SFINKS z cukrzycą...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 02, 2008 21:12

Nieustające mocne kciuki za zdrowie Sfinksika :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto wrz 02, 2008 21:20

nie znam się na cukrzycy, ale gdzieś mi się obiło o oczy, że jeśli przy cukrzycy przybiera na wadze, to bardzo dobry znak. Chciałabym, żebyś, Anno, kiedyś wstawiła fotkę Sfinksia pulpecika :D I za to kciuki potrzymam.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro wrz 03, 2008 11:21

wysłałam na konto Fundacji pieniążka dla Sfinksa :)
kciuki nieustannie hipermocne za zdrówko kotusia! :ok:
Ozzy - my virtual friend :)

Obrazek

ani20z

Od: Śro lip 09, 2008 11:13

Post » Czw wrz 04, 2008 0:37

Sfinksio byl dzisiaj dokontroli sprawdzajace czy Marbocyl dziala.Sfinksika rozmoczylo tzn.w oskrzelach stan zapalny jest ale zaczol odkaszliwac tzn.ja go oklepuje on sie wkurza ale odkaszluje .No i nosek nie jest zamurowany tylko kichamy i wysmarkujemy.To dopiero trzecia doba od zmiany antybiotyku wiec cudow nie bedzie ale maly kroczek do przodu zrobiny jest.
Zdjaecia Niunia za jakis czas wkleje ale mam w tej chwili problem z drugim cukrzykiem Majusia u ktorej badania wykazaly uszkodzenie watroby i podniesiona kreatynine i mocznik.Powiem szczerze ze wczoraj bylam zrozpaczona i zalamana i jestem do dzisiaj ale juz inaczej - jestem zdesperowana i wkurzona a to z kolei powoduje to ze dzialam.Za bardzo ich kocham i nie pozwole zeby im sie cos stalo.Po moim trupie.
Tylko troszke doba mi sie skrocila i nie wyrabiam na zakretach.
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Od: Pon lis 12, 2007 19:55

Post » Czw wrz 04, 2008 4:51

ale walczysz, to najważniejsze :D
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Sob wrz 06, 2008 21:42

Co tam u naszego biedaka ?

Zaglądam i martwię sie , że wieści nie ma :(
A wczoraj mi się śnił .
I sen był straszny ... :cry:

Czy pieniązki dla Sfinksia to w dalszym ciągu na FAN , czy na jakieś inne konto; do Ani ?

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Sob wrz 06, 2008 21:45

Tiger_ pisze:Co tam u naszego biedaka ?

Zaglądam i martwię sie , że wieści nie ma :(
A wczoraj mi się śnił .
I sen był straszny ... :cry:

Czy pieniązki dla Sfinksia to w dalszym ciągu na FAN , czy na jakieś inne konto; do Ani ?

Sfinks dostanie teraz trzy dawki Zyleksisu na wzmocnienie.
Może to pomoże mu sie trochę uporać z infekcjami...

Pieniążki częściowo do FAN, częściowo do Ani...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie wrz 07, 2008 2:28

Juz mowie jak sie czuje Sfinks.
Jak widzicie pora przednia na pisanie postow ale nijak nie mam czasu i jeszcze ten morderczy upal......!Mozna pasc.
Katar jeszcze mamy ale powoli sie "rozpuszcza" i schodzi samoczynnie a nie tak jak wczesniej nos byl zamurowany na beton i nijak nie szlo tego odetkac.Oczka sa juz czyste nawet nie lzawia, nie wiem tylko co w oskrzelach bo to sie dowiem po poniedzialkowej wizycie kontrolnej u weta.
Sfinksio jest teraz silniejszy/to widac chocby po tym jak sie wkurza na mnie gdy dostaje Marbocyl a jest to troszke bolesne bo antybiotyk oleisty/
zaczyna interesowac sie tym co go otacza chodzi juz po calym domku.Caly czas przybiera na wadze juz nie stercza kosteczki we wszystkich kierunkach.Troszke mniej pije i od wczoraj nie je jak oszalaly czyli insulina dziala i daje efekty.Na razie jej nie zmienimy ?choc chcialysmy zmienic na insuline CHOS ktora jest najlepiej oczyszczona i daje dobre rezultaty ale niestety nie jest juz dostepna w naszym kraju bo sie ja wycofalo.Dlaczego??Prawdopodobnie dlatego ze ludzie juz uzywaja insulin ludzkich a nie zwierzecych i spadlo zainteresowanie a zwierzeta jak wiecie malo kogo obchodza.Zostala insulina WOS ktora jest nieco gorsza.My na razie zostajemy przy Caninsulinie i zobaczymy na jak dlugo da efekty.Dawke w tej chwili ma 4 jins 2x dziennie.
Jedynie martwi mnie egzema /to jest typowe przy dlugo nieleczonej cukrzycy i doktorynka sie zastanawia czym to smarowac bo to swedzi Sfinksa jak sie goi.Powiedziala ze cos wymysli do poniedzialku.
Sfinksio dalby sie pokroic za serek Bieluch uwielbia go a ja musze mu go dozowac co by za duzo nie zjadl bo tam jest tluszcz i bialko ktore w nadmiarze moze szkodzic cukrzykowi.Za ten serek oddalby nawet miesko.Coz mamy kota nabialowego tylko szkoda ze chlopak nie moze go sobie tak po prostu zjesc do woli :? :? :? :? ech..............
Tiger na razie brzydkie sny precz niech sobie ida..pamietaj pozytywne myslenie to jest podstawa.Nie ma co zapeszac!!!!
Obrazek Obrazek

Anna G-R

Od: Pon lis 12, 2007 19:55

Post » Nie wrz 07, 2008 7:48

Sinksik powinien wczoraj miec juz kaske na koncie od wirtualnej cioci :)

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Nie wrz 07, 2008 17:25

A ja zapraszam na Sfinksowy bazarek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80750

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw wrz 11, 2008 8:45

I co słychać po poniedziałkowej wizycie? :)

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Czw wrz 11, 2008 17:31

co u Sfinksia?
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt wrz 12, 2008 8:10

Podobno nabrał troszkę ciałka.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt wrz 12, 2008 15:29

Nie wiem, czy pytanie się pojawiło. Ile kosztowałoby w przybliżeniu miesięczne utrzymanie kota?
Jakie są jego szanse na "normalne" życie?
Czy trzeba się nim ciągle zajmować?
Obrazek

Miu

Od: Wto lip 03, 2007 18:09

Post » Pt wrz 12, 2008 15:49

co u "mojego" Sfinksika?

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

[poprzednia][następna]