S.K.NIEKOCHANE VIII-czekaja i wciąz przybywają

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 18, 2008 12:46

Ja tez byłam za opcją 'łagodną'
Schroniska muszą istniec i nie zawsze powinny być postrzegane jako wyrzut sumienia.
Czasami naprawde zdarza się, ze ktoś musi oddac zwierze. Nawet nie swoje. Znalał na ulicy i nie chce, nie moze sie nim zająć.

Myslę, ze problemem jest strach ludzi przed schroniskiem.
Nie chca tam isc, bo boją się, ze zobacza koszmar.
A zobaczą zwierzaki, które potrzebuja kontaktu z człowiekiem.
Mysle, ze filmik pokazuje schronisko takim jakie ono jest.
Sa koty przerazone, skulone w kartonikach, smutne w klatkach
i te na kociarni, które witaja nas z zadartymi ogonami i wyleguja sie na trawie.
Takie jest schronisko.
Dla jednych kotów to piekło w którym umrą, dla innych poczekalnia w ktorej sobie jakos radzą, a jeszcze dla innych dom, w ktorym zyja od wielu lat.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw wrz 18, 2008 12:49

a poza tym=to naprawde jesrt wersja dla dzieci-nie dla dorosłych
mnie to najbardziej przekonywało do takiej wersji.
Poza tym to miał byc filmik na akcje adopcyjna dla kotów schroniskowych:wink: ,ktory choc troche wbijałby w głowe koniecznosc sterylizacjii zwierząt.

No ale poza tym, to nie jest on dla was i tak smutny? nic a nic? bo dla mnie jest

trzebaby moze stworzyc inny ,zupełnie, o niedoli kotów i psów ogolnie-wtedy mozna bardziej sie rozwinąć :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw wrz 18, 2008 13:43

No to rzeczywiscie chcialas mocno pojechac.

W tym wybrzydzaniu chodzi mi o to, ze ludzie naprawde nie zdaja sobie sprawy z tego, ze kot z tesknoty moze sie zaglodzic. Tluke to do glow kazdemu kto chce mnie sluchac, a jak nie chce to tez tluke. Bo to jest najwazniejsza rzecz. Kot moze miec pod nosem jedzenie a zaglodzic sie. Bo taki jest. I to trzeba mowic.
I jeszcze takie haselko - nie zanos tam a zabierz.

A poza wszystkim film jest naprawde fajny i nie ma sie czego czepiac. Ale chcialyscie to powymyslalam:)) I jestem naprawde pelna podziwu dla Was. Dla tego samozaparcia w dazeniu do celu.

A smrodki dydaktyczne to mam rodzinne, z nauczycielskiej rodziny pochodze. Dlatego nie chcialam nigdy uczyc i na szczescie mi sie udalo

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 18, 2008 18:07

Ja może troszke na inny temat - byłam odwiedzić Lonie i Miśka :D
Zobaczcie jakie są szczęsliwe w swoim domku, dogadują się świetnie jakby wiedziały, że pochodza z tego samego miejsca. Kochaja sie, pieknie sie bawią i sa szczęśliwe. Lonia bardziej zabawowa, taka mała iskierka i powolny tatusiowaty dwa razy wieksy od niej Miś :D
Lonia Obrazek Obrazek
Misiek Obrazek Obrazek
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Czw wrz 18, 2008 20:05

nasze graty juz zawiezione do cinema :D
dzieki Loli stoisko :king: , dzieki Julitce ogłoszenia :king: , ktore powstały dzieki karee :king: i filmik ,przy ktorym narobiła sie najbardziej mika :king: i wszystko załatwione ,dzieki Jance z SOS :king:
Zapraszamy jutro o 17ej :D do cinema w Plazie sosnowieckiej

Irma-jakie szczęslie kociaste :D

A ja dziś byłam jeszcze zrobic ,,pika,, Kasience-Jaśmince :wink: -pozdrowiłam ja od wszystkich :wink:
Nadal malutka nasza kocinka,ma jeszcze luzna kupke, ale juz widac ,ze sierść błyszczaca, domowa :) a kicia czuje sie tam bardzo dobrze.
Poznałam te z przepiekna rezydentkę :D

Mała1

Post » Czw wrz 18, 2008 20:37

Irma pisze:Ja może troszke na inny temat - byłam odwiedzić Lonie i Miśka :D
Zobaczcie jakie są szczęsliwe w swoim domku, dogadują się świetnie jakby wiedziały, że pochodza z tego samego miejsca. Kochaja sie, pieknie sie bawią i sa szczęśliwe. Lonia bardziej zabawowa, taka mała iskierka i powolny tatusiowaty dwa razy wieksy od niej Miś :D
Lonia Obrazek Obrazek
Misiek Obrazek Obrazek

Loniuszka jaka ona śliczna :ryk:
a Misiek wygląda na 2x mniejszego :lol:
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Pt wrz 19, 2008 8:01

Irma pisze:Lonia Obrazek Obrazek
Misiek Obrazek Obrazek

jakie cudne nasze kochane schroniskowce :D
isiek jeden z pierwszych kotów wyciągnietych ze schroniska i moja pupilka Lonieczka :1luvu:

na akcje w kinie stawie sie w niedziele :D
dzisiaj niestety pracuje :evil:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt wrz 19, 2008 8:21 Film

Napierw chciałam o filmie - jest bardzo wzruszający. Po jego obejrzeniu prawie chciałam pędzić do schronu po jeszcze jednego kota.

U nas w domu chwilowy spokój. Nie grzeją i koty wyglądają na bardzo zmarznięte, toteż chwilowo nie mają siły się lać.

