Kocie życie....u mnie....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 08, 2008 21:39

Polecam dla autorki wątku http://www.netykieta.dlawas.net/
a szczególnie punkt 4.
I przyłączam się do prośby vega36.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon wrz 08, 2008 21:41

vega36 pisze:
Mruczka78 pisze:a to swoje PRIMO i SECUNDO wsadz sobie gdzieś a każdy chyba ma możliwość napisać to co uważa a nie bełkotać w kółko to co WY

Chyba nikt tutaj nie pisał tak prymitywnie... Proponuję usunięcie Mruczki78 z forum za brak elementarnej kultury :evil:

...a nie lepiej wyedukować? :wink:
Mruczko,nie zamykaj za sobą drzwi takim zachowaniem.
I naprawdę-nic nie wyciągłaś z dramatycznych wątków wołających o pomoc? Poczytaj sobie powoli i dokładnie... :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon wrz 08, 2008 21:46

kalair pisze:
vega36 pisze:
Mruczka78 pisze:a to swoje PRIMO i SECUNDO wsadz sobie gdzieś a każdy chyba ma możliwość napisać to co uważa a nie bełkotać w kółko to co WY

Chyba nikt tutaj nie pisał tak prymitywnie... Proponuję usunięcie Mruczki78 z forum za brak elementarnej kultury :evil:

I naprawdę-nic nie wyciągłaś z dramatycznych wątków wołających o pomoc? Poczytaj sobie powoli i dokładnie... :roll:

Naprawdę uważasz, że jest szansa na wyedukowanie?

Mruczko, przeczytaj powoli, dokładnie i ZE ZROZUMIENIEM.... Być może Ci się to uda, przecież nawet dzieci z podstawówki to potrafią... Chociaż...nawet jeżeli uda Ci się zrozumieć tekst, czy potrafisz wyciągnąć wnioski? To już wyższy etap...
Ostatnio edytowano Pon wrz 08, 2008 21:50 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon wrz 08, 2008 21:49

8O
Mruczko, tu naprawdę nie chodzi o nas, tylko o koty, których losem podobno tak się przejmujesz.

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Pon wrz 08, 2008 21:56

vega36 pisze:
kalair pisze:
vega36 pisze:

Cóż..zawsze jakaś szansa jest..Choć przyznaję-nikła. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon wrz 08, 2008 22:15

kalair pisze:
vega36 pisze:
kalair pisze:
vega36 pisze:

Cóż..zawsze jakaś szansa jest..Choć przyznaję-nikła. :roll:

HALO! Nie zapędzacie się? :wink: Bądźcie sprawiedliwi, usuńcie z forum wszystkich, którzy są przeciwni sterylkom aborcyjnym, brzydko się wyrażają (czasem), wzbudzają zamęt... I ręczę Wam, że takich jest wiele. Ja na pewno bym była na liście :twisted: Tylko, że po 6 latach tej forumowej zabawy, wcale nie mam ochoty jej zakończyć. Osoby, które mają więcej niż 150 postów ( :twisted: ) i zalogowały się przed rokiem 2007, powinny pamiętać, jaką byłam zajadłą zwolenniczką pseudohodowli i jak to chciałam Pandorze zafundować dzidziusia. Ale dałam się wyedukować i wiem od tamtej pory, że miałam spaczone poglądy.
Wywalić jest najprościej. Nic tym się jednak nie uzyska :wink:

Gdybyście mnie wtedy zablokowali, to dziś Pandora by miała z 8 pokoleń pół perso- angoro dachowców, a ja bym się bogaciła kosztem ginących w schroniskach/piwnicach bezdomniaków 8) A tak, Pandorka jest szczęśliwą (mam nadzieję :P) 10 letnią, bezdzietną kastratką, mieszkającą pod jednym dachem z 7 innymi kotami, w tym 5 przybłędami! :P
Ostatnio edytowano Pon wrz 08, 2008 22:20 przez dora750, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Pon wrz 08, 2008 22:20

wywalac nie ale pouczyc mozna o elementarnej kulturze wypowiedzi a ta szwankuje u doroslej osoby, z pogladami zawsze mozna dyskutowac ale z chamstwem sie nie da 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto wrz 09, 2008 5:14

I tu się mylisz. Ze wszystkim można walczyć i dyskutować , z chamstwem też Jedyne z czym nie ma dyskusji, to głupota :evil:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto wrz 09, 2008 8:24

Jesteście żałośni , Chcecie WOJNY proszę bardzo.... chciałam zwrócić jednak uwagę, iż nie wiedziałam że brak kropek czy przecinków to , aż taki problem czytając niektóre wątki można dostać zawału od gorszych błędów ortograficznych i jakoś wtedy nie macie PROBLEMÓW , poza tym poprzękręcane litery w wyrazach itp. zero komentarzy pod względem szkoły u innych nie znalazłam ale mnie WYŚMIEWAJCIE proszę bardzo ja na temat szkół nie mam zamiaru dyskutować z WAMI ...... Mam pytanie za KOGO WY się uważacie???? za Bogów??? no tak w końcu to WY dajecie pozwolenia na narodziny i to WY odbieracie życie tym nienarodzonym......schroniska są i będą i WY świata przed tym NIESTETY nie uratujecie.....Nawracajcie wszystkich nowych którzy się tu pojawią POWODZENIA a pseudohodowle i tak...... będą świetnie prosperować . Wy macie coś niewątpliwie z głowami nie tak ale ŻYCZĘ powodzenia w zbawianiu kociego świata. Nie mam siły ani OCHOTY dyskutować z niektórymi z Was... jesteście normalnie jak sekta.... kto WAM nie przyklaśnie i kogo nie nawrócicie to WRÓG :twisted:
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Wto wrz 09, 2008 15:55

