Karma dla alergicznych kotów na Paluchu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2007 20:32 Karma dla alergicznych kotów na Paluchu

Witam,
Jestem moderatorem i użytkowniczką na www.fretki.org.pl (zapraszamy serdecznie) Ponieważ będąc w sobotę w schronisku na Paluchu w Warszawie w sprawie fretek, zostałam poproszona o pomoc w zdobyciu dla schroniska karmy dla kotów alergików, piszę do Was. Mają tam problemy ze zdobyciem tej karmy dla kotów. I tu zwracam sie do Was z prośbą, czy mógłby ktoś z Was zorganizować jakąś akcję zbiórki tej karmy dla schroniska? Albo w jakis inny sposób pomóc w zdobyciu karmy? Lub może znajdzie sie chętny do darowizny w postaci tej karmy na rzecz schroniska. Ja od razu uprzedzam, że niezbyt znam się na takich karmach, wiec też poprosiłabym o jakieś wskazówki, sama z miłą checią zakupie troche poleconej przez Was karmy i wspomogę schronisko.
Z fretkowym pozdrowieniem
alegla

Jeśli umieściłam posta nie tu, gdzie takie posty powinny się znaleźć, to poproszę moderatorów o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu.

alegla

Od: Wto kwi 26, 2005 20:32

Post » Pon lip 16, 2007 21:48

karmy dla alergikow - najlepiej z krolikiem i jagniecinoa. w kazdym zoo dostepne . co do zbiorki trudno mi sie wypowiadac. schronisko jest w gestii miasta i ma wiekszy budzet niz my wszyscy razem..

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Pon lip 16, 2007 21:51

najlepszy jest chyba Trovet - z jagniecina jedna wersja a druga nie pamietam...

nie wspomoge finansowo o nie mam jak :(
poza tym akurat inne schroniska/azyle systematycznie wspomagam :wink:

a Schronisko na Paluch to sporo pieniedzy dostaje od miasta :wink: w porownaniu z innymi :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto lip 17, 2007 7:30

Wiadomo, że Paluch jest na utrzymaniu miasta, ale to wcale nie oznacza, że nie brak im pieniędzy na specjalistyczne karmy. Tak czy inaczej, jej tam nie mają.

Tu nie chodzi o pomoc finansową, jak by ktoś chciał przekazać po małej paczce tekiej karmy to juz byłoby ok. Ale rozumiem, nie tylko Paluch jest w potrzebie, są schroniska, gdzie sytuacja jest o wiele gorsza.

Co do tych karm, które proponujecie...czy możecie podać mi jakieś konkretne produkty, konkretne firmy? Byłabym bardzo wdzieczna.
Pozdrawiam Was fretkowo
alegla

alegla

Post » Pon lip 23, 2007 12:42

trovet rrd - z krolikiem i trovet lrd z jagniecina. poza tym kattovit dla alergikow. pozostale dostepne w lecznicach weterynaryjnych. wszystkie karmy sa stosunkowo drogie , dlatego pomoc w zakupie 3 kg. to wydatek rzedu 80 zl. moze dlatego nikt sie nie zdeklarowal ?

boni

Post » Pon lip 23, 2007 13:26

RC Hypoallergic tylko to jest drogie płacę 76zł za 2,5kg.
Jeszcze Hills też produkuje Z/D i D/D chyba.
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon lip 23, 2007 13:29

Jest jeszcze hill's d/d, za worek 1,5 kg (jeśli dobrze pamiętam :roll: )płaciłam około 60 - 70 pln. Puszki hill'sa (małe - 200 g) są po około 5 pln.

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Pon lip 23, 2007 22:32

Dzięki za odpowiedzi, ale już zakupiliśmy od naszego forum karmę. Wyszło tego 6 kilo RRD. W niedzielę zawieziona została do schroniska. W tym momencie są tam dwa koty alergicy. Jeden to rudzielec pers, wyglada jak siedem nieszczęść, ma spore wyłysienie i strupki na całym ciele ale jest taki przytulaśny i mruczacy ze hoho. Ktoś kiedyś będzie miał z niego niezłą pociechę. Na razie na jakiś czas starczy tej karmy. A potem sie zobaczy co można będzie jeszcze pomóc. Pozdrawiam serdecznie.

alegla

Post » Pon lip 23, 2007 22:38

podziekuj tez od nas. za hojnosc i chec dostrzerzenia problemu. ja osobiscie jestem pod wrazeniem.

boni

Post » Śro wrz 10, 2008 9:49

Witam Was powtórnie. W pierwszej kolejności chciałam powiedzieć, że po tej mojej prośbie tu u Was, jeszcze raz zorganizowałam zbiórkę karmy dla alergików na forum fretkowym. Tu jest link do naszej akcji, opisujacy poprzednie zbiórki: http://www.fretki.org.pl/forum_new/view ... f=24&t=867 , może ktoś z Was będzie zainteresowany tą akcją, dziś odświeżyłam u nas temat. Pozdrawiam Was serdecznie :)

edit: chyba trzeba być zarejestrowanym na forum u nas, żeby wejść w ten link do tematu który podałam, postaram sie przenieść go w miejsce, gdzie nie trzeba być zarejestrowanym aby go przeczytać, za zamieszanie przepraszam

edit 2: juz powinno być wszystko ok, link będzie widoczny dla niezarejestrowanych użytkowników

alegla