Gdańsk:potrzebny dom tymczasowy dla kilku kotek po sterylce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 19, 2008 19:08

Operacja oka nie jest planowana :) Mała będzie miała jeszcze zakraplane oczko i będzie widziała lepiej lub gorzej (podobno;)) :)

Co robić? Na razie pozostaje szukanie i nadzieja... :roll:
Obrazek

Magomi

Od: Wto maja 06, 2008 11:48

Post » Sob wrz 20, 2008 1:42

Rozmawiałem z Rambo_rudą przez telefon. Wyjazd do Kuźnicy jest planowany na poniedziałek lub wtorek. Rambo_ruda pojedzie z Jarkiemm z Redy. Przywiozą prawdopodobnie dwie koteczki, gdyż tylko dwie mają miejsce po zabiegu. Oczywiście, gdyby znalazł się chętny do opieki nad dwiema kolejnymi koteczkami do czasu wyjazdu, na zabieg do Gdańska przyjadą cztery. Jeśli zabieg będzie w godzinach wieczornych wówczas kotki bezpośrednio z Kuźnicy pojadą do lecznicy w Gdańsku. W przypadku sterylizacji umówionej na następny dzień, koteczki mogą przenocować w moim pomieszczeniu gospodarczym. Gościłem już w tych warunkach Dużą, Ranję i Izis.
W sobotę będą ogłoszenia koteczek na stronach internetowych wraz ze zdjęciami. Magomi dziękuję za przesłanie zdjęć. Za wszystko Ci dziękuję w imieniu koteczek z Kuźnicy.
Ranja jest już gotowa do domu tymczasowego. Duża dwa dni ma jeszcze chodzić w kubraczku, a przez dwa kolejne powinna być obserwowana jej ranka na brzuchu.
Izis widzi lub będzie widzieć. Dodatkowo dostała dzisiaj atropinę do oczka. Przez czas do trzech dni lub do chwili natychmiastowej poprawy, będzie w odstępach dwunastogodzinnych otrzymywała dodatkowe lekarstwo. Poprawa będzie polegała na likwidacji zrostów i wykształceniu się źrenicy w chorym oczku. Nawet w przypadku nie powodzenia leczenia atropiną, Izis będzie częściowo widzieć chorym okiem. Liczę na całkowite przywrócenie jej wzroku. Na kolejne badanie do lecznicy jedziemy w poniedziałek, wtorek lub we środę. W ten dzień umówimy się na zabieg sterylizacji.
Wszystkie trzy koteczki dostały tabletkę na odrobaczenie. W przypadku pojawienia się robali w kale, kolejne odrobaczenie za trzy tygodnie. W domku tymczasowym lub na kuźnickim polu przez p. Bożenę.
W lecznicy na krople do oczu wydaliśmy dzisiaj jedynie 10 zł. Na koncie koteczków pozostaje zatem jeszcze 90 zł.
Biamila. Zachęcam do tymczasowej adopcji Ranji. Widziałem ją dzisiaj w lecznicy. ONA MA TAKIE PIĘKNE FUTERKO. Magomi zapraszała osoby chętne do bezpośredniego spotkania z kocinką. Przypomnę i dziękuję za Twoją chęć pomocy. Kotka powinna szybko znaleźć stały domek, ponieważ jest jeszcze bardzo młoda, po sterylizacji i od jutra po pierwszym odrobaczeniu.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Sob wrz 20, 2008 1:47

Alysia otrzyma aktualne zdjęcia koteczek po powrocie Rambo_rudej z wizyty w Kuźnicy.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob wrz 20, 2008 8:26

Waldemar jest zmęczony i trochę imiona mu się mylą.Duża będzie chodzić w kubraczku,Ranja nigdy go nie miała.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 20, 2008 13:26

pilnie potrzebuję numeru do Magomi, czy ktoś ma i by mógł na pw?
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Sob wrz 20, 2008 13:31

Trzy wysterylizowane kotki to ileś tam niechcianych kociąt mniej.Kolejne szykują się na zabieg.Wszyscy,którzy siedzą w kocim biznesie wiedzą,jakie to ważne.Ważne,aby akcja trwała,póki są darmowe sterylki i ludzie chcący pomóc.Im szybciej,tym lepiej,nie będą bowiem potrzebne sterylki aborcyjne,łatwiej też będzie pomóc mniejszej liczbie kotów na tym terenie.Wszyscy o tym wiedzą,chyba niepotrzebnie piszę,ale może ktoś nowy zajrzy na forum ?

ewar

Post » Sob wrz 20, 2008 20:55

Dzisiaj w nocy będą ogłoszenia w sieci o kotkach z Kuźnicy szukających domków tymczasowych.

