!! "Szczecin 1 kobieta - ponad 100 kotów POMOCY!"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 06, 2008 12:23

p.Izo z tymi komputerami to juz tak jest niestety,takie podstepne zmije,pani lepiej uwaza na te dziki 8O
no i po raz kolejny dziekuje za wierszyk,rozumiem ze to z jakiegos tomiku?mam nadzieje ze co jakis czas wstawi pani kolejny,bylo by super :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob wrz 06, 2008 14:21

Droga Wioro! Chcę Cię pocieszyć, u nas też nie jest wcale słonecznie. Niewiem czy nie zanosi się na deszcz, bo jak zacznie padać tak jak ostatnio, to też się wkurzę.To najgorsza pogoda na karmienie, bo żal mi tych biednych kotów że czekają na mnie z jedzeniem i mokną. A nieraz naprawdę bardzo mokną , bo są głodne i chcą zjeść.Ja to wpadam, przebieram się lecę i dalej moknę.Już się przyzwyczaiłam. Przepraszam, że nie odpisuję od razu , ale ja co chwilę wpadam i wypadam z domu. Zaraz też muszę wyjść. Te wiersze nie są z tomiku.Te dwa ostatnie pochodzą ze starych Kocich Spraw. Mam jeszce kilka.Umieszczę je dla Ciebie. Pozdrawiam Cię Serdecznie! :lol: :lol: :lol:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob wrz 06, 2008 16:24

to ja życzę Pani samego słoneczka, choć niestety jesień pomału do nas idzie :x
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Sob wrz 06, 2008 19:39

podnoszę :lol:
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Sob wrz 06, 2008 20:50

i nie spadamy

makrejsza

Post » Sob wrz 06, 2008 21:30

Witam Serdecznie Kochani! No jestem już dzisiaj po wszytkim.No prawie! Dzięki piękne Wszystkim,którzy tu czuwają, kiedy nie ma Agiss i mnie. Tak się dzisiaj zniesmaczyłam ludżmi,że szkoda gadać! Jakiś mądrala wyniósł w klatce martwego szczura hodowlanego i postawił przy kocich miseczkach, tam gdzie karmię. Czemu miało to służyć, doprawdy niewiem!Pewnie komuś wydawało się to baedzo zabawne i postawił go tam żeby swoim wyglądem rozbawił wszystkie koty. Ja też kiedyś miałam takiego szczurka, tylko że mój był czarny. Był bardzo mądry, inteligentny, pięknie się ze mną bawił w berka. Kiedy go dostałam nie był już młody.Po ponad roku zrobił mu się guzek koło łapki, który z dnia na dzień rósł. Szczurek a właściwie ona, bo to była dziewczynka, przestała jeść.Weterynarz stwierdził jakies zmiany nowotworowe i nawet nie chciał operować gdy guzek był mniejszy, bo mówił że mogą być przerzuty. Uspaliśmy wiec szczurka, żeby już nie cierpiał. Ale w życiu bym nie pomyślała żeby go wyrzucić do śmietnika albo postawić za śmietnik. Ot tak poprostu!Zakopaliśmy go na kocim cmentarzu. Muszę teraz zjeść.Zajrzę póżniej. Pozdrawiam Wszystkich Gorąco

Iza i Kociaki. :P

iza71koty

Post » Sob wrz 06, 2008 22:25

co za ludzie 8O pewnie myślał, że koty będą się do niego dobierać
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Sob wrz 06, 2008 23:16

Serdecznie Witam Nifredil!Witam i Rysia i Frutka.One pewnie już pokolacji i zaczynają układać futerka do snu???Moje teraz mają właśnie fazę.Biegają jak opętane po całym mieszkaniu i patrzą tylko gdzie by tu nabroić.Jeszcze z pół godziny i padną jak muchy.Dobrze że choć w nocy śpią i nie latają po głowie! jak zwykle pobudka około piątej i pajacowanie od początku. Mówię o tych młodych, bo te starsze to lubią pospać i nic ich nie wzrusza. Z tym szczurkiem to pewnie masz rację! Albo poprostu zwykła głupota. W każdym razie nikt mi nie będzie zostawiał takich rzeczy przy moich kocich miseczkach! Chcąc nie chcąc, zapakowałam tego klienta w klatce w torbę i do smietnika. Przecież on moglbyć chory nie wiadomo na co, bedzie mi jeszcze jakieś zarazki na koty rozrzucał! Jesli kotki jeszcze nie śpia zupełnie, to małe co nie co ode mnie poproszę. Tak na dobranoc.Pozdrawiam Serdecznie! :catmilk:

