25 'PERSÓW, BARDZO WAŻNE - do DT i DS - str. 55.. zajrzyjcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 07, 2008 7:12

Dopiero około 1 w nocy dotarliśmy z białą do domu...Nie bardzo mam teraz czas na pisanie bo zaraz muszę wychodzić,napiszę tylko,ze to cud a nie kot!!Jest bardzo spokojną,dobrze zniosła długą podróż,mruczy tak,że nad morzem ją chyba słychać,jest bardzo cierpliwa w stosunku do moich kotów mimo,że Pusia na nią syczy i warczy,Koksik się boi,a Siszka wczoraj była miła a dziś też trochę syczy.Kotka jest baaardzo duża :) ale chudziutka,szczerze mówiąc spodziewałam się,że oczy i uszka będą w gorszym stanie :) No i znalazła kuwetę,grzecznie z niej skorzystała,normalnie kot jak marzenie... :1luvu:
Dziś ją wyczeszę(mam taki ostry zaokrąglony grzebień co wycina kołtuny)i chyba też wykąpię,obetnę pazury i to chyba na tyle bo jutro do weta.
Demi strasznie Ci za nią dziękujemy :1luvu:
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Nie wrz 07, 2008 7:14

truskawa144 pisze: Napisz mi jeszcze ile mam Tżowi zwrócić za benzynę bo muszę skoczyć po drodze do bankomatu bo przy sobie to chyba nie mam nic :oops: :lol:

TŻ mówi żebyś kasę zbierała lepiej na rudego, bo badania są kosztowne. Rudy przejazd na trasie Wrocław - Częstochowa ma gratis. :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie wrz 07, 2008 7:20

AgaPap mam propozycje co do miejsca spotkania z Twoim Tżem. Proponuje KFC połączone z BP. To jest już po wjeździe do Częstochowy,Tż będzie (siłą rzeczy) kierował się na Łódź/Warszawę,po lewej stronie będzie KFC/BP,żeby do niego dojechać trzeba zawrócić pod estakadą (jest dobrze widoczne z trasy po stronie po której będzie jechał). Tam ja kota odbiorę a Twój Tż będzie mógł bez kombinacji i zawracania od razu wyjechać na trasę z kierunku z którego przyjechał. To jest chyba najłatwiejsze do znalezienia miejsce w tej okolicy a ja będę mogła tam dotrzeć w 3 minuty więc nie będzie tracił więcej czasu. W sumie ani innych stacji benzynowych ani innych podobnych miejsc za bardzo w tej okolicy nie ma,tylko trasa i bloki. A gdyby się zapędził dalej to już dojedzie do centrum więc to bez sensu i nie po drodze dla niego.

Jejku gdzieś Ty takiego Tża znalazła,nie ma czasem brata? :lol:

truskawa144

Od: Czw mar 25, 2004 3:35

Post » Nie wrz 07, 2008 7:24

Właśnie...nie ma dwóch braci? :lol:

Jadę po kotka na Plac Jana Pawła II, tam spotkam się z Demi na przekazanie, a stamtąd jedziemy na Bielany, mam nadzieję, że wszystko nam się uda :D
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Nie wrz 07, 2008 7:31

Shishka - Demi mi tez mówiła przez telefon,że to anioły a nie koty,nie płaczą,są grzeczne i spokojne,zupełne przeciwieństwo moich diabełków.
Dzisiaj się przekonam kiedy tymczasowy(?) rudzielec do mnie trafi.

W ogóle jestem pod wrażeniem całej tej akcji i zaangażowania tylu osób :love: Jesteście niesamowici,nic dziwnego,że już prawie wszystkie futerka znalazły DT lub DS. Mam nadzieje,że Rudy nie będzie rozczarowany,apartament już czeka,wet w gotowości a ja niewyspana ale szczęśliwa :lol:

truskawa144

Post » Nie wrz 07, 2008 7:33

Truskawa, ja też nie spałam, bo nasłuchiwałam telefonu :lol:
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie wrz 07, 2008 7:39

Tylko,że ja nie spałam ani chwili cała noc a teraz mam przed sobą 11 h nudów w pracy a w międzyczasie odbiór i ulokowanie nowego lokatora :lol:
Mam jeszcze czas żeby się wyspać,nie dziś to jutro :wink:

truskawa144

Post » Nie wrz 07, 2008 9:16

Widzę, że transport dograny.. :1luvu:
Dziewczyny i YTZ AgaPap, jestem pełna podziwu.. :1luvu:
Dajcie znać smsem jak już będzie u Truskawy..

Czyli u demi zostały dwa..

Jeszcze przypomnę ważny post wydry..

wydra pisze:demi- ja Cię proszę, aby te 3 koty, które narazie nie mają opcji wyjechania od Ciebie były weterynaryjnie "obrobione według właściwego porządku "- nad 3 zapanujesz już bez trudu:
- odpchlenie
- odrobaczenie
- obcięcie pazurów
- golenie dredów u weta - znajdź takiego, który to zrobi jeśli jest potrzeba
- obejrzenie jamy ustnej i stanu uzębienia - sadacja w razie potrzeby i usunięcie kamienia,
- badania krwi : profil nerkowy i wątrobowy, testy na FeLV i FIV, konieczne Białko całkowite i Albuminy (liczy się z tego stosunek w kierunku FIP-a)
- leczenie - o ile zalecone
- sterylizacja/kastracja
Jak stoisz z karmą dla kotów - konieczne kup kotom Scanomune - 10 dni do karmy dla każdego oraz Taurynę do karmy - znajdź!
- oczy: jeśli Herpes - Braunol 2 x dz.- znajdź!

