Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kazia pisze:Zapytaj weta czy Alusal i Sufakraft jednoczesnie mozna podawac. Mnie sie zdaje ze one dzialaja mniej wiecej w taki sam sposob.
maglebo pisze:Az odsapnęłam. Polecam do jedzenia słoiczki gerberka - takie najmniejsze z samym mielonym miesem. mój Pini wcina indyka. Ma takie dni, że nie chce nic jeśc odwraca głowe z niechęcią, ale do gerberka daje sie przekonac. Może Marchewka tez wciagnie. Trzymamy za Was kciuki
AlkaM pisze:Wiekszosc kotow z wrzodami zoladka zaczyna jesc i pic bardzo szybko po podaniu sufkaratu. Nie rozumiem jak wet tego leku mogl nie przypisac. To podstwa w leczeniu kota z krawawieniem do ukladu pokarmowego. Nurtuje mnie to . Jak on mogl taki podstwawowy lek pominac
galla pisze:Aga, a żelazo oznaczyli?
Bo to niskie MCV raczej na niedobór żelaza może wskazywać, a nie witaminy B12. Ale nie wiem, jak to się przy niewydolności nerek zachowuje.
A osłonowo na wątrobę coś jest podawane?
Kurcze, miałam nadzieję na dobre wiadomości
galla pisze:Szkoda, że tego żelaza nie sprawdzili.
No ale trudno.
Ważne, że Marchewa jakoś daje radę.
A Ty łykaj te śmierdzące tabletki. Niech Cię troszeńkę wyciszą.
aga9955 pisze:Ja bardzo lubie weta ktory ja prowadzi ale musze Wam powiedziec ze on ja spisał na straty...powiedział mi tylko ze ona i tak sie załamie przy takiej kreatyninie....ze mozemy działac na wielu frontach i leczyc sprawy ktroey nam wychodza w wyniku braku funkcji nerek ale samych nerek nie naprawimy.....
aga9955 pisze:Alka zwiekszyłam dawke dzis rano bo ona i tak połowe wypluwa walczac ze mna...jest ciezko jej podawac cokolwiek do pysia bo to gryzacy i walczacy kot:( nadzerek w jamie ustnej nie ma.... Jak podaje sucralfat to prze pół godziny po podaniu nic dostaje do jedzenia i zabieram miche z woda. Dopiero po pół godzinie daje jesc i pic.
Dziekuje Alka:) ja cały czas mam nadzieje.......no w kazdym razie wlaczymy:)AlkaM pisze:aga9955 pisze:Ja bardzo lubie weta ktory ja prowadzi ale musze Wam powiedziec ze on ja spisał na straty...powiedział mi tylko ze ona i tak sie załamie przy takiej kreatyninie....ze mozemy działac na wielu frontach i leczyc sprawy ktroey nam wychodza w wyniku braku funkcji nerek ale samych nerek nie naprawimy.....
To ten wet jest glupi i ma wszy !!
Moj Rudy ma kreatynine prawie 5 z powodu infekcji. Sadze, teraz odkad bierze antybiok mu spadla bo je jak smok i rozrabia.
Ale kiedy dostalam wynik tydzien temu to o malo nie padlam z przerazenia. Napislam na amerykanskim forum z prosba o porade. I odezwalo sie do mnie wiele osob, ktorych koty mialy 9 a nawet jeden 13 kreatynine i wyszly z tego kryzysu. Nie ma gwarancji, ze kazdy kot wyjdzie, ale nie mozna kota spisywac na straty przy kreatynine 7. Mocznik ma wysoki z powodu krwawienia i traz pownnien jej spasc.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości