Maurycy i Estian - już małe słoneczko u nas:))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon wrz 08, 2008 6:47

Obrazek :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon wrz 08, 2008 21:07

Wielki dzień zbliża się. Wszyscy czekamy.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon wrz 08, 2008 21:07

Dobranoc :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon wrz 08, 2008 22:14

Hannah12 pisze:Wielki dzień zbliża się. Wszyscy czekamy.

Witaj Hanah12 Miło mi :D
Jeszcze 19, to naprawdę już nie tak dużo (tak sobie mówię :D )

Witaj Kalair
Witaj Sihaja i dobranoc :D

Sihaja pisze:Hej :) Jak idzie czekanie? :)

Wiecie, coraz bardziej realnie to się staje. No było realne, ale tak jakoś - nie umiem tego dobrze nazwać - w każdym razie dociera do mnie coraz mocniej, że naprawdę już, już niedługo wycałuję wreszcie tą wyczekiwaną, oglądaną, wymarzoną mordeczkę :) Dziś do mnie dotarło w jakiś taki mocny sposób. Niesamowicie przyjemne uczucie :D

No i wzięliśmy się jednak za odrestaurowanie drapaka. Ufff jeszcze nie koniec, ale już go powoli widać. Nie tylko odrestaurowanie, ale i jego zmianę, ulepszenie - naszym zdaniem :D Doszła budka, drabinka do budki (z której chyba żaden kot korzystał chyba nie będzie, ale TZ miał taką wizję, trochę palików i większe półki planujemy u góry. No wychodzi koci segmencik - bo materiały m.in. też ze starych segmentów i tego co jeszcze w piwnicy znaleźliśmy. A zaczęło się od tego, że sklep z materiałami przenieśli na ulicę po której przypadkiem szłam :D No palec Boży nic innego :D I mieli "kota" w takie zwierzęce wzorki. A, że nasz stary już taki nie za bardzo, a chciałoby się coś na powitanie nowego członka rodziny jednak przygotować to tak to się zaczęło. Musimy tylko dokupić sznurek sizalowy na allegro chyba - bo gdzie? Ten co miałam skończył się. Poza tym miałam cienki, a chcę dokupić linkę 0,8mm. Tak, że słupki jeszcze są nie do końca takie jakie mają być. Na razie stoi pół drapaka :D
No i trzeba było zmienić mu miejsce, bo stare za małe. I trochę jest kłopotu, bo akwarium musi opuścić swoje dotychczasowe, tylko brak pomysłu gdzie je umieścić. Zupełnie nie mamy gdzie. Tak, że mamy trochę zamieszania. Ale jak to przyjemnie robić coś dla ogonków :D
Oczywiście pokażę na zdjęciu co nam wyszło. Maurycy średnio zainteresowany. Czeka na wyższą kondygnację :D (mam nadzieję) Jest trochę zmartwiony (ja z tego powodu też) bo po starym wchodził sobie na segment, a teraz nie może. Trzeba będzie nad tym pomyśleć i jakieś schody z niewidocznego boku? :D
Drapak jest w każdym razie solidny i może sobie po nim skakać i 15 kilowy kot :wink:

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto wrz 09, 2008 6:39

Obrazek :wink:
A czas leci! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto wrz 09, 2008 10:31

Cześć :D
Dziś dokończymy drapak i zdjęcia wstawię.

Nelly

Post » Wto wrz 09, 2008 10:37

Podziwiam Was, ja bym sama drapaka nie zrobiła!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto wrz 09, 2008 10:46

ewaw pisze:Podziwiam Was, ja bym sama drapaka nie zrobiła!

No ja sama też nie, abslutnie. To TZ jest złota rączka, zesztą we wszystkim (muszę go pochwalić :D )

Nelly

Post » Wto wrz 09, 2008 10:56

Nelly pisze:
ewaw pisze:Podziwiam Was, ja bym sama drapaka nie zrobiła!

No ja sama też nie, abslutnie. To TZ jest złota rączka, zesztą we wszystkim (muszę go pochwalić :D )

Zazdraszczam takiego TZ! U mnie Tata wszystko robi, sama to ja się boję do młotka dotknąć, nie mówiąc o jakiejś wiertarce... A zamiast TZ to ja mam 4 koty :mrgreen: My friend Wojtek mówi, że z 4 kotami to już mnie nikt nie weźmie...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Wto wrz 09, 2008 12:10

ewaw pisze:[: My friend Wojtek mówi, że z 4 kotami to już mnie nikt nie weźmie...

Weżmie, weźmie :D tylko to musi być ODPOWIEDNI ktoś. A chciałabyś takiego, który kotów nie lubi? No :D

Nelly

Post » Wto wrz 09, 2008 12:38

Nelly pisze:(...) Poza tym miałam cienki, a chcę dokupić linkę 0,8mm. (...)

Naprawdę 0,8 mm? Taki cienki? To się narobicie przy owijaniu słupka.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto wrz 09, 2008 12:47

Mój TŻet też złota rączka ale mojego nie można sie o nic doprosić :roll:

Nelly my na Estianka czekamy razem z Wami :D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto wrz 09, 2008 13:14

Nelly pisze:
ewaw pisze:[: My friend Wojtek mówi, że z 4 kotami to już mnie nikt nie weźmie...

Weżmie, weźmie :D tylko to musi być ODPOWIEDNI ktoś. A chciałabyś takiego, który kotów nie lubi? No :D

Miłość do kotów to warunek nr 1. Jak się dowiaduję, że jakiś kotów nie lubi, albo uczulony jest, to od razu skreślony, odpada w przedbiegach :wink: Ale Wojtek mi mówi, że z 4 kotami to on by nawet miłości swego życia nie wziął. Trudno się mówi - ja na to. Albo z kotami, albo wcale. :lol:
Obrazek

ewaw

Post » Wto wrz 09, 2008 17:16

Już się nie mogę doczekać zdjęć drapaka. Maluszek na pewno się ucieszy na taki prezent.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto wrz 09, 2008 21:30

Wojtek pisze:
Nelly pisze:(...) Poza tym miałam cienki, a chcę dokupić linkę 0,8mm. (...)

Naprawdę 0,8 mm? Taki cienki? To się narobicie przy owijaniu słupka.

Pomyliłam się, oczywiście nie 0,8 mm a o,8 cm :D

czarna.wdowa pisze:Nelly my na Estianka czekamy razem z Wami :D

Bardzo mnie to cieszy, dzięki :D

Hannah12 pisze:Już się nie mogę doczekać zdjęć drapaka. Maluszek na pewno się ucieszy na taki prezent.

No to tadam!! :lol:

Tylko na zdjęciach wygląda tak jakoś :D w rzeczywistości lepiej naprawdę, nie umiem go pokazać czy coś :D - jest 2,30 wysoki i 1,20 szeroki
(tylko okazało się, że jeszcze dorobimy podpórkę(drabinkę) pomiędzy budką, a wyższą częścią. Ogólnie podoba mi się, Maurycemu też jak widać :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nelly

[poprzednia][następna]