[wystawa] Wrocław 6-7 września + special shows

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto wrz 09, 2008 15:52

tree pisze:katalog w którym w nagłówku na każdej parzystej stronie jest : XVII-XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych, Wrocław 2008 natomiast na nieparzystej: I i II Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych w Rybniku ... ehh ... już mi się nie chce więcej pisać ...

:lol: Wystawcy zostali powitani na XVII i XVIII MWKR w Opolu (Katalog)

błedy drukarskie :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto wrz 09, 2008 15:59

Natomiast I i IV kat czasami przydaloby sie przetrzepanie, a nie koty czesto szczegolnie w IV maja z automatu NOM BIS i potem BIS i BOB !!! :cry:

czyżby to było wcześniejsze sugerowanie ?? :lol: ,że postąpiono w ten sposób z miotami kat.I

nie byłam wystawcą ,byłam towarzysko i rodzinnie :)

danunka

Post » Wto wrz 09, 2008 16:04

danunka pisze:
tree pisze:katalog w którym w nagłówku na każdej parzystej stronie jest : XVII-XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych, Wrocław 2008 natomiast na nieparzystej: I i II Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych w Rybniku ... ehh ... już mi się nie chce więcej pisać ...

:lol: Wystawcy zostali powitani na XVII i XVIII MWKR w Opolu (Katalog)

błedy drukarskie :D

:lol: to może powinnismy zapytać o certyfikaty z pozostałych miast skoro to było 3w1 ;)
[Obrazek

kiri

Od: Nie paź 14, 2007 15:28

Post » Wto wrz 09, 2008 16:32

Enya pisze:
kiri pisze:ach.. to jak wszyscy tu tak dziękują to ja tez dziekuję za zdjecia mojego Rudelka i Hani ;););) haha :smiech3:

Gratulacja dla Rudelka za NOM.

Tylko biedny zwariował w BIS-ie i nie pozwolił się ocenić :roll:
Zastanawia mnie kilka rzeczy
- na wystawie był bardzo agresywny Spinks który moim zdaniem nie powinien być wystawiany za te numery które odstawia (na którejś wystawie pogryzł sędziego!) w Wrocławiu wpadł w szał przy stoliku (zgroza :strach:) czy takiego kota można nie przyjmować na wystawy?
- numer 182 (on-line) na niedziele ma wpisaną literkę "G" co to oznacza?
- i numer 381 (od kiedy to koty domowe otrzymują BIV-y na wystawach? 8O pierwszy raz słyszę)

AF piękne fotki, czysty profesjonalizm! Gratuluję wszystkim zwycięzcom i organizatorom za ich trud i wysiłek włożony w tą wystawę! Z niecierpliwością czekam na kolejne :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto wrz 09, 2008 16:38

AF piękne fotki :)
I ja dziękuję za urocze foteczki mojego rudego Angelka :D
Mamy kocięta :-))
Obrazek

Rudas*

Od: Pon wrz 17, 2007 17:00

Post » Wto wrz 09, 2008 17:06

POPIERAM PRZEDMÓWCZYNIE
:piwa:
nie bardzo rozumiem na wrocławska wystawę było zgłoszonych 7 (siedem) miotów :
4 PER
2 PER/EXO
1 EXO
dwóch sędziów oceniało mioty :
1 sędzia miał tylko miot EXO
2 sędzia miał sześc miotów : 2 PER/EXO i 4 PER
czy to byłoby złamanie przepisów (jakich) żeby podzielić te mioty na dwóch sędziów ????
Przeglądałam tegoroczne wyniki wystaw.Fakt ,że miotów było jak na lekarstwo,lub nie było wcale .Tylko w jednym przypadku jeden sędzia oceniał 3 mioty : dwa perskie i jeden persko/egzotyczny.

Idąc takim rozumowaniem można było kat.I podzielic na dwóch sędziów

12 egzotyków do jednego sędziego a pozostałych 31 persów do drugiego sędziego . I dołożyc cos po troszkę z innej kategorii , by nie złamać przepisów

a nie było złamaniem przepisów Warunków Wystawy -patrz pkt.2 Waszego katalogu ( zacytuję jakby ktos nie miał ,bo nie kupił sobie: "Wszystkie koty znajdujące się na terenie wystawy muszą być zgłoszone i zapisane w katalogu....." ,
kiedy już po ocenach wszystkich miotów "zjawił" sie na klatkach kawałek papieru jako dodatek nr 2 (dodatek do dodatku ) z wydrukowanym miotem "L" kotów perskich ???

A POZA TYM POLSKI SĘDZIA DAŁ TAKI POPIS :conf: :regulamin:

ZERO PROFESJONALIZMU I MĄDROŚCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OT PO PROSTU ODWALENIE FUCHY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pixi

Od: Pt sty 13, 2006 0:28

Post » Wto wrz 09, 2008 20:56

Cameo pisze:
Enya pisze:
kiri pisze:ach.. to jak wszyscy tu tak dziękują to ja tez dziekuję za zdjecia mojego Rudelka i Hani ;););) haha :smiech3:

Gratulacja dla Rudelka za NOM.