demi - czekamy z aamms na listę każdego wydanego już kota na DT czy DS ze spisem zabiegów i kosztów na każdego, jakie miały miejsce we Wrocławiu (po I zgodnie z zapowidzią będziemy prosić o zwrot kosztów DS, pzoa tym wiem, że pomyliły się w ferworze akcji kartki z zabiegami i kosztem przy kotach, więc będzie okazja wyprostować).

mam nadzieję, że wszystkie DT dostały od demi druk Umowy Adopcyjnej BP, a DS podpisały Umowę na tym właśnie druku - jesli ktoś nie dostał - proszę o kontakt ze mną na maila: annawydra@bezpiecznaprzystan.org.pl - wyślę- pdf.

demi, wiem, że masz dużo roboty, ale proszę zbierz do kupy te informacje..
Bardzo są mi potrzebne..
Chciałabym stworzyć coś w rodzaju bazy informacji na temat każdego kota i bez tych danych od Ciebie po prostu się nie da..
A przy okazji, jak pisze wydra, skoryguj zaistniałe pomyłki..

wydra pisze:aamms - trzeba poprosić wszystkie DT o dokładną informację na temat stanu kotów i zabiegów, jakim je już poddano. Czy wszyscy sobie właściwie radzą z chorymi kotami i czy mają na to środki?

Domki tymczasowe bardzo proszę o wiadomości na temat kotów zgodne z powyższym postem..

sous_sol, bardzo proszę o wieści o Twojej koteczce.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie wrz 07, 2008 9:55

Melduje sie domek tymczasowy rudeko kocurka.
W czwartek kot rudy i czarna koteczka trafiły do Neigh. Były u lekarza, zrobiony pierwszy przeglad, mają zalecenia. W piatek wieczorem odebrałam Rudaska od Agi i jest u mnie. Jest wychudzony i skołtuniony. Większe dredy wycięte, ale brzuch i łapki nadaja sie do golenia. Jestem umówiona w lecznicy w Ostrołęce na wtorek (poza kolejnością, bo terminy juz październikowe). Wtedy też popatrzymy w zęby, bo wetka warszawska stwierdziła zalapenie dziaseł i okropny stan zębów. Kot ma też świerzbowca usznego, leczę juz i czyszczę uszki. Oczy przemywm i juz widac poprawę. Ma też na pewno pasozyty wewnętrzne, ale poczekam na wizytę w lecznicy i advocata. Konieczne badanie krwi, ale do wtorku jeszcze trochę kotka trzeba odkarmić, by wyszły wiarygodne.
Potem kastracja.
Kot ogólnie jest milusi, nie ma jakiegolwiek tremy, cichutki, spokojny. Siedzi na razie w łazience, zabieram go do kuchni na "zabiegi" i do miziania. Borysek, kot z Krakowa, go nie lubi :( Drze pyska pod łazienką :(
Funduszy na leczenie kota nie mam zadnych. Mam dobrą karmę, podstawowe leki z naszego wiejskiego gabinetu wet. (ale nie advocate, np. bo u nas nikt tego nie kupi), na resztę zabiegów muszę umawiać sie do lecznicy w Ostrołęce, 35 km ode mnie. Do warszawy mam 100 km, wiec wolę tę, gdzie bliżej.
Zaraz napiszę maila do wydry o umowę adopcyjną.

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Nie wrz 07, 2008 10:14

Dzięki malagos.. :D

Teraz znikam, będę wieczorkiem..
Jakbycóś, to proszę dzwonić..

I dajcie znać jak rudy dojedzie do truskawy..

A teraz, pospóźniana wszędzie, jadę dopieszczać rodzinę.. :?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie wrz 07, 2008 10:44

Kot przekazany TZ-towi truskawy, a ja idę spać :oops:
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie wrz 07, 2008 11:50

martka pisze:Kot przekazany TZ-towi truskawy, a ja idę spać :oops:

Tżowi AgaPap moja droga :lol:

Spisałam sobie wszystkie badania krwi,które trzeba zrobić i od jutra działamy. Niektóre te badania znam i już robiłam,inne będę miała okazję robić pierwszy raz.
Siedzę w pracy jak na szpilkach i czekam na telefon od Tża AgaPap :lol:

truskawa144

Post » Nie wrz 07, 2008 13:22

Kiciuś już u mnie jest,musi chwile ze mną popracować bo nie dam rady go teraz zawieźć do domu bo co dziwne mam dzisiaj ruch w pracy,jak nigdy w niedzielę. Ale jak mój Tż wróci ze swojej pracy to zastąpi mnie w mojej i kocio pojedzie do domu :lol:
Jest przepiękny,boski i w ogóle,te wystające ząbki tylko mu uroku dodają. Jest na prawdę bardzo zaniedbany chociaż przypuszczam,ze Demi i tak już go trochę odpicowała.
Leki na świerzba mam w domu bo większość moich tymczasów była świerzbowcami więc zacznę już od dzisiaj z tym walczyć,z reszta wstrzymam się do jutra rana i wizyty u weta.
Dziękuję wszystkim zaangażowanym w transport :love:
Smsa do aamms już wysłałam.

truskawa144

Post » Nie wrz 07, 2008 13:47

truskawa144 pisze:
martka pisze:Kot przekazany TZ-towi truskawy, a ja idę spać :oops:

Tżowi AgaPap moja droga :lol:

Tak, tak oczywiście :lol: :oops:
ObrazekObrazek

martka

Post » Nie wrz 07, 2008 18:31

Założyłam wątek dla kociczki "2" roboczo zwanej "popiółką". Zapraszamy:)

sous_sol

Od: Pon wrz 01, 2008 20:09

[poprzednia][następna]