!! "Szczecin 1 kobieta - ponad 100 kotów POMOCY!"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 16, 2008 13:20

czy to chodzi o Nietoperka? Ta Pani ma juz jednego kota wiec pewnie bedzie chciala poczekac az maly wyzdrowieje .Mozna prosic o jakies zdjecia tych chlopcow do adopcji? Jutro zaciagnelabym kobiete do komputera w szkole zeby sobie zobaczyla i ewentualnie podjela decyzje .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto wrz 16, 2008 14:21

jakie miłe wieści :ok: żeby chciała i hoop do góry
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto wrz 16, 2008 15:47

wracamy na pierwszą
Obrazek--

nifredil

Post » Wto wrz 16, 2008 16:01

Witaj Kya. Mi chodzi o te kociaki co pisze Agiss. One nie są chore. Już są prawie zdrowe na maksa. Przecież pisałam Ci wcześniej o które chodzi. One już są spore. Nietoperek vel Ziutka, to nowe imię może jeszcze poczekać w kolejce. 7 tygodni ma ten złapany wczoraj. Pozdrawiam. Mogę zrobić zdjęcia ale nie wiem kiedy Agiss może je odebrać. Ja nie umiem zamieszczać. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto wrz 16, 2008 18:10

hopsa
Obrazek--

nifredil

Post » Wto wrz 16, 2008 18:17

mogę podjechać po zdjęcia jutro o 6 rano :twisted:

ewentualnie wieczorem ;)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto wrz 16, 2008 18:35

Witam Agiss. Rano będą czekać te i inne. Dziś zrobię opisy. Pozdrawiam :lol:

iza71koty

Post » Wto wrz 16, 2008 18:50

boszzzz....czy pani kiedyś śpi pani Izo???

agiis-s

Post » Wto wrz 16, 2008 19:57

odbiorę zdjecia rano i wstawię jutro po pracy :)

agiis-s

Post » Wto wrz 16, 2008 20:23

witam,agiss troche przesadzasz z tym "stara"kazdemu sie zdaza nie dopatrzec,tak jak mi na przyklad w ubieglym tygodniu :oops: i to nawet ze dwa razy :oops: :oops:
no ale teraz jakos to przynajmniej wyglada,zielony,moj ulubiony :wink: pozdrawiam

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto wrz 16, 2008 20:26

p.Izo przelew na Okruszka zrobiony,takze prosze wymiziac moje dwa 'nunusie' ode mnie i przekazac ze caly czas jestem i mysle o nich...
a z tym liskiem tez smutna historia... :(

