Emiś pisze:aamms pisze:13. Czarna kotka, X3 – Tymczas u Emiś, Sosnowiec
03.09 sterylka + ściaganie kamienia, miały również mocznik i kreatynina- wszystko w porządku.

kotka miała usuwany kamień? niemożliwe... jeden ząb na oględzinach u weta przy poruszeniu wypadł, i ma złamany kieł, został korzeń, który trzeba usunąć chirurgicznie... no i kamień na zębach jest.
Jaki antybiotyk kotka dostała? Bo powinna dostać teraz metronidazol, ale nie wiem, czy nie jest pod działaniem jakiegoś długofalowego antybiotyku. Czyli biochemii mam nie badać? Tylko testy na Felv i Fip? Jak mam umówić się z zapłatą w lecznicy za te badania? Nie jestem w stanie ich sfinansować. Za naprawę pyszczka wetki zgodziły się zapłacić same z puszeczki na bezdomne zwierzęta, więc te koszty odpadną.
EDIT: czy kotka dostała coś na odrobaczenie?
Myślę, że genralnie zaszła jakaś pomyłka - ja zabierając moją kotkę ( szylkret w pierwszych opisach numer 5 ) - dostałam kartę od lekarza. Kotkę odbierałam 4.09 teoretycznie więc ( według karty od weta ) powinna być dzień po sterylce. Moja wetka w dniu badania 4.09 stwierdziła, że ranka posterylizacyjna ma 7 -10 dni.
Moja więc musiała być sterylizowana wczesniej ( być moze 28? ). NIe ma usuniętego kamienia.
Tak czy siak na tej karcie jest napisane, ze kotki numer 3, 5 i jedna niezewidencjonowana - dostały:
metacam, bioketan ( bioketom) oraz coś co rozszyfrowuję jako: sedonin???, stolapen ??? kojarzy ktoś jakieś takie leki? Mo i teoretycznie wyczyszczono im uszy preparatem otifree.
Mój kot z całą pewnością uszu czyszczonych nie miał. Także ten opis wet nie jest od mojego kota, Albo mój kot nie jest kotem numer 5:-)
Moze to właśnie Edzina o kotkę u Ciebie chodzi??
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"