać w kuwetce (więc siemdzi jeszcze bardziej) a jak żwirek wypadnie to sobie go beztrosko turla. :lol:
Z tego wzgledu że lobuzy robią sioo jak najete potrzebuje czegoś zbrylającego i mocno pochłaniającego zapach. Póki co moją uwage przyciagneły: catsan, fioletowy hilton i amigo.
Obrazek
Obrazek

Soen

Od: Czw sty 20, 2011 0:19

Post » Pon sty 24, 2011 14:56 Re: Żwirki

zostawiłam koty na weekend z mamą,zapomniałam powiedzieć że tego żwirku niemożna do toalety...
żwirek benek lawendowy.bentonit.
na dnie klopika zrobił się,nie wiem,kluch taki szary.
czym zawalczyć?starczy kret i domestos?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

[poprzednia][następna]