iza71koty

Post » Sob wrz 06, 2008 23:28

Kya, gdzie Ty jesteś??? Tylko raz Cię przez chwilę tu dzisiaj widziałam! Nikita pozwala już sie pogłaskać. No może nie zbyt długo, ale widzę że już się chyba chłopak do mnie przekonał. No mówię Ci, takiej zgranej kompanii to już dawno nie miałam. No jak bracia bliżniacy!A jak pięknie razem wsuwają. Wczoraj porobiłam sporo zdjęć kociakom, które jeszcze nie gościły na forum. Tak sobie pomyslałam że może komuś coś w oko wpadnie, to wtedy mogłabym zrobić ogloszenie wirtualne, jeśli byliby chętni do adopcji. Mam kilka pięknych szynkretek. Co o tym sądzisz??? :roll:

iza71koty

Post » Sob wrz 06, 2008 23:29

Witam wszystkich. :D
U nas w centrum straszliwy upał, aż wierzyć się nie chce, że gdzieś w Polsce może padać. :!:
Dynia i Kissa wycałowane od cioteczki Izy i to podwójnie, w nagrodę, bo cały dzień same grzecznie pilnowały domu.
Dziękujemy za kolejny piękny wiersz i czekamy na następne. Żałuję, że nie mogę się włączyć w tej chwili w akcję szczepień, ale jeśli sytuacja ulegnie poprawie to wspomogę.
A te dziki to na obrzeżach miasta czy pchają się głębiej? Takie spotkanie naprawdę może być niebezpieczne. Proszę uważać. :strach:
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Sob wrz 06, 2008 23:48

Ach! Wiora też juz dzisiaj zamilkła ! Wiora! Spisz już???Jeśli tak, to trudno, przeczytasz to rano!

PEWIEN CHŁOPACZEK BYSTRY, CHOĆ NIEDUŻY,
SPYTAŁ MNIE KIEDYŚ - DO CZEGO KOT SŁUŻY
DOSYĆ JEST TRUDNO NA TAKIE PYTANIE,
ZNALEŻĆ ODPOWIEDŻ JEDNYM KRÓTKIM ZDANIEM
BO W GRUNCIE RZECZY, CHODZI PRZECIEŻ O TO
ŻE KOT NIKOMU NIE SŁUŻY,
TO MY SŁUŻYMY KOTOM ...

Franciszek.J.Klimek.

iza71koty

Post » Sob wrz 06, 2008 23:53

Święta prawda :ryk:
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Nie wrz 07, 2008 0:36

Witaj Migota!Chyba zaraz padnę przy tym komputerze. Znow gdzieś mi zjadło cały tekst to już drugi raz dzisiaj, tuż przed samym wysłaniem. No załamka normalnie! Witaj Dynia Witaj Kissa.Proszę jakie odważne kociaki domu pilnowały same.Ot, jakie zuchy!Nie rozumiem po co ludzie trzymają psy, jak koty, tak świetnie sobie radzą!Mam nadzieję że była porządna nagroda po powrocie, za ich męstwo i odwagę???To proszę jeszcze domiziać od cioci, bo są Wielkie!Naprawdę! Moja pancerna brygada tez strzeże czasem, tyle tylko, że po powrocie mieszkania poznać nie mogę!Jeśli chodzi o te dziki, to niestety są już wszędzie. Pakują się już ludziom w podwórka!Dziś znów spotkałam tego artystę co mało pod samochód przez niego nie wpadłam. Tyle tylko że był po drugiej stronie. Właśnie tam, gdzie miałam zostawić jedzenie kotom. No myślałam, że padnę. Zamiast nakarmić biedne koty. najpierw pojechałam dalej do tych biedaków z opuszczonych działek, bo nie chciałam wpaść przez dzika pod samochód, ani nie chciałam żeby on wpadł przeze mnie. Jak wracałam dzika nie było na widoku, za to czekały dwa głodne koty.Uradowały się ogromnie na mój widok!Pozdrawiam Serdecznie! :lol:

iza71koty

Post » Nie wrz 07, 2008 8:37

witam wszystkich,dziekuje za kolejny wiersz,w zupelnosci sie z nim zgadzam,musze je sobie pospisywac,co by mi nigdzie nie umknely :wink: teraz czas na bazarek,troche kotom pomoc no i zabrac sie za licytacje tych piknych kotow akwarelowych od KYA :lol:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie wrz 07, 2008 9:16

witam z rana!
z tym szczurem, to myślałam, że padnę, sama mam jednego (a raczej jedną, bo to ona), już prawie trzyletniego i po śmierci trafi pod drzewo do swojej współtowarzyszki... Ludzie to mają idiotyczne pomysły...

makrejsza

[poprzednia][następna]