Casica ten wątek jest zupełnie nie dla Ciebie dziecko TY przesiadujesz na EROTOMANIAKACH , więc chyba strony pomyliłaś :evil: :twisted:
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Wto wrz 09, 2008 15:57

Mruczka78 pisze:Casica ten wątek jest zupełnie nie dla Ciebie dziecko TY przesiadujesz na EROTOMANIAKACH , więc chyba strony pomyliłaś :evil: :twisted:

:ryk:

(przepraszam :oops: )

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Wto wrz 09, 2008 16:26

Obrazek

Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=77628&start=148

Magija pisze: było:
Słowa nie oddzadza sytuacji.
Miejsce piekne, zielone, 2-gwiazdkowy hotel, na peryferiach Łodzi.
Pani poprosiła nas o pomoc - powiedziałam uczciwie co mozemy zrobić. Wyłapać koty na sterylki jeśli Pani załatwi talony.
Prośba na dziś - wyłąpac kocięta, bo chore, bo niektóre umierają.
Nie mamy miejsc, smutne ale jedynym rozwiązaniem jest schron.

Na miejscu prawda okazuje się bardziej niż bolesna. Wszystko załamuje, wkurw.. ia to, co zrobiły z tego miejsca karmicielki.
Nie ma co próbowac ubierac w ładne sowa + to jest mordownia.
matki nosiecielki kociego kataru i grzyba.
Ciała kociąt poniewierające się po krzakach, rozkładające się zwłoki.
Rozmawiałyśmy z mieszkańcami, bo podobno koty mają zniknąć. Mówię uczciwie, nie ma ich gdzie stąd zabrać.
Trzeba sterylizować.
Okazuje się, ze wszyscy pomogą, tylko trzebva zmobilizować.
Ludzie ie mogą już na to wszystko patrzeć.

Fakty - ok. 50 dorosłych kotów na terenie, wszystkie młode, większość ciężarnych.
kilkanaście kociąt zlokalizowanych, nie wiadomo ile kryje się po komórkach.
Zabraliśmy dwie matki do sterylki - dzięki Niechcianym - dzięki- nie mamy talonów!
6 kociąt zostało zabranych z czego 3 zostały poddane eutanazji - grzyb zjadł je całe, dosłownie.
Moze udało by się je uratować, ale niestety prawda jest bruytalna, ich tam zostało jescze wiele, chyba musimy wybierać, które trzeba ratować, a którym dać usnąć...
Kotka buraska okazałą sie być kotką karmiącą - pojechaliśmy szukac kociąt, na całe szczęście krzyczały.
Rozwalono komórkę i znaleźliśmy je.
Dwa - niedożywione, jeden z zaklejonymi zupełnie oczami, wyziębione. Daliśmy szansę tylko tygryskowi.
Biało-czarny usnął w lecznicy, był tak zimny i chudy.
Trzy kocięta miały trafić do schroniska. Nad najmniejszym ulitowała sie Elfrida. Reszta niestety została odwieziona na Marmurową.
Dwa czarnuszki i większy ok. 3 msc biało-bury.

To jest umieralnia, która sie nie skończy
Pani która przejęła tam karmienie będzie załatwiała talony.
Wszystkich z Łodzi błagamy o pomoc.
Bez względu na waśnie - proszę o mobilizację.

Mruczko, zajrzyj do tego wątku, a potem dopiero wypowiadaj się przeciwko sterylkom aborcyjnym.

Kociaki na zdjęciach umarły z głodu.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto wrz 09, 2008 16:30

Mruczka78 pisze:Casica ten wątek jest zupełnie nie dla Ciebie dziecko TY przesiadujesz na EROTOMANIAKACH , więc chyba strony pomyliłaś :evil: :twisted:

Mruczka jesteś już niegrzeczna. Wyhamuj.
Marcelibu

Post » Wto wrz 09, 2008 16:37

Jano, jakoś chyba tak to leciało:
daremne żale, próżny trud.....

Poza tym cały czas odnoszę wrażenie, że Mruczka78 to inne wcielenie, którejś z forumowiczek o "zdrowych" poglądach i silnym kręgosłupie moralnym, z tych co bronią świętości każdego życia itd, itp i znów i jeszcze :roll:

Mruczko78, nie podglądaj erotomaniaków, też wejdź, serdecznie zapraszam :)

casica

Post » Wto wrz 09, 2008 16:39

Marcelibu pisze:

Mruczka jesteś już niegrzeczna. Wyhamuj.

Marcelibu, daj spokój, ja tam lubię jak się mnie gruntownie odmładza :P

casica

[poprzednia][następna]