MASAKRYCZNA AGRESJA U KOTA:( Pomocy...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 10, 2008 11:26

Tiaaa, u mnie jeszcze w grę wchodzi mąż, który nie bardzo akceptuje zachowanie koci i babcia, która ciągle mówi o uśpieniu bo ma jej już dość:( Chyba wywiozę kocię do mamy i będę działała. Nie wiecie (to pytanie do Forumowiczek z Trójmiasta) czy doktor Debis podjąby się operacji usunięcia kłó (oczywiście w ostateczności)?

czarna011

Od: Pon wrz 08, 2008 17:04

Post » Śro wrz 10, 2008 13:50

to już jego trzeba spytać. przede wszystkim należy kota przebadać i na podstawie wyników dalej decydować.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro wrz 10, 2008 20:04

czarna011 pisze:Tiaaa, u mnie jeszcze w grę wchodzi mąż, który nie bardzo akceptuje zachowanie koci i babcia, która ciągle mówi o uśpieniu bo ma jej już dość:( Chyba wywiozę kocię do mamy i będę działała. Nie wiecie (to pytanie do Forumowiczek z Trójmiasta) czy doktor Debis podjąby się operacji usunięcia kłó (oczywiście w ostateczności)?

Usunięcie kłów nie pomoże jeżeli to jest przeziębiony pęcherz...

Zrób badania po prostu...
Podstawowe krwi..
Pięć minut na pobranie, a jeżeli przychodnia ma na miejscu aparat ,
to i od razu będą wyniki...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon wrz 15, 2008 14:55

co słychać u kici - miała badania? jest zdrowa?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro gru 16, 2009 18:51 Re: MASAKRYCZNA AGRESJA U KOTA:( Pomocy...

U koci wszystko wróciło do normy:) Faktycznie okazało się, że ma guza w pęcherzu i potrzebna była operacja. Agresja powoli zanika, jednak nadal sierściuch ma swoje zdanie i nie jest typem "aniołka":). Ale przestała sie rzucać na ludzi i wtapiać im kły w łydki:) Obecnie niestety boryka sie z problemem zapalenia mieszków włosowych na mordce. Czy spotakłyście się może z taka przypadłościa u kotów?
PS
Niestety z powodu masakrycznej sklerozy musiałam zmienić nick:) Nie mogłam sobie przypomnieć starego, a oczywiście nie zapisałam sobie tego nigdzie:)
Pozdrawiam światecznie :lol:
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Śro gru 16, 2009 19:03 Re: MASAKRYCZNA AGRESJA U KOTA:( Pomocy...

A czy to zapalenie mieszków nie jest też nazywane kocim trądzikiem?Faktycznie dość często pojawia się w okolicach brody. Mogę polecić povidone iodyne- w aptece bez recepty.Dobrze odkaża i zabija wszelkie bakterie. Ładnie się po tym wszystko goi.Stosowane jest też przy grzybku.

aga23

Od: Wto sie 02, 2005 23:41

Post » Śro gru 16, 2009 19:57 Re: MASAKRYCZNA AGRESJA U KOTA:( Pomocy...

gaota napisala :Ja mogę polecić dr Dembele. Czytałam o nim i dobre i niepochlebne opinie, ale mojemu kocurowi pomógł wyleczyć się z zapalenia mieszków włosowych, które zlokalizowało się na brodzie. Zalecił odstawienie preparatów zaleconych przez poprzednich wetów i jednorazowe nasmarowanie capivitem A+E. Po dwóch tyg. prawie nie ma śladu.

Saraa

Od: Śro kwi 13, 2005 15:46

Post » Śro maja 05, 2010 22:37 Re: MASAKRYCZNA AGRESJA U KOTA:( Pomocy...

Witam,
z zapaleniem mieszków juz sobie poradzilyśmy przy wybitnej pomocy pana doktora Debisa:) Dostalam roztwór do rozpuszczenia w wodzie i przemywania pyszczka. Nie pamiętam nazwy, ale mialo to kolor malinowy:) Jak na razie kocica ma piękny pyszczek i trądzik nie wraca:) Może juz dojrzala, w końcu 24 kwietnia skończyla 7 lat:)
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

[poprzednia]