Padaczkowiec też dobrze. Na razie bardziej grozi mu otyłość ponieważ staramy się odkarmić Prażynkę a on przy tym bardzo korzysta. Wczoraj była surowa pierś z kurczaka i dało się jeść pyszczek w pyszczek.

Mała - wiem że masz urwanie głowy ale jak znajdziesz sekundę - to please wstaw moje zdjęcia. Też chciałabym się pochwalić.

Mylek

Od: Pon sie 18, 2008 8:14

Post » Pt wrz 19, 2008 9:49

Mylek :oops: ja Cie strasznie przepraszam, ale ciagle mi sie sprawa fotki Prazynkowej przypomina w pracy, a skrzynke na onecie mam wyczyszczoną :oops:
W domu w outloku mam pewnie, ale wieczorem mam tez wzmozoną skleroze :oops: -sorki-chyba ,ze teraz przyslesz jeszcze raz mi-coooooo

W schronisku znów nowe dwa koty :crying:
3 miesieczna czarnuszka i piekna dorosła szylkrecia
:(
juz nie ma ani jednej wolnej klatki.
nowa czarnuszka musiała trafic do dwojki wczorajszych 3 miesieczniaków :(
dzis była oczywiscie zaszczepiona

Szylkredka tez.

W duzej klatce 7 kociaków-jeden kolejny znalazł dom.

Nie podoba mi sie gdzies połroczny czarnuszek, szczepiony 15ego-nie jadł dzis nic, osowiały :(

Nie wiem co robić z Krolewną-dłuzej nie moze zajmowac klatki-czeka ja ciach w przyszłym tygodniu-a ja cienko to widze :(

Jest jeden cudny podrostek biało-czarny-nie wklejałam fotki-dostał dzis imie Świrek-jest niemozliwie adh-dowym kotkiem-strasznie chce do człowieka-całym swoim ciałkiem atakuje kraty bez przerwy i wyciaga łapki.

Ten elegancikowaty-jeszcze bezimienny-okazało sie ,ze owszem ,je, ale tylko mieso-nie lubi puszek, natomiast gotowanymi serduszkami sie zajadał.

Z Kacperkowej uchem zdecydowanie lepiej-dzis jeszcze dostała leki.

Akacja i Kalinka-zaczeły cos tam jesc, widac troszke sie przełamują, ale sa chudziutkie i lekkie jak piorka :(
Szejk tez smutny strasznie.
Piekna Brzózka zaczeła niesmiało wychodzić.

Natomast pierwszy przy bramce teraz jest nasz senior Waldemar-cudny z niego kot=bardzo kocha ludzi-echhh gdzie ten domek dla seniorka

Mała1

Post » Pt wrz 19, 2008 10:40

Mylek-wpadłam na to,ze jest jeszcze kosz :P

Obrazek Obrazek

hihihihi, nie wiem po co dokarmiasz Prazynke- :D -to juz tłuscioch przepiekny :1luvu:

Mała1

Post » Pt wrz 19, 2008 14:35

jak prześliczna Bożenka :1luvu:
pogłaskała bym ją. Dawno jej nie widziałam. Przynajmniej fotę mam do oglądania :D

ja też dopiero w niedzielę dotrę do plazy. Figę mam zakatarzoną, ide z nią dziś do weta

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Pt wrz 19, 2008 20:36

mu juz dzis po akcjii :wink:
frekwencja była marniutka dzis-ale pierwsze koty za płoty.
Troche ulotek rozdanych, i kocich i psich :wink:

A mysmy sobie znów miło pogadały :wink:

Jutro powklejam fotki nowych kotów-nie mam dzis siły.

Jutro po południu planuje tez wyprzedaz w naszym Supermarkecie-podgladajacych zapraszamy serdecznie :D

Mała1

Post » Pt wrz 19, 2008 21:47

Bożenka-Prażynka :love: miło widzieć moją ulubienicę w dobrej formie :wink: ,piękna z Niej złośnica na tym zdjęciu.

Królewna- :ok:

Znowu nowe koty w schronie :cry: Sporo podrostków :( ,nie wiem dlaczego,ale o ich formę najbardziej się martwię.Oby czarny podrostek odzyskał chęć do życia,a Jego niejedzenie było przejściowe :?
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt wrz 19, 2008 21:59 bazarek

BAZAREK na Katowickie NIEKOCHANE

zapraszam w imieniu Futrzaków :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=81404&highlight=

madienka

Od: Sob sie 09, 2008 19:00

Post » Sob wrz 20, 2008 12:47

madienko-badzo,bardzo dziękujemy :1luvu:

a ja mam opisac dzisiejszy dzien :roll:
tyle emocjii, totalnie rozne w kilka godzin :roll:

na poczatku bardzo, bardzo smutno
czarny podrostek ,znaleziony na ulicy przez kogoś, ten o ktorym pisal jest osowialy-nie żyje :crying: :crying:

śpij spokojnie -bezimienny koteczku [i]

poza tym dzis znow trafiło do schroniska sześć kotów,szesc,
to jest nienormalne-jeszcze tak tloczno w klatkach nie było.
Mam ochotę sie pociąć :crying:
Przyszły trzy 3,miesięczne dzikawe kociaki-śliczne,jeden rudy,cudem zaszczepione-nie wiem czy jak minie stres beda bardziej proludzkie

trafiła koteczke około 5 miesieczna-burasia z przypalonymi wąsami-zaszczepiona

i dwa cudne czarne maluszki-niestety trafiły do schroniska juz po wyjsciu weta.

Na kociarni byłam krotko niestety-ale ogolnie bez zmian-tłoczno jak nie wiem :(
Kalinka i akacja troche jedza.
Waldemar błaga o dom.

cdn

Mała1

[poprzednia][następna]