Rambo_ruda. Czy już zapadły ustalenia w sprawie daty wyjazdu do Kuźnicy?
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 21, 2008 3:20

Poszukiwany domek w Trójmieście od środy na tydzień dla dwóch kotek po sterylizacji.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 21, 2008 6:56

kotka prosi o domek:
Piękna bura koteczka z czarnymi pręgami i białymi dodatkami w wieku ok. 4 miesięcy szuka pilnie stałego domku na całe życie. Koteczka jest po zabiegu sterylizacji, nie ma pasożytów zewnętrznych, została raz odrobaczona. Koteczka jest zdrowa, załatwia swoje potrzeby do kuwetki, daje się głaskać i przytulać. Lubi również zabawę z innymi zwierzakami. Jada zarówno suchą karmę, jak i zawartość kocich puszek. Obecnie przebywa pod opieką wolontariuszy po zabiegu sterylizacji. W domku tym są jeszcze dwie inne koteczki: czarna Izis w tym samym wieku, oczekująca na zabieg sterylizacji oraz ok.roczna Duża już po zabiegu, a także dwa kotki mające stałą opiekę w tym domu. Osoby mające zamiar przygarnąć kotkę znajdą w niej przyjaciela i pocieszyciela w trudnych chwilach życia. Kotka ma jedynie tydzień na znalezienie domku. W innym przypadku będzie musiała poszukać swojego miejsca na wolności. Proszę o ratunek w postaci miejsca pod dachem dla udomowionej koteczki oraz darowanie jej miejsca w swoim sercu. Życie w otoczeniu innym niż domowe, może oznaczać dla niej załamanie, choroby a nawet śmierć.

Ogłoszenia tej treści zamieściłem wraz z czterema zdjęciami nadesłanymi przez Magomi w:
www.allegro.pl
www.alegratka.pl
www.trojmiasto.pl
www.koty.pl
www.kupsprzedaj.pl
www.eoferty.pl
www.ojej.pl
www.zoonet.pl
www.ogloszenia.aleokazja.pl
www.kokosy.pl
www.kupiepsa.pl
www.ciapkowo.pl
www.animalia.pl
www.mojpupil.pl
www.schronisko24.pl

Wieczorem dodam na kilku kolejnych stronach.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie wrz 21, 2008 8:36

Rambo_ruda - dziękuję za telefon do Biamili. Przydał się ;)
Ewar - dziękuję za podnoszenie wątku i troskę o Kuźnicowe futra :)
Waldemar - dziękuję za ogłoszenia dla kotek.

Mała Ranja jest na okresie próbnym u Biamili. Jeśli wszystko będzie dobrze i mała przez weekend będzie się przyzwoicie zachowywała, będzie to jej DT :) Jeśli nie - wróci do mnie. Ale ona jest grzecznym kotkiem (może tylko trochę hałaśliwym jak jest głodna :twisted:) i powinna się dogadać z domownikami :) jakoś tak cicho u mnie z rana... nikt nie drapie w drzwi, nie krzyczy o wypuszczenie i jedzenie :twisted: ale także smutno... już się do niej przyzwyczaiłam i teraz mi jej trochę brakuje :oops:

Oczko Izis, mimo podawania nowych kropelek, dalej bez zmian :(
Zaczynam się martwić, że jednak nie uda się rozerwać tych zrostów, bo jeszcze tylko dzisiaj wieczorem i ewentualnie jutro rano można jej te kropelki podać, a efektu jak na razie nie ma :( ...ale do jutra jeszcze jest czas...