Tylko biedny zwariował w BIS-ie i nie pozwolił się ocenić :roll:
Zastanawia mnie kilka rzeczy
- na wystawie był bardzo agresywny Spinks który moim zdaniem nie powinien być wystawiany za te numery które odstawia (na którejś wystawie pogryzł sędziego!) w Wrocławiu wpadł w szał przy stoliku (zgroza :strach:) czy takiego kota można nie przyjmować na wystawy?
- numer 182 (on-line) na niedziele ma wpisaną literkę "G" co to oznacza?
- i numer 381 (od kiedy to koty domowe otrzymują BIV-y na wystawach? 8O pierwszy raz słyszę)

AF piękne fotki, czysty profesjonalizm! Gratuluję wszystkim zwycięzcom i organizatorom za ich trud i wysiłek włożony w tą wystawę! Z niecierpliwością czekam na kolejne :ok:

Cameo, zanim zakwestionujesz ocenę sędziowską, poczytaj może regulamin FIFe:

4.9 Best in Variety (Najlepszy kot w odmianie) = 95 punktów
a. W porównaniu do wyrónienia Best in Variety uczestnicza wszystkie koty danej odmiany
niezalenie od ich wieku lub płci, pod warunkiem, e w wystawie uczestnicza przynajmniej 3
koty danej odmiany.
b. Jesli w wystawie uczestniczy wieksza liczba kotów danej odmiany sedzia moe przyznac
maksymalnie 3 róne wyrónienia BIV (kocieta w wieku 3-6, młodziki w wieku 6-10 i koty
dorosłe) przy zachowaniu powyszej zasady. Patrz załaczone przykłady.
c. Kastraty sa porównywane oddzielnie miedzy soba z wyjatkiem kotów, które nie skonczyły
jeszcze 10 miesiecy ycia.

Na wystawie we Wrocławiu oceniane były 4 koty domowe i sędzina miała pełne prawo, zgodnie z regulaminem, przyznać tytuł BIV.
Ogromnie się cieszę, że wyrózniła mojego Imbirka :P

DoBo

Od: Sob paź 06, 2007 17:36

Post » Wto wrz 09, 2008 21:32

DoBo pisze: regulamin FIFe:

gratuluję BIV-a :D

ja też jestem w trakcie czytania Regulaminu Wystawowego FIFe ( znajdującego się na stronie FPL ) :wink:
czytam go wielokrotnie i dalej dojść nie mogę dlaczego klub wrocławski podzielil mioty Kat.I do dwóch sędziów. :? 1 miot kotów EXO do jednego sędziego a 6 pozostałych perskich i persko/egzotycznych do drugiego sędziego skoro wszystkie należą do jednej Kategorii Pierwszej . Czy był jakiś w tym cel ???? nie można było tego inaczej podzielic ?
Czy mioty pozostałych kategorii II, III i IV gdzie jest po kilka ras też są dzielone na kilku sędziów ???? zapewne tak,jeżeli jest duża ilośc miotów :D
Jako Klasa wystawowa Miot wg Regulaminu nie istnieje :D
Regulamin daje prawo Klubowi organizujacemu wystawę ustanowić dodatkowe klasy zgodnie z lokalnymi zwyczajami. Ale nie daje chyba prawa w ten sposób postępować z wystawcami.

danunka

Post » Wto wrz 09, 2008 21:49

Obrazek
www.adriancichy.pl

...ja może nie w temacie, ale właśnie udało mi się upchać ostatnią część (cz III) fotek z tej wystawy. Dziękuję za miłe słowa i cieszę się że fotki się Wam podobają. To ostatnie zdjęcia z Wrocławia, do zobaczenia w Warszawie.
Obrazek

AF

Od: Nie lip 20, 2008 17:41

Post » Wto wrz 09, 2008 22:23

POPIERAM !!!!!!!!!!!
Czy był jakiś w tym cel ???? nie można było tego inaczej podzielic ?
Czy mioty pozostałych kategorii II, III i IV gdzie jest po kilka ras też są dzielone na kilku sędziów ???? zapewne tak,jeżeli jest duża ilośc miotów
Jako Klasa wystawowa Miot wg Regulaminu nie istnieje
Regulamin daje prawo Klubowi organizujacemu wystawę ustanowić dodatkowe klasy zgodnie z lokalnymi zwyczajami. Ale nie daje chyba prawa w ten sposób postępować z wystawcami.
?????????????

pixi

Od: Pt sty 13, 2006 0:28

Post » Wto wrz 09, 2008 22:58

Galeria super!!!
Pozwoliłam sobie zatrzymać też mojego rudziacha :):):)
Ładnie fotografujesz koty - szczególnie te rude :):):)

Gona

Od: Śro maja 21, 2008 10:49

Post » Śro wrz 10, 2008 7:22

AF pisze:Obrazek
www.adriancichy.pl

...ja może nie w temacie, ale właśnie udało mi się upchać ostatnią część (cz III) fotek z tej wystawy. Dziękuję za miłe słowa i cieszę się że fotki się Wam podobają. To ostatnie zdjęcia z Wrocławia, do zobaczenia w Warszawie.

Piękne zdjęcia jak zwykle i nareszcie dużo Rudelka.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Śro wrz 10, 2008 7:54

AF,jestem twoja fanka :D :D :D :D cuda....................
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Śro wrz 10, 2008 8:40

sylwiah2 pisze:AF,jestem twoja fanka :D :D :D :D cuda....................

a ja głupi chciałem zostać gwiazdą rocka ;)
Obrazek

AF

Od: Nie lip 20, 2008 17:41

Post » Śro wrz 10, 2008 8:41

dobre :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

[poprzednia][następna]