Drapaki - rekomendacje, opinie, oceny

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 19, 2008 6:35

Nordstjerna pisze:
ania2126 pisze:Drapaki Armarkatu można kupić na Allegro. Cena wg mnie jest bardzo atrakcyjna. http://www.allegro.pl/item301596082_sup ... c6202.html
Nie mam pojęcia czym są spowodowane te niskie ceny. Ja skłonna byłabym zapłacić wiele więcej, bo naprawdę drapak super wygląda i jakość wykonania jest bez zarzutu. Na amerykańskiej stronie Armarkatu m.in. ten model jest na wyprzedaży i podana jest cena detaliczna 219$, a cena online 109$ (obniżona ze 119$). Miałam spore obawy, ponieważ zawsze uważam, że nie ma nic za darmo i szerokim łukiem omijam wszelkie przeceny. Zaryzykowałam jednak i warto było - defektu nie doszukałam się żadnego.

A ja się doszukałam. Po rozpakowaniu drapak ujawnił wadę fabryczną: kraj produkcji. Made in China. :?
No i mamy tajemnicę niskiej ceny.

:?
A ja chciałam właśnie kupić drapak od tego sprzedawcy :roll:
Dobrze, że doczytałam to.

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Czw cze 19, 2008 6:51

ja kupiłam taki drapak.....jest poprostu rewelacyjny...duży ,mocny ,stabilny ,śliczny...koty zachwycone ,czego wiecej trzeba...
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 19, 2008 7:06

dorcia44 pisze:ja kupiłam taki drapak.....jest poprostu rewelacyjny...duży ,mocny ,stabilny ,śliczny...koty zachwycone ,czego wiecej trzeba...

Teraz mam mętlik w głowie, ponieważ wcześniej ktoś pisał o tym drapaku http://www.armarkat.com/pix1/A6202.htm i raczej były to pochlebne słowa, sprzedawca na allegro też ma same pozytywy.
Wiem, ze to chińszczyzna, ale jak patrzę na ceny innych ( a szukam drapaka 160-180cm ), to głowa boli :roll:

Mereth

Post » Czw cze 19, 2008 17:11

Mereth pisze:
dorcia44 pisze:ja kupiłam taki drapak.....jest poprostu rewelacyjny...duży ,mocny ,stabilny ,śliczny...koty zachwycone ,czego wiecej trzeba...

Teraz mam mętlik w głowie, ponieważ wcześniej ktoś pisał o tym drapaku http://www.armarkat.com/pix1/A6202.htm i raczej były to pochlebne słowa, sprzedawca na allegro też ma same pozytywy.
Wiem, ze to chińszczyzna, ale jak patrzę na ceny innych ( a szukam drapaka 160-180cm ), to głowa boli :roll:

A gdzie był produkowany np. Twój telefon komórkowy?
Bo mój - w Chinach.
Niestety.

Jeśli z zasady nie omija się wszystkich przedmiotów produkowanych w Chinach - to dlaczego dla drapaka robić wyjątek?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw cze 19, 2008 17:29

ryśka pisze:
Mereth pisze:

A gdzie był produkowany np. Twój telefon komórkowy?
Bo mój - w Chinach.
Niestety.

Jeśli z zasady nie omija się wszystkich przedmiotów produkowanych w Chinach - to dlaczego dla drapaka robić wyjątek?

NIe chodzi mi akurat o kraj produkcji, ale o to, że w tym wątku pojawiły się głosy chwalące wyroby http://www.armarkat.com, ale kilka stron wcześniej jedna osoba bardzo krytycznie wypowiadała się o wykonaniu drapaka i rozchodzi się tutaj o kwestię jego wykonania. Ale dopóki nie kupie i nie przekonam się sama, to mozna gdybać.