Dużej wczoraj zdjęłam kaftanik do prania i już jej nie zakładałam. Ona praktycznie nie zwraca uwagi na tę ranę, bardziej martwi się swoimi "nogami" (potrafi dłuuuugo obgryzać pazurki i szorować palce ;)) :)
Obrazek

Magomi

Post » Nie wrz 21, 2008 9:49

Waldemar pisze:kotka prosi o domek:
Piękna bura koteczka z czarnymi pręgami i białymi dodatkami w wieku ok. 4 miesięcy szuka pilnie stałego domku na całe życie. Koteczka jest po zabiegu sterylizacji, nie ma pasożytów zewnętrznych, została raz odrobaczona. Koteczka jest zdrowa, załatwia swoje potrzeby do kuwetki, daje się głaskać i przytulać. Lubi również zabawę z innymi zwierzakami. Jada zarówno suchą karmę, jak i zawartość kocich puszek. Obecnie przebywa pod opieką wolontariuszy po zabiegu sterylizacji. W domku tym są jeszcze dwie inne koteczki: czarna Izis w tym samym wieku, oczekująca na zabieg sterylizacji oraz ok.roczna Duża już po zabiegu, a także dwa kotki mające stałą opiekę w tym domu. Osoby mające zamiar przygarnąć kotkę znajdą w niej przyjaciela i pocieszyciela w trudnych chwilach życia. Kotka ma jedynie tydzień na znalezienie domku. W innym przypadku będzie musiała poszukać swojego miejsca na wolności. Proszę o ratunek w postaci miejsca pod dachem dla udomowionej koteczki oraz darowanie jej miejsca w swoim sercu. Życie w otoczeniu innym niż domowe, może oznaczać dla niej załamanie, choroby a nawet śmierć.

Ogłoszenia tej treści zamieściłem wraz z czterema zdjęciami nadesłanymi przez Magomi w:
www.allegro.pl
www.alegratka.pl
www.trojmiasto.pl
www.koty.pl
www.kupsprzedaj.pl
www.eoferty.pl
www.ojej.pl
www.zoonet.pl
www.ogloszenia.aleokazja.pl
www.kokosy.pl
www.kupiepsa.pl
www.ciapkowo.pl
www.animalia.pl
www.mojpupil.pl
www.schronisko24.pl

Wieczorem dodam na kilku kolejnych stronach.

Waldemar, mógłbyś ją ogłosić jeszcze na miau.pl (nie forum, tylko dział ogłoszeń) i adopcje.org?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Nie wrz 21, 2008 9:49

Magomi,jak fajnie,że Biamila ją wzięła.Na pewno będzie dobrze.Martwię się teraz pozostałymi dwoma.Szukam domków,ale nic nie mogę znaleźć.Może coś te ogłoszenia dadzą.Izis,jak rozumiem,nie reaguje na kropelki,ale operacja nie będzie potrzebna?Ja wszystkim,którzy cokolwiek zrobili dla tych biednych kotów bardzo dziękuję.Każdy,kto tam pojedzie,nie pozostanie obojętny na ich los.Moja siostra,która nie jest kociarą,a tam była,czyta ten wątek,przekazała pieniądze i fanty na bazarek.To straszne miejsce dla kotów.

ewar

Post » Nie wrz 21, 2008 12:23

No niestety, na razie oczko nie reaguje na krople :(
Ale operacji nie będzie - po prostu na to oczko nie będzie w pełni widziała.

Dwie pozostałe u mnie kotki - Izis i Duża - leżą na półce stolika-ławy w pokoju i mruczą na całego :P Zajrzałam do nich i co widzę? Izis z czułością ugniata i ssie Dużą :!: , a Duża rozciąga się zadowolona i jeszcze bardziej nadstawia brzuszek, żeby tylko małej było wygodniej :P

Coraz bardziej myślę nad tym, czy Duża aby na pewno nie jest matką Izis :roll:
Obrazek

Magomi

Post » Nie wrz 21, 2008 12:37

Jarek niestety nie może w tym tygodniu, ale spytam Michała jak to u niego wygląda z czasem. i myślę że we wtorek byśmy pojechali.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie wrz 21, 2008 16:24

Jestem po dwóch konkretnych, lecz wstępnych rozmowach telefonicznych z kandydatami na domki stałe dla Ranji. Pierwsi potencjalni opiekunowie mieszkają w Wejherowie, drudzy w Pruszczu Gdańskim. W drugim domku mieszkają dwa pieski, w tym jeden uratowany swego czasu od śmierci przez obecnych opiekunów w Nowym Sączu. Piesek nazywa się Hamer i ma swój wątek na dogomania.pl. W obu wypadkach nowi opiekunowie podpiszą umowę adopcyjną. Będą dzwonić do mnie w poniedziałek odpowiednio o godz. 12 i godz. 19. Mam nadzieję, że nie wyłączą mi telefonu do wtorku.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

[poprzednia][następna]