wiora

Post » Wto wrz 16, 2008 20:55

Witam Serdecznie Wszystkich! Chciałam na początku powiedzieć Wam, że te dziki mnie chyba wykończą. Mam ich już centralnie dosyć. Dziś nie zdążyłam podjechać w miejsce karmienia Biedroneczki, jej siostry, Szarusia i Tygryska, a przez środek drogi tuż przede mną przemaszerowały trzy sztuki, mama i dwa małe. Poszły sobie w zarośla. Poszłam nałożyć tej grupce wspomnianych kociaków i poczekałam chwilę aby zaczęly spokojnie jeść. Nie mogłam jednak stać tam długo, bo musiałam pędzić do Rekinka, który stał i bardzo się niecierpliwił. Rekinek je osobno, bo się boi innych kotów. Nie zdążyłam mu spokojnie nałożyć a tu leci kolejna banda, w składzie ;Bazyli, Gosia i na dokładkę dwóch bliżniaków. Dałam wszystkim, jadę szybko do następnych i następnych. Potem wracam po kilku minutach no i oczywiście znów to samo!Miseczki Biedroneczki i kolejnych kociaków w tej grupie, zasypane dosłownie ziemią. Normalnie szlag człowieka może trafić! A nad tymi zasypanymi miseczkami siedzą kociaki i patrzą. No ja już nie wyrabiam . Nie wiem co robić. Mam takie cztery grupy, gdzie musiałabym przy każdej spędzić po godzinie, żeby kociaki się najadły do syta. To dwie doby chyba byłoby za mało na wszystko. Tym bardziej, że kiedy normalnie nie ma tych dzików, zostawiam więcej jedzenia, bo kociaki jak zjedzą to często przychodzą żeby sobie dojeść. Ja nie wiem kiedy te dziki w końcu sobie pójdą! To straszne. W dodatku nie wiadomo skąd ciągle wyrastają spod ziemi jakieś maluchy, które chyba spadają mi z kosmosu. Mam praktycznie wszystko wysterylizowane. Zostały pojedyńcze nowe nabytki, ale żadna nie jest kotna i jak będę miała z kimś załatwioną pomoc w sterylkach, to załatwię te kilka sztuk szybko. Tu bardzo liczę na NOT, ale narazie i tak czasu na wszystko brakuje, a nie dostałam od Niej jeszcze odpowiedzi. W każdym razie maluchy nie zwalają się co prawda całymi stadami, ale czasem ręce opadają na to wszystko.. Od trzech dni przy Niuni i Misiu pojawił się dziki szary maluch, bardzo wybiedzony. Nie mam pojęcia skąd się wziął, pewnie przywędrował tu kierowany głodem. Szybko zrozumiał co tu dają i o której trzeba być, żeby nie mieć pustego brzuszka. No i czeka punktualnie z innymi. Czarny kociak dostał dziś leki i kropelki trzy razy. Myślę że będzie dobrze. Jest już dużo bardziej spokojny. Pozdrawiam Was Kochani i cóż mogę dodać, ciężko mi z tym wszystkim. :catmilk:
Ostatnio edytowano Wto wrz 16, 2008 21:31 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Wto wrz 16, 2008 21:10

Witam Serdecznie Wioro!No w końcu na Ciebie trafiłam. Niewiem co ta Agiss wypisuje o Sobie, przecież ona jest SUPER, SUPER STAR!!! No sama powiedz, czy nie mam racji? Bardzo Ci dziękuję za pieniążki. Są Nam teraz okrutnie potrzebne! Wymiziam oczywiście kociaczki. Jednego już dziś wymiziałam bo miał potwornego kleszcza. Był olbrzymi. Tak się opił krwią biednego Okruszka, że urósł jak balon. Ale zrobiliśmy operację i potwora już nie ma na Okruszku. Był bardzo grzeczny, więc go wygłaskałam. Dodatkowo został dziś odrobaczony po raz drugi. Jutro Agiss odbierze rano zdjęcia, gdzie jest sesja zdjęciowa Filipka. Specjalnie dla Ciebie. A więc Filipek przy jedzonku, Filipek wychodzący z budki Ramony, gdzie ostatnio często śpi. On wogóle bardzo zadomowił się na moim podwórku, odkąd przepadł kilka dni temu podwórkowy Maciuś. Pozdrawiam Cię Serdecznie i Bardzo Dziękuję że jesteś z Nami ! :lol:

iza71koty

Post » Wto wrz 16, 2008 21:29

no ta agiss to naprawde taka super ,super,
dziekuje za informacje o Filipciu,dobrze ze znalazl sobie kompanke,we dwoch zawsze razniej :cat3:

a z tymi dzikami to moze pani Izo jakis gwizdek albo trabka,moze uciekna od chalasu?moze warto sprobowac?trzymam kciuki i pani uwaza na te cholery, :wink: w sensie dziki pozdrawiam

wiora

Post » Wto wrz 16, 2008 21:38

Wioro! To nic nie da! Tu byli myśliwi ze związku łowieckiego. Narobili takiego rabanu jak strzelali, że głowa mała. Wypłoszyli je tylko na dwa dni. Ja nie mogę niczym trąbić bo przestraszę te biedne koty. Nie ma wyjścia, trzeba czekać aż same odejdą. Pozdrawiam! :roll:

iza71koty

[poprzednia][następna]