Mereth

Post » Czw cze 19, 2008 18:46

Rozumiem.
Mnie osobiście ich jakość nie zawiodła póki co, choć oczywiście ostateczną ocenę będę mogła wydać po np. roku
Obrazek

ryśka

Post » Czw cze 19, 2008 18:50

ryśka pisze:Rozumiem.
Mnie osobiście ich jakość nie zawiodła póki co, choć oczywiście ostateczną ocenę będę mogła wydać po np. roku

Dokładnie, w końcu to nasze kociaste oceniają tak naprawdę jego jakość 8)
Drapak zalicytowany, jak paczka dojdzie, dam znać co do moich odczuć :wink:

Mereth

Post » Pt cze 20, 2008 8:31

Nie, Mereth, spokojnie z tą jakością.
Stosunek jakości drapaków Armarkat do ceny jest naprawdę bardzo korzystny. A to, że mam w głowie wizję drapaka idealnego, z super wykończeniem, który kiedyś zamówię, to całkiem insza inszość.
Ten kupiliśmy z pełną świadomością, że koty muszą coś mieć już - a ten drapak był najlepszą (i dostępną cenowo w danej chwili) opcją z gotowych dużych drapaków. I jak najbardziej mogę go polecić.

I jeszcze do tego trzeba dodać zastrzeżenie, że nasza opinia to zdanie kogoś, kto wiele rzeczy potrafi sam wykonać, ma do tego zaplecze i narzędzia i cierpi na ciężką chorobę perfekcjonizmu. Co w połączeniu z permanentnym brakiem czasu skutkuje frustracją - sami nie mamy czasu zrobić, a cudze wykonanie nas nie zadowala. Błędne koło.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Śro lip 23, 2008 19:35

Nordstjerna pisze:
I jeszcze do tego trzeba dodać zastrzeżenie, że nasza opinia to zdanie kogoś, kto wiele rzeczy potrafi sam wykonać, ma do tego zaplecze i narzędzia i cierpi na ciężką chorobę perfekcjonizmu. Co w połączeniu z permanentnym brakiem czasu skutkuje frustracją - sami nie mamy czasu zrobić, a cudze wykonanie nas nie zadowala. Błędne koło.

uśmiałam się :ryk:

A u nas hamaczek uległ zniszczeniu, ale nie przez koty, tylko przez znajomego trzylatka, który sie w nim próbował położyć ;)
Ale już naprawiłam.
Obrazek

ryśka

Post » Śro wrz 17, 2008 20:25

http://allegro.pl/item438124484_6501b_s ... a_5zl.html
Planuję zakup tego drapaczka. Dobry wybór? :)
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Paula:)

Od: Śro lip 30, 2008 9:43

Post » Śro wrz 17, 2008 20:29

Link mi sie w ogóle nie otwiera :(
Obrazek

ryśka

Post » Czw wrz 18, 2008 6:34

Paula:) pisze:http://allegro.pl/item438124484_6501b_super_drapak_nowy_167_cm_wysylka_5zl.html
Planuję zakup tego drapaczka. Dobry wybór? :)

Ja mam drapak ( tylko inny model ) zakupiony u tego Allegrowicza i jestem bardzo zadowolona. Koty bardzo lubią biegać z góry na dół, spać na nim, jest trochę chwiejny, ale w momencie gdy skacze po nim ponad 5 kilowy Zorek to się nie ma co dziwić, zresztą jeszcze nie spotkałam drapaka, który byłby idealnie wyważony, ale mimo wszystko biorąc po uwagę dobrą cenę i fajne wykonanie, ja polecam :wink:

Mereth

Post » Czw wrz 18, 2008 14:07

A jaki masz model? :)
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Paula:)

Od: Śro lip 30, 2008 9:43

Post » Pt wrz 19, 2008 6:36

Paula:) pisze:A jaki masz model? :)

Kupiłam ten drapak http://allegro.pl/item438137976_7701s_s ... 99_cm.html
koty uwielbiają spać na samej górze, taki duży, bo planowo na 2 koty, doszedł trzeci, który tak samo lata po drapaku :lol:
Ogólnie polecam, ceny są naprawdę atrakcyjne, a widzę, że nawet teraz jest taniej niż kilka miesięcy temu :D
Szukałam drapaków na Animalii i innych stronach, ale chciałam duży drapak, blisko 2 metry, mało gdzie było taniej niż poniżej 300stów.

Mereth

Post » Pt wrz 19, 2008 9:31

Wtrącę się w dyskusję :) Na Animalii jakiś czas temu pojawiły się drapaki modulowe Catrix. Zdjęcia są super byłam zachwycona tym patentem. Na szczęście na targach zoologicznych zobaczyłam to "cudo" na żywo. Moim zdaniem to się bardziej dla koszatniczek nadaje niż dla kota :twisted: Ten drapak był strasznie delikatny, niestabilny.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

[poprzednia][następna]